RTL4: dit zijn de tv-families van komend weekend!

Morgen, zaterdag is het weer zo ver: dan neemt Sander Janson nieuwe families mee naar de camping, voor avonturen in kampeermiddelen die ze nooit eerder hebben gezien. De uitzending is zaterdag 8 januari bij RTL4 (17u) en de herhaling volgt op zondagochtend 9 januari 11.30 uur. Hier kun je alvast kennismaken met de tv-sterren van komend weekend!

Deze week gaven we al een sneak preview van de campings die je komend weekend kunt zien, en van de kampeermiddelen waarmee de families op stap gaan: twee luxe campers en een oppompbare tent van Nederlandse makelij. Maar wie zijn de hoofdrolspelers eigenlijk, uit de aflevering van dit weekend? Hieronder stellen we ze aan je voor.

Maureen Hulscher en dochters Jule en Puck

De familie Hulscher bestaat uit moeder Maureen en haar twee dochters Jule (2) en Puck die d’r eerste verjaardag nog moet vieren. Vorige week konden we al even met ze kennismaken en in aflevering 8 volgen we hun kampeeravonturen op camping TerSpegelt, met een luxe Adria camper. Jules grote passie is voetballen en Maureen trapt ook graag een balletje mee. Jule is een echt buitenkind: ze is de hele dag aan het spelen. Steppen, fietsen, zwemmen, lopen, klimmen. De kleine Puck houdt het voorlopig nog bij slapen, eten en leuke geluidjes maken. Op kampeergebied heeft Maureen alles al gedaan en meestal kiest ze niet voor de makkelijkste weg. Zo ging ze met Jule (die toen 4 maanden was) skiën in Amerika en sliepen ze in een yurt – een traditionele ronde tent die vooral wordt gebruikt door rondtrekkende nomaden. Maureen is dikke vriendinnen met haar oud-collega Marcia en de dames zien en spreken elkaar minstens twee keer in de week. Niet heel gek dus, dat Marcia graag een weekendje mee gaat kamperen. En ruimte zát in de Adria camper die ze meekrijgen van Sander Janson.

Laura Piket en haar twee jongens Jesper en Robin

Laura moeten we een beetje op afstand houden, want ze kickboxt twee keer per week. Gelukkig werkt ze daarnaast in de zorg – handig als er blauwe plekken moeten worden voorzien van een kalmerend zalfje. Oh, en onze zorgninja is er echt eentje van de contrasten, want naast de vechtsport doet ze ook aan punchen – borduren 2.0: een handwerkhobby waar ze al haar creativiteit in kwijt kan. Laura heeft twee zoons – de jongens houden van voetballen en verder zijn Jesper en Robin echte natuurfreaks: beestjes in potjes bekijken, naar vogels turen, kikkerdril vangen. Vorig jaar heeft Laura helemaal in haar eentje een campervan-busje opgeknapt en daarmee zijn ze op pad geweest. Het leuke aan kamperen is – wat Laura betreft – de eenvoud. Maar helemaal back-to-basic hoeft nou ook weer niet, want een beetje comfort is ook tijdens de vakanties altijd welkom. Qua comfort gaat het de familie Piket nergens aan ontbreken want ze gaan én met een echte Karsten oppombare familietent op pad en dan ook nog ‘ns naar een superluxe vijfsterren familiecamping. En het opzetten van die oppomp-Karsten is al een beleving op zich. Op vakantiepark De Kleine Wolf wacht ze nóg een verrassing: privésanitair op hun eigen kampeerplek – met gouden kranen; je moet het zien om ’t te kunnen geloven.

Jeanette en Jeroen Hagendoorn

In het centrum van Hoorn wonen Jeanette en Jeroen Hagendoorn. Ze zijn met pensioen, maar Jeroen is ook glaskunstenaar en dat is-ie nog steeds. Want die passie kan hij echt niet loslaten. Zelfs niet nu werken niet meer hoeft. Op de plek waar ze nu wonen, zat eerst hun kunstgalerie, maar nadat ze hun huis verkochten hebben ze de galerie omgetoverd tot appartement. Daardoor kunnen ze makkelijk snel en lang op reis. Want dat is wat ze het liefst doen; grote, verre, lange reizen maken met hun stokoude 4×4 camper. Voor het kampeer tv-programma van Camp to Go stuurt Sander Janson ze op pad met een gloednieuwe Laika kampeerauto, voorzien van alle mogelijke luxe. Eindbestemming is camping De Helfterkamp, waar ze heerlijk kunnen gaan genieten van alle rust. Maar of dát er ook van komt?

Dat kun je zien in alweer de achtste aflevering van Camp to Go: aanstaande zaterdag, 8 januari, om 17u bij RTL4. De herhaling is zondagochtend 9 januari om 11.30u, ook op RTL4.