TV-opnamen ‘Camp to Go’ gestart

Kamperen in Denemarken

Het duurt nog even, want pas vanaf november verschijnt het derde tv-seizoen van Camp to Go op de buis, bij RTL-4. Maarrr… inmiddels zijn de opnamen al begonnen. Als eerste filmen we in Denemarken en daar bezoeken de deelnemers drie mooie campings..


Het kampeer tv-programma gaat alweer z’n derde seizoen in. In de afleveringen zie je nieuwe en onervaren kampeerders die voor het eerste een kampeermiddel uitproberen. Uniek aan het tv-programma is dat de deelnemers zelf ook opnamen maken, waardoor je een intiem kijkje krijgt in hun herkenbare en soms hilarische belevenissen.


Op pad met de camper

Op Ribe camping volgen we de familie Voogt, bestaande uit Boy, Joyce en hun zevenjarige dochter Jesmea (7). Boy en Joyce runnen samen een groothandel in de beautybranche en Joyce geeft daarnaast ook nog les in nagelstyling. In hun vrije tijd gaan er vaak op uit: skiën, skeeleren of kamperen in de tuin bij vrienden. Ook hebben ze een sloep waarmee ze graag het water opgaan. Tv-presentator Sander Janson stuurt het jonge gezin op pad met de LMC Tourer 660 G, een halfintegraalcamper met een groot tweepersoonsbed achterin en een dinette die je kunt ombouwen tot een ruim bed voor kinderen. Het Duitse merk is gespecialiseerd in het bouwen van lichtgewicht campers, waardoor je de LMC Tourer gewoon met het normale B-rijbewijs mag besturen, terwijl er toch nog volop ruimte overblijft voor vakantiebagage. In de gecombineerde badkamer is een toilet en douche aanwezig en er is een uitklapbaar wastafeltje om tanden te poetsen. Fijn om te weten is dat als je de camper – als je met een groter gezelschap op pad gaat – ook met een extra hefbed kunt bestellen. Daardoor heb je maar liefst zes slaapplaatsen aan boord – handig als er logés komen aanwaaien. Over de camping kunnen we melden dat die vlakbij het stadje Ribe ligt, in het zuiden van Denemarken. Ribeg geldt als oudste stad van Scandinavië en heeft een mooi historisch centrum. De langgerekte camping heeft mooie afgebakende staanplaatsen op kleine en grotere velden die van elkaar zijn gescheiden door bomen en struiken. Er zijn aparte camperplaatsen en de camping beschikt over diverse verhuuraccommodaties. Op het terrein kun je koken in een grote, ronde eetkeuken zoals je wel vaker ziet op campings in Scandinavië. Verder is er een openluchtschaakspel en een kinderboerderij.

Twee vriendinnen in een caravan

Sander Janson stuurt Kelly Schoeren en haar kinderen Marnix (13) en Isabeau (9) op pad met een caravan, de Eriba Feeling 515. Ze kamperen op Blushovj camping, die in een duinachtig gebied ligt, in het noorden van Denemarken, ter hoogte van de stad Arhus. Er zijn verschillende kampeerveldjes waarvan sommige met uitzicht op zee. Je kunt er tafeltennissen, je kunt er een potje tafelvoetbal spelen en er is een jeu-de-boules veldje. De camping ligt aan het water met een kiezelstrandje en er worden motorboten verhuurd. Kelly is vestigingsmanager van een uitzendbureau en ze gaat zonder haar partner Dennis op pad, want die kon geen vrij krijgen voor dit kampeeravontuur. Marnix en Isabeau zaten natuurlijk te popelen om wél mee naar Denemarken te gaan. Ze gaan op reis met een Eriba Feeling-caravan, die door z’n breedte van 217 cm een makkelijke caravan is om achter de auto te hebben. Bijzonder is ook het slaapdak. Daardoor heb je twee extra slaapplaatsen en doordat de caravan is namelijk duidelijk lager dan soortgenoten heeft hij minder luchtweerstand achter de auto. De caravan weegt rijklaar 1.085 kilo en afhankelijk van de uitvoering mag je ‘m beladen tot 1.300, 1.400 of zelfs 1.500 kilo, als je auto dat mag trekken.

Op pad met de campervan

Denemarken is ook de vakantiebestemming van Arianne Zevenbergen en Erik van der Velde. Ze leerden elkaar kennen tijdens een cursus salsadansen en zijn nu zo’n vijf jaar samen. Ze hebben allebei een eigen huis, allebei met hun eigen pubers, en ze wonen op een steenworp afstand van elkaar, in hetzelfde dorp. Arianne is energetisch therapeut en Erik werkt in de bouw als assemblage-coördinator. Ze zijn graag in de natuur, en zijn in het dagelijks leven bewust bezig met duurzaam leven. Sander Janson stuurt ze op pad met de Weinsberg CaraCore, een luxe integraalcamper van uit de stallen van de Knaus Tabbert Group. De integraalcamper is van alle gemakken voorzien: een ruim woongedeelte, een fijne keuken, toilet en douche en twee comfortabele enkele bedden waar je in een handomdraai een groot tweepersoonsbed van kunt maken. De CaraCor is bovendien leverbaar met een tweede tweepersoonsbed dat uit het plafond van de cabine naar beneden zakt – zo kun je dus heel makkelijk met vier personen op vakantie, terwijl eventueel aanwaaiende logés eventueel kunnen blijven slapen op de dinette die je kunt ombouwen tot extra bed.

Kamperen met de vouwwagen

Sandskaer Strandcamping wordt de tijdelijke basis van de familie Reith, bestaande uit Dennis, Melissa en hun dochter Nova. Dennis is planner bij de kinderopvang en Melissa is lerares in het basisonderwijs. Dennis houdt van gamen en reizen, Melissa doet aan dansen op de sportschool en wandelt elke dag minstens 10.000 stappen. De zesjarige Nova heeft het ritmegevoel van haar moeder en doet aan streetdance, liefst de hele dag. Dennis en Melissa krijgen van tv-presentator Sander Janson uitleg over de Camp-let vouwwagen waarmee ze op pad gaan. Het is een ruime, aerodynamische vouwwagen met een extreem laag gewicht (250 kilo) waardoor hij zelfs achter de kleinste auto’s past. De Camp-let North heeft voldoende plek voor 2 tot zelfs 6 personen. De vouwwagen is voorzien van twee slaapcabines en met een speciale imperial kunnen de fietsen ook mee op vakantie. De familie Reith gaat ermee naar Sandskaer Strandcamping, een camping in Zuid-Jutland bij zee. Vlakbij is er een zandstrand en een kiezelstrand waar je lekker kunt bruinbakken. Sandskaer Strandcamping beschikt over een speeltuin, indoorspeeltuin en sportterrein en er is een buitenzwembad plus peuterbad. En door de ligging bij het water kun je er prima snorkelen, windsurfen, wildwatervaren, kajakken, raften en zelfs waterskiën.

Camp to Go start op zaterdag 5 november RTL4 (circa 17 uur). De herhaling volgt meteen op zondagochtend om circa 11.30 uur. Eerdere afleveringen terugkijken doe je hier.