Ruim 40.000 bezoekers

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2023 weer een groot succes!

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023, het grootste kampeerevent van Nederland, zit erop en we kijken terug op een buitengewoon succesvolle 58ste editie. Met een indrukwekkend aantal van ruim 40.000 bezoekers – een stijging van 5 procent betekent ten opzichte van vorig jaar – heeft het evenement alle verwachtingen overtroffen. Dit jaar stond het event in het teken van duurzaamheid en innovaties, waarbij zowel exposanten als bezoekers werden geïnspireerd en verrast door een breed scala aan mogelijkheden.

Blog_KCI_Opening_OKT2023

Hoogtepunten Duurzaamheidscongres en uitreiking Duurzame Kampeer Awards

Het Duurzaamheidscongres voor de Kampeerbranche, gehouden in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht, markeerde de inspirerende start van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Het hoogtepunt van dit evenement was de feestelijke uitreiking van de Duurzame Kampeer Awards, waar het meest duurzame kampeermiddel, de meest duurzame kampeerplek en het meest duurzame innovatieconcept werden bekroond. Tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs werden ook de winnaars van de ANWB Camper en Caravan van het jaar 2024 bekend gemaakt.

Variatie en verrassingen voor jong en oud

Dit jaar hebben tienduizenden bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan kampeerinnovaties. Leo Diepemaat, voorzitter van branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) en medeorganisator van de beurs, benadrukt het succes van het evenement: “Van tenten tot luxe campers, workshops, accessoires en bestemmingen – we hebben een diverse en inspirerende ervaring geboden aan jong en oud. Het aanbod was verrassend en gevarieerd, wat zeker heeft bijgedragen aan het enthousiasme van de bezoekers en standhouders.

Blog_KCJ2023

Toenemende populariteit onder jonge doelgroepen

Een opmerkelijke trend die dit jaar naar voren kwam, is de stijgende populariteit van caravans en campers onder jonge doelgroepen, vooral sinds de uitbraak van corona. Rachel Jankowsky benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “We hebben ons aanbod aangepast om aan de behoeften van deze jonge doelgroep te voldoen, met diverse keuzemogelijkheden op de occasionmarkt. Zo hebben we niet alleen de ervaren kampeerders, maar ook een nieuwe generatie kampeerliefhebbers weten te bereiken.

Een kleine terugblik

Save the Date: Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2024

Met het succes van dit jaar in het achterhoofd kondigt de organisatie met enthousiasme de data aan voor de volgende editie van het Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Noteer alvast in je agenda: woensdag 2 tot en met zondag 6 oktober 2024.

Voor meer informatie over het evenement en updates, bezoek de website: kampeerencaravanjaarbeurs.nl. Zien we je volgend jaar?