De mooiste campings voor nudisten

Kamperen is vrijheid en voor veel mensen is naakt kamperen het ultieme gevoel van vrijheid. In heel Europa zijn ruim voldoende en prachtige campings te vinden die zich puur en alleen richten op nudisten. Je vindt ze op de mooiste plekken en voorzien van alle gemakken. Van restaurant tot sauna en van campingwinkel tot zwembad. Ter inspiratie hebben we een aantal van de best beoordeelde locaties voor je op een rij gezet.

In eigen land is Naturistenpark Flevo-Natuur in Zeewolde een van de populairste nudistencampings. Je kunt er genieten van vele faciliteiten, zoals een binnen- en buitenzwembad, sauna met massages en opgietingen, supermarkt en een mooi restaurant met terras. Er is een ruime keuze voor wat betreft kampeerplaatsen, ook speciaal voor campers, en zelfs met privé-sanitair. Bij Flevo-Natuur organiseren ze ook regelmatig leuke activiteiten en evenementen, waaronder een popfestival en een wellness dag. Vorig jaar won deze camping een Europese prijs en werd bekroond tot een van de beste campings voor naturisten.

Bloot aan de Méditerranée

De Middellandse Zee is natuurlijk een trekpleister van jewelste voor heel veel kampeerders. Ook voor nudisten zijn er uiteraard voldoende mogelijkheden. Sterker nog, aan de Méditerranée zijn de mooiste pareltjes te vinden. Op Corsica kun je kiezen voor Domaine de Bagheera (zie foto onder), aan de oostkust van het Franse eiland en met een eigen strand van maar liefst 5 kilometer lang. Het terrein is 100 hectare groot, middenin een eucalyptusbos en het was 50 jaar geleden een van de eerste naturistencampings op Corsica. De kampeerplekken zijn zeer ruim en er heerst een gemoedelijke sfeer. Je kunt je uitleven met tal van sportfaciliteiten en zwemmen doe je gewoon lekker in zee, want Domaine de Bagheera heeft geen zwembad.

Onder de foto vind je nog veel meer mooie bestemmingen voor nudisten.

Op het Franse vasteland ligt in het populaire gebied ten zuiden van Montpellier de camping Le Sérignan-Plage Nature (foto onder). Een perfecte plek voor de hele familie, want de camping ligt aan zee met directe toegang tot het strand en er zijn ook meerdere zwembaden. Speeltuinen, miniclub, wellness, restaurants, supermarkt: noem maar op, alles is aanwezig.

Aan de Spaanse kust in de buurt van Tarragona vind je camping El Templo del Sol, gelegen aan een 1.700 meter lang zandstrand, maar ook met zwembaden, jacuzzi’s en een uitgebreid wellnesscentrum in Arabische bouwstijl. Er zijn vele sportfaciliteiten, meerdere restaurants en bars, een kappers- en massageservice en misschien wel het meest unieke: camping El Templo del Sol heeft een eigen caravanstalling!

Lees verder onder de foto voor nog meer mooie naturistencampings.

Kroatië is naturistenparadijs

Veruit de meeste van de best beoordeelde nudistencampings liggen in Kroatië. Drie daarvan bijvoorbeeld alleen al op het populaire schiereiland Istrië. Bij het schilderachtige stadje Rovinj kun je naar Camping Valalta (foto onder), met grote zwembaden, eigen stranden in prachtige baaien en zelfs een eigen jachthaven. Op deze camping gaat het je echt aan helemaal niets ontbreken en dan ook nog eens in een fantastische omgeving. Een stukje verder, op het eiland Krk ten oosten van Istrië, ligt nog zo’n pareltje: Bunculuka Camping Resort. Onderhand een sprookjesachtig decor in een afgelegen baai met panoramisch uitzicht vanaf het strand en vanaf de terrassencamping.

Naakt in de Atlantische Oceaan

Tot slot nemen we nog een kijkje aan de Atlantische kust in Frankrijk en dan in het zuidwesten, want daar vind je camping Naturiste Montalivet midden in de duinen. Een groot en zeer verzorgd kampeerterrein met een mooi waterpark, deels overdekt en inclusief glijbanen, en toegang tot een langgerekt naaktstrand. Er is een surf- en duikschool, de camping telt maar liefst 11 restaurants en heeft een eigen winkelcentrum. Een stukje zuidelijker ligt camping Arnaoutchot in Vielle-Saint-Girons (foto onder), gelegen in een bos en eveneens aan een groot naaktstrand, aan de Atlantische Oceaan. Verder ook een zwemparadijs met glijbanen, wellness, restaurants, een kapper en fietsverhuur. Kortom, alles voor een geweldige vakantie!

Wil je nog meer inspiratie met een overzicht van campings speciaal voor nudisten? Kijk dan snel op deze pagina.

Elke maand meer zin om te kamperen

De volgende kampeervakantie kan niet snel genoeg beginnen. Tot die tijd krijg je van ons leuke nieuwtjes, kampeertips, campingoverzichten en winacties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en bereid je optimaal voor op de komende vakantie!