Groot, groter, grootst: bij Karsten Tenten

Het Noord-Hollandse Karsten, bekend van de oppombare tenten, introduceert de grootste tunneltent die het bedrijf ooit maakte: de Karsten Imperia, met ruimte voor vijf personen. Perfect voor het grote of samengestelde gezin. Door een slim opzetsysteem met voorgelogen tentstokken is opzetten een fluitje van een cent.

De Karsten Imperia is precies 4000 millimeter breed: een afmeting met een knipoog, aldus Karsten, waarmee het 40-jarige bestaan van de Nederlandse tentenfabrikant wordt gevierd. Met die afmeting voldoet de Imperia aan een verzoek van veel kampeerders, want hierdoor ontstaat een tunneltent voor vijf personen, met een oppervlakte van bijna 22 m2 en een brede stahoogte van 220 centimeter.

Uniek in de Imperia is het optionele ‘dressoir’: een brede kast die je aan weerszijden van het zijraam kunt vastritsen. Het zorgt voor veel extra opbergruimte zonder dat het uitzicht naar buiten wordt belemmerd. Slimme details zijn de twee D-ringen bij de luifel, die je kunt gebruiken als kapstok,. als ophangpunt voor een lampje of een natte handdoek. Een handig accessoire is de optionele regenluifel die extra beschutting biedt in het Nederlandse klimaat.

De Imperia is voorzien van ruime slaapcabines met vijf slaapplekken. Je kunt er ook vijf stretchers in kwijt, zonder dat je met je hoofd tegen het tentdoek hoeft te slapen. Dat komt door de vrijwel verticale wanden: een eigenschap die de tunneltent erg geliefd maakt. In elke slaapcabine zit een ventilatierooster naar buiten en verder is er een strook ventilatiegaas aangebracht bovenin de voorwand van de slaapcabines. Dat zorgt voor een optimale luchtstroom – fijn bij warme dagen.
De Imperia tunneltent is gemaakt uit één stuk hoogwaardig katoenen tentdoek: waterdicht én ademend, waardoor een prettig leefklimaat ontstaat. Ondanks z’n afmetingen is opzetten eenvoudig: door de voorgebogen tentstokken in combinatie met stoksleuven die je kunt openritsen.

Meer weten over tenten? Klik hier.
Meer informatie over Karsten Tenten: www.karstententen.nl