Tenten, daktenten en vouwwagens op de Jaarbeurs

Van 6 t/m 10 oktober vind je weer volop tenten en vouwwagens op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Inclusief een paar hele spannende primeurs! Die zetten we hier voor je op een rij.

Het is hét kampeerfeest van Nederland: de Kampeer & Caravan Jaarbeurs en daar horen natuurlijk ook tenten en vouwwagens bij. En daktenten natuurlijk – dé hit van de afgelopen twee jaar! Bij de tenten is onder andere Karsten Tenten aanwezig, bekend om z’n oppompbare tenten die je  heel makkelijk – ook in je eentje! – kunt opzetten. Maar Karsten Tenten heeft ook normale tunneltenten in het programma én een hele speciale primeur – daarover lees je hieronder meer. Ook aanwezig is het legendarische De Waard: de stormvaste tenten met hun kenmerkende piramide-vorm. En bij de vouwwagens zie je nieuws van onder andere Alpenkreuzer, Campwerk, Camp-let, maar ook de innovatieve Take-Off is aanwezig en natuurlijk ook Campooz – die neemt de Red Ruby mee naar de beurs: een tenttrailer met maar liefst zes slaapplaatsen. En dan de daktenten: merken als Campwerk, Dare to be Different, iKamper, Thule, Femke’s Rooftoptents en nog veel meer: ze zijn er allemaal weer bij!

Karsten Opera Blueline

Een primeur van Karsten Tenten is de Karsten Opera Blueline, een gezinstent waarvan het tentdoek grotendeels is gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Dat is een duurzaamheidsprimeur, want door spijkerbroeken te recyclen is er geen nieuw katoen nodig. En daarmee bespaart Karsten Tenten maar liefst 100.000 liter water per tent. Je leest het goed: per tent! Er is nog meer duurzaamheidsnieuws aan de Karsten Opera Blueline, want ook de ritsen zijn van gerecyclede materialen: van petflessen, die wel allemaal kennen van de frisdranken. En tenslotte is ook het grondzeil is duurzaam geproduceerd waarbij er nauwelijks snijafval hoeft te worden weggegooid.

Prijswinnende daktent

Bij de daktenten zijn onder andere Campwerk, Dare to be Different en Thule aanwezig. Die laatste kennen we van de fietsendragers en dakkoffers maar sinds kort heeft Thule ook daktenten in het programma. De Thule Tepui Foothill is een bijzondere, opklapbare daktent met twee slaapplaatsen en hij is zó compact is op te vouwen dat er op het dak van je auto nog voldoende ruimte overblijft voor fietsen, kajaks of surfplanken. In gesloten toestand is de Tepui Foothill slechts 61 cm breed, maar als je ‘m uitklapt kun je slapen op een bed van 213 bij 120 centimeter. Thule ontving al een prestigieuze ISPO Outdoor Award voor z’n daktent.

Campooz Red Ruby

Het vlaggenschip van de Nederlandse vouwwagenfabrikant Campooz is de nieuwe Red Ruby tenttrailer: een hele bijzondere vouwwagen en dan niet alleen om z’n vorm. Die doet namelijk denken aan de prachtige luxe Afrikaanse tenten. Het bijzondere zit ‘m in de drie slaapcabines waar je makkelijk met twee personen in kunt slapen. Drie slaapcabines en dus geschikt voor zes personen. Al kun je zo’n slaapcabine natuurlijk ook gebruiken als walk-in closetvoor vakantiespullen of kleding. Door z’n bijzondere vorm is de Red Ruby een echte blikvanger op de camping en dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme leefruimte. Ruim genoeg om er met je hele gezin plús die gezellige campingburen urenlang in te kletsen.

Isabella Camp-let North

De Camp-let is een slim ontworpen Deense vouwwagen en het actiemodel van weleer – de North – is definitief in het Camp-let programma opgenomen. Wegens succes geprolongeerd! Hij combineert luxe en robuust Isabella tentdoek met een aerodynamische wagen bak die een uitstekende wegligging heeft, ook door de schokdempers in de luxe uitvoeringen. Daarnaast heeft de Camp-let vouwwagen een extreem laag gewicht (slechts 250 kilo leeggewicht, beladen tot 500 kg) waardoor hij ook door elektrische auto’s kan worden getrokken. Geschikt voor twee personen, uitbreidbaar tot zes!

TakeOff op zonne-energie

De TakeOff van Easy Caravanning is een cross-over tussen de vouwwagen en de compacte caravan. Maar dan zo plat als (bijna) een dubbeltje. Daardoor heeft hij een extreem lage luchtweerstand en dat maakt ‘m geschikt voor achter elektrische auto’s. De TakeOff werd in 2019 uitgeroepen tot de KampeerInnovatie van het jaar en Easy Caravanning onthult op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een nieuwe uitvoering, de TakeOff Infinite: een solar edition met een in het hefdak geïntegreerd 200 Watt zonnepaneel. De opgewekte elektriciteit wordt opgeslagen in een lithium boordaccu en daardoor ben je niet meer afhankelijk van de stroompaal op de camping. Ideaal als je de TakeOff gebruikt om te gaan surfen aan de kust. Vanaf modeljaar 2022 is de TakeOff ook beschikbaar met een indeling met vast tweepersoonsbed in combinatie met een compacte dinette.

Meer weten? www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl