Recordaantal caravans en campers in Nederland!

Volgens de cijfers van branchevereniging Kampeer en Caravan Industrie (KCI) tellen we in Nederland momenteel een recordaantal van zo’n 616.000 caravans en campers. Dat zijn er maar liefst 11.000 meer dan in april 2023!

Adria

Dat enorme aantal is verdeeld in zo’n 422.000 caravans en meer dan 193.000 kampeerauto’s. De verwachting is dat later dit jaar de 200.000e camper in Nederland wordt geregistreerd en dat is een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden. Opvallend is ook dat vóór corona het aantal caravans elk jaar gestaag afnam en vrijwel in hetzelfde tempo als de toename bij de campers. Maar sindsdien is de populariteit van kamperen in een stroomversnelling gekomen, neemt de vraag naar nieuwe en tweedehands caravans weer toe en is die daling een halt toegeroepen.

Korte levertijden

Heb je interesse in een nieuwe caravan of camper, dan hoef je tegenwoordig ook geen rekening meer te houden met hele lange levertijden, zoals dat kort na de uitbraak van corona het geval was. De fabrikanten en toeleveranciers hebben de logistieke processen weer onder controle en de keuze is reuze! In het eerste kwartaal van 2024 volgden meer mensen dat voorbeeld, want de verkoop van nieuwe caravans steeg met 11,5% in vergelijking met een jaar eerder en er werden ook nog eens 6% meer nieuwe kampeerauto’s afgeleverd!

KampeerSelector - doe de test!

Wil je weten welk kampeermiddel voor jou het meest geschikt is: doe dan de test met de KampeerSelector. Heb je al een idee, bezoek dan de merkenpagina’s met informatie over de verschillende modellen of bezoek ons occasionoverzicht. Of bekijk meteen waar de dichtstbijzijnde dealer zich bevindt.