DAKTENTFESTIVAL IN DRENTE

De populariteit van de daktent blijft groeien – steeds meer mensen ontdekken de mobiele en flexibele manier van kamperen op het dak van je eigen auto. In het weekend van 17 en 18 september vond de derde editie van het Daktentfestival Nederland plaats, in Schipborg (Drente).

IDEAAL VOOR RONDREIZEN

Organisator Ivar van der Leij is verheugd over het aantal deelnemers aan het uitverkochte festival. “Je ziet de laatste jaren dat de daktent écht wordt ontdekt door de kampeerder. Die trend is al gestart ver vóór corona. En die groei zet door. Mensen willen meer rondreizen, maar hebben niet altijd budget voor een camper. Een daktent is dan een gunstig alternatief en het geeft mensen een ultiem gevoel van vrijheid. Inmiddels durf ik te zeggen dat de daktent een blijvend en serieus kampeermiddel is, dat zich schaart tussen tent, vouwwagen, caravan en camper”.

DEMONSTRATIES

Het festival was opgezet om kampeerders te laten kennismaken met ervaren daktent-gebruikers van diverse merken en modellen. Het festival was uitverkocht voor weekend-deelnemers, en trok ook veel bezoekers op zaterdag. Er waren demonstraties over het op- en inklappen, bezoekers kregen informatie over daktent-kamperen met je kinderen, over winterkamperen en hoe je een juiste keuze maakt tussen de verschillende daktentmodellen.

www.daktentfestival.nl