Kamperen in Denemarken? Kijk zaterdag naar RTL4

In Camp to Go neemt Sander Janson elke week beginnende kampeerders mee naar een camping in Denemarken – steeds met een ander kampeermiddel. Aanstaande zaterdag (5 mrt, 17u op RTL4) volgen we onder andere de familie Kooymans. Vader Lars is niet zo van kamperen maar de twee kinderen – en hond Guus – krijgen ‘m tóch zo gek dat-ie een caravan achter de auto hangt… Hier lees je alvast meer over de campings van komend weekend!

We hebben dit tv-seizoen al negen Camp to Go-afleveringen gemaakt en die kun je her terugkijken. Vorige week startte de serie van 4 tv-uitzendingen vanuit Denemarken en daar gaan we nog we nog een paar weken mee door. Denemarken is prachtig en dat geldt ook voor de campings in Noord-Jutland. Komende zaterdag (5 mrt) en zondag (6 maart, 11.30u, de herhaling) kun je de volgende drie vakantieparadijsjes zien.

Camping Gammelbro
Bij een Deense campingverkiezing eindigde camping Gammelbro op de eerste plaats en daar is de familie Knudsen harstikke trots op – ze zijn inmiddels de derde generatie aan het roer van camping Gammelbro, die al 60 jaar bestaat. Het is een grote camping met ruim 500 kampeerplekken, 40 huuraccommodaties en 7 sanitairgebouwen. De camping ligt direct aan zee, met een mooi zandstrand. De camping is verdeeld in verschillende kampeerveldjes. Voor kinderen zijn er knutselworkshops, je kunt skelters huren en er is een mooi binnenbad met glijbanen en allerlei drijvende speelattributen. Ook is er een indoor speelruimte met tafeltennis, poolbiljart en airhockeytafels en buiten kun je sportief aan de slag op de sportvelden (voetbal, volleybal), of met minigolf. Ook is er een supermarkt voor dagelijkse boodschappen. Extra leuk zijn de buitenkeukens waarvan je gebruik mag maken en er is een cafetaria voor als je ‘ns geen zin hebt om te koken. Op het brede zandstrand kun je lekker zonnen en zwemmen handig is dat ook op het strand sanitaire voorzieningen zijn. Door de ligging is de camping populair bij watersportliefhebbers want je kunt hier fantastisch zwemmen, surfen, duiken, vissen en kajakken. Zaterdag zie je de camping op tv en als je niet kunt wachten, dan lees je hier meer.

Camping Mariager
Op camping Mariager kampeer aan de Mariager fjord, met een prachtig uitzicht over het water. Vanaf je kampeerplek loop je zo naar het strand. Op de ligweide kun je lekker relaxen en kinderen vermaken zich met bommetjes maken vanaf de zwemsteiger. Op het gras zijn ruime kampeerplekken die allemaal zijn voorzien van waterafvoer en stroom. Overal op de camping staan mooie rozenhagen, en door de struiken en bomen lijkt het wel alsof je in een park kampeert. De camping heeft een winkeltje voor dagelijkse boodschappen en lokale specialiteiten zoals zeezout dat rechtstreeks uit de Mariager Fjord is gewonnen – leuk om een busje mee naar huis te nemen. Zoals je vaak ziet op Scandinavische campings heeft ook camping Mariager gemeenschappelijke keukens waar je kunt koken en waar je een vers gevangen visje kunt grillen op de buiten-barbecue. Een openbaar fiets- en voetpad deelt het terrein in tweeën en over de camping rijdt een historische stoomlocomotief. Op de camping is er ook een speeltuin voor de kinderen, met een klimtoren en een ballenbad. Populair is de trampoline en op de speelvelden op de camping kun je terecht voor een sportief potje voetbal, basketbal of volleybal. Zaterdag laten we je meer zien bij RTL4 (17u) en hier heb je nog meer info over de camping.

Camping Hobro
De Mariager fjord is de mooiste van Denemarken – daar zijn veel mensen het over eens. En als je dan weet dat Hobro City Camping Gattenborg vlak bij die fjord ligt, dan begint het natuurlijk al te kriebelen. De camping ligt in een prachtig natuurgebied, maar toch vlak bij het dorp Hobro, want dat ligt niet verder dan tien minuutjes lopen over een mooi natuurpad. Hobro is de grootste stad in de gemeente Mariagerfjord, met 12 duizend inwoners en een gezellig stadscentrum met winkels, leuke restaurantjes en terrassen. Op de camping sta je op ruime, afgescheiden plekken. Het terrein is terrasachtig aangelegd. Er is een campingwinkeltje voor de dagelijkse boodschappen, je kunt er gasflessen omruilen en je kunt gebruikmaken van de barbecuehut op het terrein. Handig: bij de receptie kun je fietsen huren. Camping Hobro heeft verder een met zonne-energie verwarmd zwembad, een speeltuin voor de kinderen en als je niet zelf over een caravan, camper, vouwwagen of tent beschikt, dan kun je op Hobro camping prima terecht in een van de gezellige huisjes die op het terrein staan. En, handig als je je eigen bootje meeneemt: de camping heeft en boothelling! Meer info vind je hier.

Tot zo ver de campings. Hou de blogpagina’s van Camp to Go in de gaten, want deze week stellen we ook de families aan je voor én we verklappen met welke caravans en campers ze op stap gaan! Camp to Go zie je zaterdag 5 maart om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend 6 maart om 11.30u, ook op RTL4. Eerdere afleveringen kun je hier terugkijken enne… daar zie je ook hoe je je aan kunt melden als kandidaat voor het nieuwe tv-seizoen van Camp to Go!