180 Deense fietsroutes ook digitaal beschikbaar

Voor wie van rust en ruimte houdt, is Denemarken een geweldig vakantieland. En omdat de meeste vakantiegangers graag op de fiets stappen, is er nu een nieuwe fietsatlas met 180 routes door het hele land. Van de Deense wadden tot aan de Oostzee. En die routes zijn ook digitaal beschikbaar – handig voor op je telefoon of gps-apparaat!

De afgelopen jaren heeft de Deense overheid veel geïnvesteerd in fietspaden. Fietsen staat er sowieso flink in de belangstelling: de start van de Tour de France vond plaats in Denemarken. Bovendien riep het Deense Ministerie van Infrastructuur 2022 uit tot ‘Het Jaar van de Fiets’ en reserveerde in totaal 450 miljoen euro voor verdere verbetering van de fietsinfrastructuur in dat land.

HANDIGE QR-CODES

De nieuwe Routiq fietsatlas Denemarken komt dus als geroepen. De gids beschrijft 180 nationale, regionale en lokale fietsroutes op 195 pagina’s, met duidelijke routekaarten (schaal 1:80.000). Elke route heeft een Deense naam en je krijgt informatie over de afstand, het tijdsbestek, hoogteverschil en zelfs het calorieverbruik. Handig zijn de QR-codes die bij elke route in het gidsje te vinden zijn. Als je die scant met je telefoon heb je de online routeinformatie direct beschikbaar en kun je ook de gpx-bestanden downloaden die je direct in je gps-apparaat kunt importeren. Daardoor hoef je niet meer door de fietsatlas te bladeren om de juiste afslag te vinden.

De Routiq fietsatlas Denemarken is vanaf 1 november te koop via diverse webshops waaronder route.nl. Prijs €29,95.