Recordstijging verkochte campers

Nog nooit werden er zoveel nieuwe campers verkocht als in de afgelopen drie kwartalen. Tot en met september werd in Nederland een groei gerealiseerd van 21,1% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Dat is een ongekend record in Nederland. Zoveel campers zijn er nog nooit afgeleverd.

Uit cijfers van de KCI en BOVAG blijkt dat naast de campers ook de nieuwe caravans nog steeds in de lift zitten. Tot en met het derde kwartaal werden 6,7% meer caravans afgeleverd dan vorig jaar. Het is alweer het elfde kwartaal op rij dat we groeien met zowel caravan als campers. Kamperen staat definitief op de kaart; een groter bewijs is er niet.

Europa, Verenigde Staten en Azië
Niet alleen in Nederland zit de groei er goed in, ook in de rest van Europa zijn de afgelopen kwartalen uitsluitend positieve signalen genoteerd. We zien dat veel fabrikanten hun productie opvoeren en dat op een groot aantal locaties nieuwe fabrieken en productielijnen worden gerealiseerd. Zodat aan de stijgende vraag kan worden voldaan vanuit Europa, maar ook vanuit de Verenigde Staten en zelfs Azië. Europese fabrikanten zetten nu al alle zeilen bij om ook in 2018 op tijd te kunnen leveren.

Record op record
Kamperen speelt een wezenlijke rol in de vakantiesector – zo is ook te merken aan de vooravond van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs die op 11 oktober weer van start gaat in Utrecht. Alle vierkante meters expositieruimte zijn uitverkocht. Niet eerder hebben er zoveel caravans, campers, tenten en vouwwagens in de Jaarbeurs gestaan dan komende week. En ook in de voorverkoop van entreetickets zijn er weer een record doorbroken.

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.