Camp to Go gaat naar Denemarken! Kijk zaterdag op RTL4

In Camp to Go neemt Sander Janson elke week beginnende kampeerders mee naar de camping – steeds met een ander kampeermiddel. In de komende serie afleveringen gaan we naar vakantieland Denemarken. De eerste Deense aflevering zie je zaterdag 26 februari om 17u op RTL4.

Flensborg (Denemarken)

Vakantieland Denemarken

We hebben dit tv-seizoen al acht Camp to Go-afleveringen gemaakt in Nederland – die kun je hier terugzien. Voor de komende vier afleveringen reizen we naar Denemarken, een mooi groen vakantieland met maar liefst 405 eilanden. Qua oppervlakte is het iets groter dan Nederland, maar het heeft niet meer dan 6 miljoen inwoners die grotendeels in de steden wonen. Lekker rustig dus, en dat zul je ook zien in de komende tv-afleveringen. Als je meer wilt weten over de vakantiemogelijkheden van Denemarken, dan kun je hier meer lezen. In de eerste Deense aflevering gaan de zusjes Appelman voor het eerst op stap met een caravan en we volgen de familie Middelweerd die met hun drie kinderen richting Noord-Jutland reizen. In deze blog kijken we alvast naar de campings van aanstaande zaterdag.

Camping Frigård

Familiecamping pur sang – First Camp Frigard

First Camp Frigård is een echte familiecamping in Kruså, Zuid-Jutland, op drie kilometer van de Duitse grens. De camping ligt in een bosrijke omgeving, vlak bij de Flensborg fjord, met een lekker zandstrand. De camping zelf is licht glooiend en verdeeld in lange kampeervelden, hier en daar terrasvormig zodat je een mooi uitzicht hebt. Ook kun je kiezen uit schaduw- of zonplekken. Voor tenten is er een apart veld. Op de camping is er een snackbar, pizzeria en camping Frigård heeft ook een buitenzwembad waar je niet alleen kunt zwemmen maar ook relaxen op de zonnebedden die rond het zwembad staan. Voor levensgenieters is er een sauna, zonnebank en een paar jacuzzi’s waar je tot rust kunt komen. Voor de kinderen zijn er twee grote speeltuinen waaronder een indoorspeeltuin, een sportveld en er is een uitgebreid activiteitenprogramma. Als je de omgeving wilt verkennen kan dat prima op de fiets – de camping heeft verschillende fietsroutes – en shoppen kun je in Sønderborg. Sportievelingen kunnen ook lekker watersporten vanaf het strand dat vlak bij de camping ligt: windsurfen en kajakken bijvoorbeeld. Kijk ook even op de website.

Camping Mariager

Aan de mooiste fjord van Denemarken: camping Mariager

Op camping Mariager kampeer je aan de Mariager fjord, met een prachtig uitzicht over het water. Vanaf je kampeerplek loop je zo naar het strand. Op de ligweide kun je lekker relaxen en kinderen vermaken zich met bommetjes maken vanaf de zwemsteiger. Op het gras zijn ruime kampeerplekken die allemaal zijn voorzien van waterafvoer en stroom. Overal op de camping staan mooie rozenhagen, en door de struiken en bomen lijkt het wel alsof je in een park kampeert. De camping heeft een winkeltje voor dagelijkse boodschappen en lokale specialiteiten zoals zeezout dat rechtstreeks uit de Mariager Fjord is gewonnen – leuk om een busje mee naar huis te nemen. Zoals je vaak ziet op Scandinavische campings heeft ook camping Mariager gemeenschappelijke keukens waar je kunt koken en waar je een vers gevangen visje kunt grillen op de buiten-barbecue. Een openbaar fiets- en voetpad deelt het terrein in tweeën en over de camping rijdt een historische stoomlocomotief. Op de camping is een speeltuin voor de kinderen, met een klimtoren en een ballenbad. Populair is de trampoline en op de speelvelden op de camping kun je terecht voor een sportief potje voetbal, basketbal of volleybal. Meer info vind je op de website.

Tot zo ver de campings. Hou de blogpagina’s van Camp to Go in de gaten, want deze week stellen we ook de families aan je voor én we verklappen ook alvast met welke kampeermiddelen waarmee ze op stap gaan! Aflevering 9 van Camp to Go zie je zaterdag 26 februari om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend 27 februari om 11.30u, ook op RTL4. Eerdere afleveringen kun je hier terugkijken.