Op Nieuwjaarsdag is Camp to Go weer op tv: RTL4, 17u. We bekijken drie campings in Nederland en in deze blog lees je meer over de hoofdrolspelers die met twee caravans en een camper kampeeravonturen gaan beleven in Gelderland, Limburg en Noord-Brabant

Een Bürstner-caravan, een Eriba-caravan en een Adria-camper. Die zie je zaterdag 1 januari bij RTL4 (17u) en tijdens de herhaling op zondagochtend, 11.30 uur. Onze kandidaten rijden ermee naar camping De Rijnstrangen, naar camping De Leistert en naar camping Terspegelt. En wie zijn die kandidaten dan? Dat lees je hier.

Vader Sytse en dochter Maxime van der Wal
Sytse van der Wal is in zijn vrije tijd eigenlijk altijd op het water te vinden: dobberen in zijn eigen bootje, kanoën en zelfs in de winter vind je hem aan de waterkant, om zijn schaatsen onder te binden. In het tv-programma Camp to Go gaat hij met zijn dochter Maxime op stap. Haar grote passie is urban dance en daar is ze goed in: ze heeft zelfs meegedaan aan de World Championships of Performing Arts in Las Vegas. Sierlijke bewegingen zien we Syste hooguit op het ijs maken als-ie per ongeluk een driedubbele Rietberger maakt op z’n stalen noren, maar deze reislustige Fries gaat per jaar wél zomaar eventjes 10 keer op stap: van stedentrips tot kamperen en van Nederland tot Indonesië. In het tv-programma bezoeken de reislustige vader en zijn sportieve dochter camping De Rijnstrangen en daar testen ze een Bürstner caravan.

Maureen Hulscher en dochters Jule en Puck
Maureen Hulscher woont samen met haar twee dochters Jule van 2 en kleine Puck van nog geen jaar. Voetballen is haar grootste passie! Jule is de hele dag aan het spelen: Steppen, fietsen, zwemmen, lopen, klimmen. Een echt buitenkind. Kleine Puck houdt het bij slapen, eten en leuke geluidjes maken. Op kampeergebied heeft Maureen alles gedaan en kiest ze zelden voor de makkelijkste weg. Zo ging ze met Jule (die toen 4 maanden was) skiën in Amerika en sliepen ze in een yurt! Maureens hartsvriendin is   oud-collega Marcia, die ze minstens twee keer per week ziet om gezellig bij te praten. ‘Of Marcia mee mag tijdens het Camp to Go kampeerweekend?’ Natúúrlijk mag dat. Daar is die Adria camper groot genoeg voor – Gezellig juist!

Marcel en Wendy Blokhuis met hun twee meiden
Dit zijn Marcel en Wendy Blokhuis en hun twee meiden Sofie van 8 en Fleur van 6. Samen vormen ze een vrolijk, energiek stel! Marcel is tijdens de coronapandemie verslaafd geraakt aan mountainbiken en Wendy sport liever binnen, op haar eigen crosstrainer. Ook is knutselen een favoriete hobby, maar dan wel samen met haar twee meiden. En dan moet je denken aan een huis vol legobouwwerken en een overschot aan Playmobile obstakels waar je gemakkelijk je nek over kunt breken – sof struikelen; dat klinkt vriendelijker. En als dat allemaal weer netjes is opgeborgen, dan kunnen de meiden voor hun huis in het speeltuintje spelen – óók een favoriet tijdsverblijf. Straks op de camping kunnen Sofie en Fleur zich helemaal uitleven want speeltuintjes zijn er op de camping volop. Helemaal onbekend met kamperen zijn de Blokhuisjes niet, want afgelopen zomer waren ze voor ‘t eerst met een tent op vakantie. Maar dat is Wendy niet zo bevallen…. Benieuwd of de superluxe Eriba-caravan wél in de smaak valt?

Kijk dan mee naar aflevering 7 van Camp to Go: aanstaande zaterdag, Nieuwjaarsdag, om 17u bij RTL4. En de herhaling is op zondagochtend 2 januari om 11.30u, ook op RTL4. Kijk je ook?