Gezin kampeert naast tennisbaan

De familie Vlieland uit Uitgeest mag in de nacht van aanstaande zaterdag op zondag bij hoge uitzondering kamperen naast het centre court van tennistoernooi Ricoh Open in Rosmalen. Via Facebook konden gezinnen die helemaal gek van tennis zijn zich aanmelden om te verblijven op de ‘Centre Court Camping’. Vader Ronald Vlieland is tennisleraar en momenteel in training om het wereldduurrecord te verbreken; volgende maand tracht hij met drie compagnons 62 uur achter elkaar dubbelspel te spelen.

Het gezin zal van zaterdagavond tot en met zondagochtend verblijven in een superdeluxe caravan, pal naast het centre court, waarbij uiteraard de complete campingsfeer wordt nagebootst inclusief uitgebreide barbecue en een heerlijk ontbijt. Op zondag mogen Ronald Vlieland, echtgenote Janet en dochter Roos (3) natuurlijk ook de finalewedstrijden van het Ricoh Open 2017 bezoeken. Hoe tennisgek dit gezin is, laat vader Ronald zien met zijn idee om op 21, 22 en 23 juli om met drie tennisvrienden het wereldduurrecord dubbelspel aan te gaan vallen. Het oude record staat op 57,5 uur en Ronald en kornuiten hebben als doel om 62 uur onafgebroken te gaan tennissen en daarmee in het Guinness Book of World Records te komen. Hij onderbreekt dit weekend een geplande trainingssessie van 16 uur om naar Rosmalen af te kunnen reizen. Met de recordpoging zamelt het viertal ook geld in voor de Stichting Terre die zich inzet voor onderzoek naar het Rett syndroom, een ernstige neurologische aandoening die vooral bij meisjes voorkomt.

Honderden reacties
De Centre Court Camping is een initiatief van zes Brabantse caravan- en camperbedrijven ondersteund door Camp-to-Go (KCI) en BOVAG, die de handen ineen hebben geslagen om hun producten in een niet-alledaagse omgeving aan het publiek te presenteren. Maar liefst 27 spiksplinternieuwe caravans, campers en vouwwagens staan te pronken pal naast het centre court, waar het tennispubliek en de spelers zich elke dag van het toernooi een weg banen naar het stadion. Bij hoge uitzondering is besloten om één gezin, en wel het meest tennisgekke gezin van Nederland, voor de finalewedstrijden te laten overnachten op deze camping. Via Facebook toonden in drie dagen tijd honderden mensen interesse voor de unieke belevenis en uiteindelijk is de familie Vlieland als winnaar uit de bus komen rollen.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.