Geen kampeerbeurs in Utrecht dit jaar, maar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs komt gewoon naar je toe! De hele maand oktober de nieuwste modellen tenten, vouwwagens, caravans, campers én accessoires, in de showroom bij jou om de hoek! Zo blijft oktober gewoon kampeermaand! Kom je ook?

De grootste kampeerbeurs van Nederland zou in oktober plaatsvinden en verschuift nu naar de ruim honderd dealerbedrijven en kampeershowrooms in het hele land. Daardoor is oktober als vanouds kampeermaand! Zo kun je op een veilige manier kennismaken met de nieuwste modellen, primeurs en aanbiedingen.

Landelijk evenement op meer dan 100 plaatsen

Met de najaarscampagne ‘Oktober Kampeermaand’ lanceert de kampeerbranche een landelijk evenement waarbij ook nieuwe kampeerders kunnen kennismaken met de mogelijkheden van vakanties met de vouwwagen, tent, caravan of camper. Ook zijn er demonstraties met caravanmovers (waarmee je de caravan zonder duwen en trekken op de kampeerplek zet), satellietsystemen voor tv-ontvangst in heel Europa, airconditioners voor campers en caravans en allerlei andere toebehoren en accessoires. Kijk voor het dichtstbijzijnde kampeerbedrijf op Camp-to-Go.nl.

Kamperen populairder dan ooit

Kamperen is populairder dan ooit – steeds meer jonge gezinnen ontdekken de vrijheid van het buitenleven en de voordelen die dat biedt voor kinderen in alle leeftijden. Door de coronacrisis kreeg kamperen de afgelopen maanden zelfs nog een duwtje in de rug doordat hotel- en vliegvakanties onder druk staan. Met de auto – of camper – kun je gaan en staan waar je wilt en er is geen veiliger plek om de anderhalvemetersamenleving aan te houden dan op de camping. De kampeerplekken bieden volop ruimte en privacy en daarnaast bepaal je zelf of je in contact wilt komen met andere kampeerders.

Dat heeft geresulteerd in de groeiende populariteit van kamperen: nooit eerder werden er zoveel caravans, vouwwagens, tenten en campers verkocht. In sommige maanden steeg de caravanverkoop met 25 procent ten opzichte van diezelfde maand vorig jaar en bij de campers werden zelfs verkooppieken van 80 procent geregistreerd. Met name Nederlandse campings zaten afgelopen zomer overvol, ook met nieuwe kampeerders die bijvoorbeeld een camper of caravan hebben gehuurd die vanuit een glampingaccommodatie kennismaken met het kampeerleven.

Camp-to-Go KampeerSelector

Speciaal voor beginnende kampeerders lanceert Camp-to-Go de KampeerSelector: een handige tool die je na het invullen van een paar vragen naar jouw idealer kampeermiddel leidt: specifieke types van tenten, vouwwagens, caravans of campers. Je ziet dan meteen voorbeelden en je kunt vervolgens direct doorklikken naar interessante modellen en naar de dealers bij jou in de buurt, die deze kampeermiddelen in de showroom hebben staan.

Ben je nog niet toe aan de aanschaf van een eigen caravan, camper of vouwwagen, dan zijn de pagina’s over huren mogelijk interessant voor je. Hier leggen we uit welke kampeermiddelen je kunt huren, wat hun specifieke voordelen zijn en waar je op moet letten als je gaat huren. En voor de vroege vogels hebben we ook een huurlocator samengesteld, met kampeerbedrijven die een nagenoeg nieuwe verhuurvloot hebben – zo selecteer je eenvoudig een betrouwbaar huurbedrijf bij jou in de buurt.