Kampeervakantie in Italië

Het zou je gebeuren: een kampeervakantie winnen. Het overkwam Lotte Waanders, op de kop af één dag voordat ze ging trouwen met, jawel, de allerleukste man van de wereld: Frank Grouwe.

Een week op pad met een fonkelnieuwe Subaru, met daarachter een minstens zo nieuwe Adria caravan. ‘Ik weet nog precies waar ik was, toen ik hoorde dat ik de hoofdprijs van Camp-to-Go had gewonnen’, vertelt Lotte Waanders, die inmiddels Lotte Grouwe heet. ‘Dat was buiten, bij mijn ouders. Daar waren we namelijk bezig de tuin te versieren voor het feest, want de volgende dag zou ik gaan trouwen. Ik heb toen meteen gemaild dat ik dolgelukkig was met de hoofdprijs, maar verder kon ik even niets: ik was zóóó gespannen voor mijn trouwdag dat ik bijna niet kon ademhalen, haha!’

HUWELIJKSCADEAU
Ondanks aanhoudende regen werd de trouwdag van Lotte en Frank een perfecte dag met veel zon en pas ’s avonds kwam de regen. ‘Maar toen zaten de feestgangers al aan het diner en konden wij als pasgetrouwd stel de dansvloer op’, glundert Lotte. En na de minstens zo geslaagde huwelijksreis mochten Lotte en Frank dus nóg een keer op stap: met de Subaru en de Adria. Maar waar naartoe? ‘Daar waren we eigenlijk best snel uit: mijn zus Anne was vorig jaar met haar partner – en hun caravan – naar Italië geweest en het leek haar leuk om dat ooit ‘ns met z’n allen te doen. Nou, dat ‘ooit’ werd dus opeens heel snel, door de hoofdprijs van Camp-to-Go! En perfect dat we met m’n zus op pad gingen, want zo hadden we meteen ervaren caravanners bij ons. Konden we meteen een beetje leren hoe dat werkt. En omdat we net getrouwd waren, mochten we de Adria en Subaru zelfs een week langer gebruiken – als we maar een verslagje zouden maken en wat foto’s. Een prachtig huwelijkscadeau’, lacht Lotte.

GARDAMEER
‘Met z’n vieren zijn we bij elkaar gaan zitten om onze vakantie te plannen. Bestemming werd Peschiera del Garda, aan het Gardameer in Italië. Bij Hiddink caravans in Tubbergen konden we de Adria ophalen en de Subaru stond voor ons klaar bij Zuithof in Bornerbroek. Ik had zelf een late dienst – ik werk als verpleegkundige in de psychiatrie – waardoor ik niet mee kon om ze op te halen, maar Frank kwam onze straat nog niet inrijden of de eerste buren stonden al buiten om de combinatie  te bewonderen. In het weekend voor vertrek hebben we alles ingepakt en maandagochtend – of eigenlijk was het nog nacht – vertrokken we richting Oostenrijk voor de eerste overnachting en van daaruit weer door naar Italië. Niet zonder hindernissen overigens, want door werkzaamheden hebben een heel stuk provinciaal gereden. En daar hebben we geen spijt van gehad: we kwamen door prachtige dorpjes met smalle wegen en erg mooie landschappen. En dat rijden met de caravan viel eigenlijk best mee: op een gegeven moment heb je niet eens meer door dat er iets achter de auto hangt. En toen we weer op de autosnelweg kwamen, waren we een paar uur later op de camping. Hup, snel de caravan op z’n plek gezet en nadat de belangrijkste spullen buiten stonden, hadden we tijd voor een lekker koud drankje in de Italiaanse zon! Omdat de hitte behoorlijk lange tijd aanhield is het niet bij één drankje gebleven, haha! Pas de volgende dag hebben we de rest uitgepakt’, knipoogt Lotte.

ONWIJS RELAXT
‘Het was een onwijs relaxte vakantie’, vervolgt ze. ‘Lekker aan het meer gelegen, leuke plaatsjes bezocht, af en toe uit eten en tot in de late uurtjes onder de luifel van de caravan gezeten. En omdat het zo warm was, hebben we regelmatig verkoeling gezocht in het zwembad en ’s avonds natuurlijk de barbecue aangestoken, heerlijk met z’n viertjes geborreld en limoncello gedronken. En de caravan? Die was gewoon heerlijk luxe: met een groot bed, een enorme koelkast en alle kleding en vakantiespulletjes konden we prima kwijt in de kastjes. En met die fantastische auto was ook de terugreis geen enkel probleem. Camp to go: ontzettend bedankt voor deze geweldige reis, we hebben er ontzettend van genoten!

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.