Vanaf zaterdag 5 november:
Acht afleveringen met Deense én Nederlandse campings

Denemarken is in trek als kampeerbestemming onder Nederlandse vakantiegangers. Tot en met augustus dit jaar zijn al bijna een half miljoen Nederlandse campingovernachtingen in Denemarken geregistreerd, een record sinds 25 jaar. Dat meldt VisitDenmark, voorafgaand aan de eerste uitzending van Camp to Go, die in Denemarken werd opgenomen.

De bijna 500.000 campingovernachtingen vormen een record in 25 jaar, stelt Mette Rodenhuis-Carlsen (VisitDenmark Nederland): “In 1997 stond de teller voor het laatst op 536.122 overnachtingen door Nederlandse campinggasten. Toen was kamperen de grootste overnachtingsvorm voor Nederlandse reizigers. Wij zien overigens dat niet alleen kamperen het goed doet: ook vakantiehuizen en hotels in Denemarken scoren beter dan de afgelopen jaren.”

Foto: Visit Denmark

Kampeerland bij uitstek

Wat maakt Denemarken als kampeerbestemming zo populair voor Nederlanders? Mette Rodenhuis-Carlsen: “Met ruim 400 campings is Denemarken een kampeerland bij uitstek. Het is geliefd voor autovakanties vanwege de afstand – 85 procent van de Nederlanders reist per auto. Veel campings zijn kindvriendelijk, netjes, liggen vaak direct aan zee en strand en er is volop ruimte voor outdooractiviteiten, waaronder fietsen en wandelen. En dat kun je allemaal zien op tv, bij Camp to Go op RTL4″.

Hogere kijkcijfers

“De uitzendingen met Denemarken als buitenlandse kampeerbestemming trekken extra veel aandacht en hogere kijkcijfers”, vertelt Leo Diepmaat. Hij is voorzitter van de branchevereniging van importeurs en fabrikanten van kampeermiddelen en -accessoires in Nederland (Kampeer & Caravan Industrie KCI), en initiatiefnemer van het tv-programma. “Die hogere kijkcijfers bereikten we vorig jaar tijdens het tweede tv-seizoen, toen we Denemarken voor het eerst in het programma hadden. Ik begeleidde deze zomer zelf de opnamen van het komende tv-seizoen en kwam tijdens het draaien van de filmbeelden een moeder met haar dochter tegen die onze Camp to Go-camper herkenden. Het waren onze uitzendingen met Denemarken die hun interesse hadden gewekt, waardoor zij besloten om voor het eerst naar Denemarken op vakantie te gaan.”

Derde tv-seizoen

Het derde tv-seizoen van het kampeer- en reisprogramma Camp to Go wordt vanaf zaterdag 5 november om 17.00 uur op RLT4 uitgezonden. De herhaling is steeds zondagochtend om 11.30 uur. In de eerste vier (van de 8) afleveringen staat Denemarken centraal: aan bod komen respectievelijk Ribe Camping aan de Deense Waddenzeekust, Sandskaer Strandcamping in Zuid-Jutland en Blushøj Camping en Terrassen Camping & Hytteferie in de Aarhus Regio. Na de Denemarken-uitzendingen volgen vier afleveringen over kamperen in Nederland.