Voorjaar! Een optimistisch zonnetje, boterbloemen, een glanzend groene grasmat – om zin te krijgen. Nú is hét moment om te gaan kamperen tussen de pasgeboren kalfjes, om lammetjes te voeren met je (klein-)kinderen. Dan kan om comfortabele campings met kinderboerderij, of dichtbij de natuur, op boerencampings van Vekabo (Vereniging Kampeerboeren). We zetten de leukste voor je op een rij.

Recreatiepark De Achterste Hoef, Bladel (Noord-Brabant)
Camping De Achterste Hoef is een luxe vijfsterren familiecamping met een fijne zwemplas en pima faciliteiten, waaronder een kinderboerderij, golfbaan en zelfs privésanitair. Met op drie kwartier rijden: de Efteling.
www.achterstehoef.nl

Vekabo camping De Groenstraat, Dongen (Noord-Brabant)
Gemoedelijke boerencamping met een bijna maximale score op Zoover. Ruime plekken, een orangerie vol bloemen en druiven, kiwi’s en biologische groenten. Hier kun je de ezels voeren of knuffelen met gezellige varkentjes en paarden. Ideaal voor fietstochten in de mooie omgeving.
www.groenstraat.nl

Vekabo Minicamping Oosterzicht, Aagtekerke (Zeeland)
Eenvoudige, maar o zo gezellige minicamping net buiten het plaatsje Aagtekerke op het uitgestrekte platteland van Walcheren. De camping ligt slechts op 2 kilometer van de kust. Hier kun je elke dag mee de koeien op stal zetten en kinderen mogen de kalfjes te drinken geven.
www.minicampingoosterzicht.nl

Boerencamping Lentemaheerd, Eemshaven (Groningen)
Hier kampeer je onder fruit- en notenbomen, in het noordelijkste puntje van de provincie Groningen. Camping Lentemaheerd ligt vlakbij de Waddenzee – hier kun je zeehonden spotten. Voor de kinderen zijn er skelters op de camping, een trampoline en… leuke dieren om te aaien.
www.lentemaheerd.nl

Boerderijcamping Het Varsenerveld, Ommen (Overijssel)
Op Het Varsenerveld is het een lekkere beestenboel met tien zoogkoeien, een gezellig stel dwerggeiten, een wolk kippen en natuurlijk de pony die niet luistert naar de naam ‘Edelweiss’. Boer Hendrik-Jan neemt de kampeerkinderen mee op avontuur in het Overijsselse Vechtdal, van eieren rapen tot dieren voeren.
www.varsenerveld.nl

Vekabo-camping De Hinde (Flevoland)
Boer René en boerin Dora runnen samen een akkerbouwbedrijf en een kleine boerderijcamping met tien plaatsen. Je kampeert tussen de shetlandpony’s, konijnen en kippen en de kinderen vermaken zich met skelters en kunnen lekker ravotten in de ‘stro-stro-speelhoek’.
www.campingdehinde.nl

Camping ’t Oortjeshek, Kamerik (Utrecht)
Midden in het Groene Hart ligt camping ’t Oortjeshek van boer Wibe. Hier kunnen de kinderen mee om de koeien ’s avonds uit de wei te halen en zelfs leren koeien melken. De camping ligt vlakbij Kasteel de Haar en beleefboerderij De Geertjeshoeve.
www.campinghetoortjeshek.nl

Boerencamping Weidevogelzicht, Kwadijk (Noord-Holland)
55 koeien en 15 kampeerplekken: daarvoor kun je terecht op Boerencamping Weidevogelzicht. Vogels kijken aan het IJssselmeer, kanoën vanaf de camping, koetjes voeren. De camping heeft  boerenwinkel, met melk, boter, aardappelen.
www.weidevogelzicht.nl

Camping De Kleine Wolf, Stegeren (Overijssel)
Deze prijswinnende vijfsterren familiecamping is door de ANWB uitgeroepen tot Camping van het Jaar in de categorie gezinscampings. De camping is van alle gemakken voorzien, heeft splinternieuw sanitair en volop vermaak voor kinderen in alle leeftijden. En: een kinderboerderij met allerlei dieren zoals hertjes die je ook kunt aaien.
www.kleinewolf.nl

Vekabo-camping Hoeve Bouwlust, Maasland (Zuid-Holland)
Zelfgemaakt boeren-ijs en verse melk van eigen koeien: Hoeve Bouwlust, uit 1821 (!) staat in Midden-Delfland, tussen Den Haag en Rotterdam. Hier ontdek je het boerenleven maar je kunt er ook terecht voor een potje boerengolf, boerensurvival en er is zelfs een eigen escapebus – als je durft!
www.hoevebouwlust.nl

Fotocredit: I love kamperen (camping Achterste Hoef)

Boerderijcamping Peelhof, Grathem (Limburg)
Heerlijk met een huurbootje over de Maasplassen – dat kun je vanaf boerderijcamping Peelhof in Grathem. De camping heeft een dierenweide met kleinvee, het dorpje telt twee kasteeltjes aan de Uffelse Beek en dit is ook nog ‘ns dé plek om asperges te eten!
www.peelhof.info

Camping De Wildhoeve, Emst (Gelderland)
Midden op de Veluwe ligt familiecamping De Wildhoeve. Het terrein ligt in de bossen en beschikt over een waterspeeltuin, buiten en een binnen- en buiten zwembad. Het activiteitenprogramma speelt zich af in de natuur en vanaf de camping kun je herten en zelfs wilde zwijnen spotten.
www.wildhoeve.nl

Camping TerSpegelt, Eersel (Noord-Brabant)
In de bossen van de Brabantse Kempen ligt camping TerSpegelt. Het terrein grenst aan drie recreatieplassen en is ingedeeld in kleine kampeerveldjes met beschutte staanplaatsen – je kunt zelfs kamperen op staanplaatsen met privésanitair. Bijzonder is het SterrenStrand, een overdekte water- en zandspeelparadijs en er is een kinderboerderij waar je beestjes kunt voeren en aaien.
www.terspegelt.nl