KAMPEER & CARAVAN JAARBEURS
Een leuk dagje uit, helemaal in kampeersfeer!

Honderden primeurs op het gebied van nieuwe modellen caravans, campers, vouwwagens, (voor-)tenten en kampeeraccessoires: die vind je op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Maar er is nog veel meer. Zoals proefrijden met je droomcamper en… de workshop Winterkamperen.

Het grootste kampeer-evenement van Nederland vindt plaats van 9 tot en met 13 oktober in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kun je ook komen kamperen met je eigen caravan, camper of vouwwagen: er is een speciale NKC Pop-Up camping ingericht op vijf minuutjes lopen vanaf het beurscomplex. Zo maak je van je beursdag een leuk dagje-uit en kun je ’s avonds nog even de stad in.

Beursprimeur: Beauer 3x
Beursprimeur: Beauer 3x

Kampeeraccessoires
Nieuw voor de komende editie is de extra aandacht voor kampeeraccessoires. Hal 10 is de accessoirehal en die is dit jaar volledig vernieuwd. Centraal staat een mediterrane boulevard met terras, met daaromheen allerlei demonstraties en workshops. Inclusief kookclinics op de skottelbraai, zodat je meteen even kunt proeven van de biefstukjes, paella’s en roerbakgerechten. In Hal 10 kom je alles te weten over caravanmovers, airco’s, zonnepanelen maar bijvoorbeeld ook campingserviezen en allerlei andere spullen die je kampeervakantie nog leuker maken.

Te water met de CaravanBoat
Te water met de CaravanBoat

Workshops in 2 Theaters
Een dagje Kampeer & Caravan Jaarbeurs voelt als een dagje vakantie, want ook dit jaar zijn er weer tientallen campings van de partij. En behalve rondsnuffelen tussen de nieuwste modellen campers en caravans steek je er ook nog wat van op, want er zijn maar liefst twee Theaters waar je workshops kunt volgen: de NKC – Europa’s grootste camperclub – verzorgt een doorlopend CamperTheater met een programma met álles wat je over de camper wilt weten. Van reisvoorbereiding tot camperplekken, maar bijvoorbeeld ook tips voor de aanschaf van een kampeerauto. En bij het KCJ KampeerTheater kun je workshops volgen over innovatieve kampeeraccessoires, over huren of verhuren en de workshop Winterkamperen. Want met een beetje voorbereiding kun je met je caravan of camper gewoon naar de skipistes!

TakeOff, crossover tussen caravan en vouwwagen
TakeOff, crossover tussen caravan en vouwwagen

Beursprimeurs
Een interessante beursprimeur die nu al bekend is, is de TakeOff, een cross-overtussen een vouwwagen en een caravan: een oer-Hollands product waarbij naast voormalig Kip-directeur Maarten de Roos ook Karsten-tenten en Holtkamper-vouwwagens zijn betrokken – 100% Made in Holland, dus. Andere publiekstrekkers die nu al bekend zijn: de Beauer3X uitschuifcaravan en de Caravanboat waarmee je als waterkampeerder het ruime sop kunt kiezen.

Tickets en informatie
De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is van 9 t/m 13 oktober, van 10 tot 17 uur. Let op: entreetickets koop je in de Early Bird-periode, tot 1 september, voor slechts € 9 euro in plaats van € 14. Meer informatie op www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.