Caravannieuws modeljaar 2022

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (6 t/m 10 oktober) kun je ein-de-lijk weer lekker sfeersnuiven voor je vólgende kampeeravontuur. Op caravangebied is er veel nieuws te melden. Dit zijn de caravans die je zéker moet bekijken!

Blikvanger: Adria Alpina

Op de Jaarbeurs presenteert Adria haar compleet nieuwe topmodel, de Alpina: een vierseizoenen caravan uit het hogere segment, waarmee je ook moeiteloos naar de wintersport kunt. De Alpina is rondom voorzien van polyester buitenbeplating. Daardoor is het dak beter bestand is tegen hagel en de polyester bodemplaat beschermt tegen opspattend vuil en steenslag. Opvallend aan de voorkant zijn de winddeflectors die de rijwind beter geleiden en prettig is dat de disselkast over bijna de volle breedte opent. Binnen heeft de Alpina slimme details zoals legplankjes die overal in de caravan vastgeklikt kunnen worden. Adria’s topmodel is voorzien van Alde-vloeistofverwarming gecombineerd met vloerverwarming en een speciaal airflow-systeem dat zorgt voor een goede ventilatie achter kastjes en onder de banken – daardoor krijgt condens geen kans en dat is vooral in de koude (winter)maanden een groot pluspunt.

Lekker basic: Weinsberg CaraCito

De instapcaravan van Weinsberg is de CaraCito, die in verschillende versies leverbaar is. Zoals de hier getoonde 450FU, die met rondzit en het populaire Frans bed is uitgevoerd. Naast het tweepersoonsbed is de badkamer geplaatst, met een makkelijk schoon te houden banktoilet en veel opbergmogelijkheden voor toiletspulletjes. De Weinsberg-caravans worden gebouwd met veel aandacht voor het gewicht, zodat de CaraCito ook achter relatief kleine personenauto’s past.

Zonder gasflessen: Knaus volledig elektrisch

De Knaus Tabbert Group introduceerde vorig jaar een Weinsberg-caravan zonder gasflessen en voert die ontwikkeling nu door in de populaire Knaus Sport-caravan. Er zijn tien indelingen die als ePower-versie geleverd worden: je kookt op inductie, de compressorkoelkast werkt uitsluitend op 230 Volt en er is een airco gemonteerd die door warmtepomptechniek ook als verwarming gebruikt kan worden – een gasinstallatie ontbreekt volledig. De ‘One Night Stand’ mini lithium-accu zorgt dat verlichting en koelkast ook blijven werken als je onderweg naar het zuiden een nachtje zonder stroompaal staat. Voor wie dat allemaal een tikkie te dol is, is de Sport ook met de vertrouwde gasinstallatie leverbaar, want die staat op de optielijst.

Beresterke caravantrekker

Subaru heeft een enorme reputatie als het gaat om het trekken van caravans. De verschillende modellen hebben krachtige motoren en zijn leverbaar met vierwielaandrijving. En die combinatie maakt ze haast onoverwinnelijk met een caravan aan de trekhaak: het merk viel meermalen in de prijzen bij de ANWB-verkiezing Trekauto van het Jaar. De nieuwste modellen zie je straks op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht!

Luxe designcaravan: Tabbert DaVinci

Een premiumcaravan waarin je nog maar weinig te wensen over hebt? Stap dan eens binnen in de Tabbert Davinci 540E: een caravan met veel luxe en comfort, voorzien van enkele bedden waar je in een handomdraai een groot tweepersoonsbed van maakt. De rondzit staat garant voor talloze avonden gezelligheid en de riante keuken – en badkamer! – maken het geheel compleet. Te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Bestseller compleet vernieuwd: Knaus Südwind

De populaire Knaus Südwind is volledig gerestyled! Hij heeft een gloednieuw interieur met lichte houtaccenten en dakluiken die extra veel daglicht toelaten. Ook de buitenkant is flink onderhanden genomen en je kunt kiezen voor een opvallend zwarte tentrails en zwarte details. En let ook even op die dikke 17 inch wielen! De Südwind is ook leverbaar als ’60 Year’-edition, ter ere van het 60-jarig bestaan van Knaus. En zoals je dan mag verwachten als Knaus een verjaardagsfeestje viert: de 60-Year versie zit stampvol extra’s.

Sportief en bijzonder: Adria Action Sport

Nog niet zo lang geleden was het de Caravan van het Jaar bij een van de prestigiueze ANWB-verkiezingen en inmiddels is de Action een bekend gezicht in het Adria portfolio. Van de prijswinnende Adria Action is er met ingang van modeljaar 2022 nu ook een stoere off road edition: net even wat ruiger en brutaler dan z’n toch al opvallende broertjes. Met details van geborsteld aluminium, een hoger ALKO-chassis en opvallende 15 inch lichtmetalen wielen. Voor je wildste kampeeravonturen!

Voor meer info en het bestellen van tickets: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl