Succesvolle start van ‘We zijn er bijna’

Ruim 1 miljoen kijkers voor het best bekeken kampeerprogramma

‘We zijn er bijna’ is weer begonnen. De eerste aflevering van het succesvolle Omroep Max-programma werd bekeken door maar liefst 1.023.000 kijkers – twee keer zoveel als populaire programma Voetbal Inside van SBS6.

In ‘We zijn er bijna’ volgt tv-presentatrice Martine van Os een groep gepensioneerde vijftigplussers die met caravans en campers een rondreis maken. Het tv-programma is vanaf 16 augustus elke dinsdagavond te zien op NPO1, om 21.20 uur op NPO 1.

ACSI-GROEPSREIS

Het tv-programma van Omroep Max gaat z’n elfde seizoen in en dit keer is gekozen voor Spanje. Tijdens eerdere afleveringen werden onder meer Italië, Corsica, Albanië en – in coronatijd – Nederland aangedaan. De groepsreis, waaraan 24 gepensioneerde echtparen deelnemen met eigen caravan en camper, is een bestaande groepsreis van kampeerspecialist ACSI, waarbij ook een reisleidersechtpaar – Ger en Evelyne – aanwezig is. De deelnemers volgen een programma met hoogtepunten in het land van bestemming, inclusief uitstapjes en excursies. In het tv-programma reist Martine van Os reist mee met de groep kampeerders en doet verslag van hun belevenissen, inclusief lief en leed van de deelnemers. Het levert vermakelijke ‘slow-tv’ op met voor kampeerders zeer herkenbare situaties. Het programma is uitgegroeid tot een kijkcijferkanon dat per aflevering honderdduizenden kijkers trekt.

BINNENLANDEN VAN SPANJE

‘We zijn er bijna’ speelt zich dit keer af in de binnenlanden van Spanje. In 33 dagen doen ze dertien campings aan, te beginnen aan de Costa Verde, de groene kust in het noordoosten van Spanje. Via de Spaanse hoogvlakte trekt de groep vervolgens naar het zuidelijke Andalusië en na een kleine drieduizend kilometer eindigt de vakantie bij Tarragona, aan de Middellandse Zee.

De eerste aflevering is inmiddels uitgezonden en kun je hier bekijken. Je ziet hoe de groep aankomt in San Vicente de la Barquera, op een camping vlakbij zee, met uitzicht op de hoge besneeuwde toppen van de Picos de Europa. Je ziet beelden van excursies naar Valladolid en Salamanca, een spelletje jeu de boules en het happy hour waarbij de deelnemers met elkaar kennismaken. Nieuwe afleveringen zijn te zien op elke dinsdagavond 21.20 uur op NPO 1.

Meer informatie over het 11e seizoen van ‘We zijn er bijna’ lees je hier en hier.