Caravana Leeuwarden

Vandaag is de Caravana van start gegaan: dé kampeerbeurs van het noorden. En die beurs heeft een paar leuke primeurs, waaronder de NKC Kampeerauto’s van het Jaar en de Lume Traveler, een exclusieve designcaravan van Nederlandse bodem.

 

De Nederlandse Lume Traveler

Lume traveler
Ronde vormen, aluminium en voorzien van 4.000 popnagels: dat geeft de Lume Traveler een hippe retro uitstraling. De luxe caravan heeft een enorm open dak zodat je ook ‘s avonds nog naar de sterren kunt kijken vanuit je bed. Koken doe je buiten: de achterklep herbergt een compleet uitgeruste buitenkeuken en de twee gaspitten worden gevoed door een grote LPG-tank onder het caravanchassis – nooit meer sjouwen met gasflessen. Deze designcaravan werd bedacht door Hein van de Laar, die inmiddels ook een vijf meter lange versie heeft ontworpen.

Blije winnaars van (vlnr) Malibu, Hymer en Knaus

NKC Kampeerauto’s van het jaar
Voor het twaalfde jaar op rij houdt de NKC de verkiezing Kampeerauto van het jaar: een publieksprijs met drie categorieën: campervan, integraal en halfintegraalcamper. Bij de campervans werd de Malibu Van Charming winnaar en bij de halfintegraals ging de prijs naar de Knaus Van Ti op M.A.N.-chassis. In de categorie integraalcampers zegevierde de Hymer B-klasse Modern Comfort op de nieuwe Mercedes Sprinter. Die camper is gebouwd op hetzelfde Super Light Chassis waarmee ook de halfintegraalversie bij de ANWB-verkiezing ‘Camper van het Jaar 2019’ werd.

Anno Visser met zijn winnende ontwerp

Caravana Designwedstrijd
Bij de Designwedstrijd voor studenten industriële vormgeving werden zes genomineerden in het zonnetje gezet. Winnaar van de vakjuryprijs werd Anno Visser met zijn ‘Ultimate Escape’, een daktent voor op een personenauto. Zonnepanelen laden twee losse accupacks waarmee je op een inductiekookplaat kunt koken, waarop je een koffieapparaat kunt aansluiten en zelfs je bed kunt voorverwarmen. Diezelfde accu’s gebruik je als voeding voor e-bikes.
Tijdens de Caravana kunnen bezoekers stemmen op hun eigen favoriete ontwerp, voor de publieksprijs.

De Caravana duurt nog tot en met 22 januari, in het WTC Expo te Leeuwarden. Open van 10.00 tot 17.00 uur.
www.caravana.eu

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.