Camp to Go start in Denemarken

Op 5 november start het derde tv-seizoen van Camp to Go, hét kampeer tv-programma van RTL4. In de achtdelige tv-serie begeleidt Sander Janson nieuwe kampeerders die voor het eerst op stap gaan met een vouwwagen, caravan of camper. Dat levert hilarische en herkenbare beelden op.

In coronatijd steeg het aantal kampeerders naar 4,1 miljoen, becijferde de ANWB. Maar weten ze eigenlijk wel hoe je een caravan moet aankoppelen of hoe je een tent opzet zonder dat-ie volregent? Waarom zwaaien campermensen onderweg eigenlijk naar elkaar? En hoe het werkt met de geschreven én ongeschreven regels op de camping? Camp to Go neemt de nieuwbakken kampeerders al drie seizoenen op sleeptouw in binnen- en buitenland.

Eigen beelden

Bijzonder aan Camp to Go is dat de deelnemers zélf ook filmen en dat maakt Camp to Go anders dan andere kampeerprogramma’s. “Die vlogbeelden mixen we met het professioneel geschoten materiaal”, stelt presentator Sander Janson, die vijftien jaar lang het succesvolle ‘Campinglife’ presenteerde en nu de steun en toeverlaat is van de deelnemers in Camp to Go. “Die eigen beelden geven een persoonlijk inkijkje in het kampeerleven van de nieuwkomers. En daarnaast zorgt het in elke aflevering voor hilarische – en herkenbare – situaties, bijvoorbeeld bij het opzetten van de voortent of het uitklappen van de vouwwagen.”


‘Mister Camping’

Nog voordat er maar één meter wordt gereden, bezoekt ‘Mister Camping’ Sander Janson de mensen thuis om ze te verrassen met het kampeermiddel waarmee ze op vakantie worden gestuurd. De tv-kandidaten doen hun eerste kampeerervaringen niet alleen op in Nederland, maar ook in Denemarken: een vakantieland met ruim 400 campings, vaak in de natuur of dicht bij het strand. En verder zien we Nederlandse kampeerders in Catalonië (Spanje), Karinthië (Oostenrijk), Istrië (Kroatië) en Wallonië (België). In het programma is er veel aandacht voor toeristische highlights in die gebieden en daarnaast worden de bezochte campings ook uitgebreid gefilmd. Door de uitgebreide toeristische informatie is Camp to Go niet alleen een informatief kampeerprogramma maar ook een onderhoudend reisprogramma op de Nederlandse tv-zender RTL4.


Sandskaer camping in Zuid-Jutland

In de eerste aflevering bezoeken we Sandskaer camping. Dennis en Melissa Reith en hun dochter Nova gaan op stap met een Camp-let vouwwagen. Dennis is planner bij de kinderopvang en Melissa is lerares in het basisonderwijs. Van tv-presentator Sander Janson krijgen ze uitleg over de Camp-let vouwwagen waarmee ze op pad gaan. Het is een ruime, aerodynamische vouwwagen met een extreem laag gewicht (250 kilo) waardoor hij zelfs achter de kleinste auto’s past. Ze rijden ermee naar Sandskær Strandcamping, een kindvriendelijke camping direct aan de Kleine Belt en midden in de natuur van Zuid-Jutland – Sønderjylland in het Deens. Het gebied is onder andere bekend om de vele vogelsoorten, maar je kunt er ook konijnen en herten spotten. Als je geluk hebt zie je zelfs spelende bruinvissen in zee. Vanaf de camping kun je de omgeving verkennen met een gehuurde e-bike, mountainbike en je kunt zelfs ritjes te paard maken. Ook zijn er op de camping kajak en supboards te huur. De kinderen kunnen heerlijk spelen in een van de twee speeltuinen, waarvan er eentje op het strand ligt. Op de camping kun je ook konijnen aaien en er is een gezellig knorrend varken, plus een leuke binnenruimte waar kinderen kunnen spelen.

Acht weken lang op RTL4

De eerste aflevering van het achtdelige tv-programma is te zien op zaterdag 5 november, 17.00 uur bij RTL4. De herhaling volgt direct erna, op zondagmorgen 6 november, rond 11.00 uur ’s morgens. In de weken erna worden dezelfde uitzendtijdmomenten aangehouden. Ontdek de vrijheid van kamperen met Camp to Go!