Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019
De Camping van de Toekomst, met Camp-to-Go

Campings heb je in allerlei soorten. Van eenvoudige campings tot luxe vakantieparadijzen met 5 sterren. Maar wat is de Camping van de Toekomst? Kom naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs – we praten je graag even bij en we zijn benieuwd naar jouw mening!

Camping van de ToekomstBack-to-Basics
Als het om kamperen gaat, dan zien twee trends die al enkele jaren onveranderd zijn: ‘back-to-basics’ en ‘minstens dezelfde luxe als thuis’. Bij ‘Back-to-Basics’ is het simpel: gras tussen je tenen, op een eenpittertje je eten klaarmaken, liefst met lokale producten van de markt, uit dat ene dorpje verderop. Waar de marktkoopman (m/v) je zelfs kan vertellen uit welk veldje die asperges komen. Maar ‘Back-to-Basics betekent nog niet dat je met een tentje van de Lidl op stap bent. Doorgewinterde kampeerders weten dat zo’n tentje acht, misschien tien weken meegaat. Dat de stiksels dan door het UV-licht verteren, dat je zo’n tentje na drie seizoen weg kunt kieperen. Zulke mensen kiezen voor kwaliteit, voor polycotton bijvoorbeeld: een lichtgewicht tent met dezelfde ademende eigenschappen als duurzaam katoen. Zodat je niet ’s morgens bij de eerste zonnestralen uit al je tentje zweet.

Camping van de ToekomstDuurzaam & Recyclebaar
Zulke mensen kiezen voor kampeerstoelen die licht zijn, snel opvouwbaar, liefst gemaakt van duurzame, recyclebare materialen. En ze kiezen voor kleinschalige campings, aan een riviertje, bij een kasteel of een watermolen. Met twintig, misschien dertig plekken. Waarbij de eigenaar je naam onthoudt, die zelfs na drie jaar nog weet hoe je kinderen heten en die ’s avonds in het campingrestaurant alvast je favoriete wijn koud heeft gezet.
En die andere trend is ‘meer luxe dan thuis’. Want hoewel veel niet-kampeerders meewarig naar ons kijken met het idee van ‘eindelijk vakantie en het dan minder hebben dan thuis’, weten wij wel beter.

Camping van de ToekomstLuxer dan thuis
Onze caravans hebben lattenbodems en comfortmatrassen van koudschuim. We hebben vloerverwarming, een eigen wifi-netwerk rond de caravan, een eigen toilet-met-douche. Onze campers hebben ultraschone motoren, de komende 10-15 jaar gewoon met diesel, want dat is nog steeds de beste oplossing met minimale uitstoot. En we bezoeken campings die zich steeds meer richten zich op de luxe kampeerder. Verwenparadijzen, waar we onze optimaal geïsoleerde caravan met een afstandsbediening op onze kampeerplek manoeuvreren. We halen onze neus op voor een plek van 80 vierkante meter want de kampeerplek van de toekomst telt minstens 120-150 vierkante meter, liefst met een eigen douche zodat je het zoute water van je lijf kunt spoelen na een verkwikkende duik. Kampeerplekken met een schaduwrijke veranda, met stroom, water aan- en afvoer en liefst nog een lekkere houten tafel, zodat je met vrienden ’s avonds kunt natefelen met een wijntje en een kampvuur – een beetje zoals de plekken die we kennen uit Amerika en Canada.

Duizend sterren aan de hemel
Maar de Camping van de Toekomst heeft ook met wellness op de camping: met sauna, massages en – waarom ook niet – schoonheidsbehandelingen, manicure en pedicure. Met animatie voor verschillende leeftijdsgroepen, een baby crèche zodat je ook even romantisch kunt tafelen met elkaar. Met een gameroom en perfecte WiFi voor de aan social-media verslaafde jeugd. Zulke campings zijn er al en dat worden er steeds meer: Playa Montroig en El Delfin Verde in Spanje, Union Lido en Marina di Venezia in Italië, camping Sexten en Vidor in de Italiaanse Dolomieten, camping Krk op het gelijknamige eiland en Playa Laguna – beide in Kroatië. Of camping De Paal of De Kleine Wolf in ons eigen Nederland. Openlucht hotels met 5 sterren op de camping en duizend sterren aan de hemel.

Virtual Tour
Maar dat is nog maar het begin. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (9 t/m 13 oktober, Utrecht) kun je je bij Camp-to-Go laten bijpraten, bij de speciale ‘Ontdek de Vrijheid’-caravan en -camper in de entreehal. Daar staan vier touchscreens waarmee je zelf door de verschillende campings van de toekomst kunt scrollen. Zo krijg je een mooi beeld van hoe kamperen er over tien, twintig jaar zou kunnen uitzien. Je kunt campings bekijken rondom zee & strand, in de bergen, in de bossen en campings waarbij de zon in de hoofdrol staat.
Kom naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs en geniet van onze virtual tour door de toekomst!

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.