Fietsen en kamperen in de Kempen

In het Pinksterweekeinde kun je dit jaar twee  hobby’s combineren: kamperen en fietsen. Op zondag 20 mei wordt namelijk de 70ste editie van de Omloop der Kempen verreden. Uniek is dat nu ook toerfietsers, mountainbikers en e-bikers het wedstrijdparcours op mogen.

We zien het bij de Europese klassiekers  steeds vaker; een toer-/prestatietocht over hetzelfde parcours waarop de profs hun kunnen vertonen,  op dezelfde dag als de wedstrijd. Dit jaar dus ook als primeur in de Brabantse Kempen. De start en finish zijn zoals vanouds in het gezellige Veldhoven-Dorp. Omdat er op de wedstrijddag gereden wordt, vertrekken en finishen de toerfietsers  in dezelfde ambiance als de wielrenners in de Topcompetitie-klassieker. Dus inclusief finishboog, VIP-tent en onder grote publieke belangstelling. Dat gaat dus ook bij de toerrijders een sprintje opleveren, na een tocht door de Kempen van respectievelijk 65, 100 of 165 kilometer.

Acht Zaligheden van de Kempen
Direct na het vertrek uit Veldhoven duiken de toerfietsers de Brabantse Kempen voor een prachtige gemarkeerde route over de mooiste landelijke weggetjes en door ontelbare pittoreske dorpjes. Waaronder ook de ‘Acht Zaligheden’ met onder meer de Weebosch, Knegsel, Hulsel en Hoogeloon. Omdat de toertocht op eerste Pinksterdag wordt verreden, is dat een perfecte aanleiding om gewoon heel het Pinksterweekeinde te gaan kamperen in de Kempen. Rondom het parkoers bevinden zich meer dan genoeg grote en kleine campings waar caravans, campers en vouwwagens een mooi plekje kunnen vinden. Bijvoorbeeld Café Camping De Volmolen in Waalre/Riethoven ligt vlak bij start/finish en Recreatiepark TerSpegelt (dat dit jaar haar 50 jarig bestaan viert) in Eersel ligt zowat op het parkoers.

Snel aanmelden
De organisatie van de Omloop der Kempen houdt rekening met een groot aantal deelnemers op zondag 20 mei. Daarom is er een limiet bepaald voor het op één na oudste wielerspektakel van Nederland; meld je dus tijdig aan voor de jubileumeditie. Ook na  terugkeer is er van alles te beleven: Veldhoven-Dorp is het epicentrum van het wielerweekend met de toertocht, de wedstrijdklassieker en de criteriums. Een perfecte locatie om op het gezellige terras om deze wedstrijd-wielerklassieker live te ervaren.

Aanmelden kan vanaf nu eenvoudig via www.omloopderkempen.nl/
Daar vind je ook alle aanvullende informatie over deze NTFU Toereditie van de Simac Omloop der Kempen.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.