In drie etappes naar de Costa Brava

Ik herinner me ze nog als de dag van gisteren: de kampeervakanties uit mijn kindertijd. Hoe we met een ieniemienie-aanhangertje achter de Opel Rekord richting Spanje trokken.

Samen met m’n broer en zus op de achterbank, bovenop de stapel slaapzakken waaronder we wegkropen om een tukje te doen. Overnachten? Daar deden we niet aan – m’n Pa joeg die combinatie als Max Verstappen over de Autoroute du Soleil; de aanhanger kwispelde er achteraan.

Later kwam er een caravan, die als een remparachute achter de Opel hing. Vanaf dat moment lukt het niet meer om die 1.463 kilometer in één galactische ruk naar Spanje af te leggen. Gelukkig maar, want heel verantwoord was dat natuurlijk niet. Slapen deden we op zo’n parkeerplaats langs de Péage – dat kon toen nog. M’n broer en ik in de auto, de rest van de familie in de tot de nok toe volgestouwde caravan.

Hoe anders doen we dat nu zelf. Naar de Costa Brava in twee, of liever nog, drie etappes. Met overnachtingen op leuke campings onderweg, aan een meertje of in de bossen. Om een uur of drie starten we de App op de smartphone en een uurtje later zitten we aan een koel wit wijntje uit de eigen koelkast, onder onze luifel. En ’s avonds hoeven we geen zithoek om te bouwen naar een veel te hard bed: nee, we slapen op comfortmatrassen, onder een fluffy dekbedjes, lekker dromend over de vólgende dag.  Kamperen was nog nooit zo comfortabel!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.