Tien last minute ideeën voor

een geweldig Paasweekend op de camping

Het paasweekend staat voor deur! Een extra lang weekend om te genieten van de lentekriebels. En om samen met familie of vrienden tijd door te brengen in de natuur. Wij geven je tien last minute ideeën waarmee je gegarandeerd de paassfeer in huis haalt.. ehm.. mee brengt naar de camping. Of je nu een mooie wandeling gaat maken, een spel speelt, of samen een paasdiner kookt op de campingkachel.

Tien paasideeën voor op de camping

Pasen valt in de lente en kamperen in de lente biedt een aantal voordelen. Het is natuurlijk ook heel gezellig om het paasweekend met familie en vrienden op de camping in de natuur te vieren. Hier zijn enkele ideeën om er een heerlijk paasweekend van te maken:

  1. Paasknutsels: Neem wat paasgerelateerde knutselspullen mee om rond het kampvuur te doen. Denk aan paaskaarten maken, paaseieren versieren of andere lentethema-knutsels maken.
  2. Versier je kampeermiddel: Hang slingers op, ballonnen of paasdecoraties aan de binnenkant van je (voor)tent. Je kunt ook een paasei-mobile of een guirlande maken om op te hangen. 
  3. Paaseieren zoeken: Natuurlijk kan dit onderdeel met Pasen niet ontbreken. Organiseer een paaseierenzoektocht op het kampeerterrein. Verstop kleurrijke eieren in het gebied en laat kinderen en volwassenen zoeken. Je kunt ook kleine prijzen of traktaties in de eieren stoppen.
  4. Paasbrunch: Bereid een speciale paasbrunch op je kampeerplaats. Maak een picknickkleedje of een gezellige tafel met lekker eten en drinken. Bak bijvoorbeeld paashaas pannenkoeken, eieren en croissants en serveer ze met vers fruit en sapjes.
  5. Paaskampvuur: Als de camping het toelaat kan je een paasvuur maken. Verzamel rond het kampvuur en vertel paasverhalen, zing paasliedjes en rooster marshmallows.
  6. Natuurwandeling: Maak een natuurwandeling en geniet van het mooie lenteweer. Zoek naar tekenen van lente, zoals uitlopende bomen en bloemen.
  7. Paasthema-spellen: Speel paasthema-spellen zoals eieren gooien, eierlopen (met een ei op je lepel) of pin de staart op het konijn.
  8. Bezoek een paasmarkt: kijk of er in de buurt van de camping een paasmarkt wordt georganiseerd en struin langs de kraampjes, geniet van lokale lekkernij en luister naar de artiesten die optreden.
  9. Paasdienst: Woon een zonsopgang paasdienst bij. Sommige campings en parken bieden een buiten dienst op paasmorgen.
  10. Paasdiner: Organiseer een speciaal paasdiner op de camping. Maak een ham of kalkoen klaar en serveer het met alle traditionele bijgerechten.

Als het goed is dan blijft het tijdens dit Paasweekend droog, maar neem voor de zekerheid een warme trui, je regenjas en je laarzen mee. Veel plezier en geniet van een feestelijke kampeervakantie!