Holtkamper presenteert Limited Edition vouwwagen

Het Nederlandse vouwwagenmerk Holtkamper introduceert een speciaal model van de succesvolle Aero: een Limited Edition in een oplage 20 stuks, met veel opzetgemak en uitgevoerd met de innovatieve Multi Talent Trailer-keuken – een buitenkeuken waar elke hobby-kok blij van wordt.

De Aero MTT Limited Edition is een tweepersoons tenttrailer die je met extra modules kunt uitbreiden tot maar liefst 7 slaapplaatsen. Het nieuwe model is een vereenvoudigde versie van de luxe Aero waarbij het Windforce-opzetsysteem achterwege is gebleven. Dat Windforce systeem is een Holtkamper-uitvinding met twee motoren. De eerste motor zet de tenttrailer automatisch op door er lucht in te blazen. De tweede motor zuigt alle lucht er juist uit, waardoor de vouwwagen automatisch inklapt. De Limited Edtion heeft dus geen Windforce, waardoor de vouwwagen een stuk goedkoper in de markt worden gezet. Toch heeft de Aero Limited Edition veel opzetgemak, doordat het RVS-frame met gasveren is uitgerust en in één keer uitklapt. Dus ook inclusief het vaste kuipgrondzeil in de woonruimte. De draagconstructie voor de vleugelvormige voortent wordt gevormd door een lange carbon buis. De Aero is een ideale vouwwagen om rond te trekken, doordat hij ook zonder haringen kan worden gebruikt. Daardoor kun je de tenttrailer snel op- en afbreken. Met een prijs van € 16.995 zit de Holtkamper Aero MTT Limited Edition in het premium segment van de vouwwagens.

OOK ACHTER ELEKTRISCHE AUTO’S

Het grote voordeel van vouwwagens is dat ze ook passen achter compacte personenauto’s en elektrische voertuigen. Veel vouwwagens wegen (inclusief vakantiebagage) nog geen 700 kilo: een gewicht dat de meeste kleinere auto’s moeiteloos kunnen trekken. Doordat de tenttrailers niet boven de personenauto uitsteken, hebben ze ook veel minder luchtweerstand waardoor het extra brandstofverbruik te verwaarlozen is.

Meer informatie over de verschillende soorten vouwwagens vind je in de aparte vouwwagensectie op onze website – daar vind je ook andere merken die in Nederland worden verkocht. Er zijn al vouwwagens vanaf 5.500 euro.