Vakantie zonder WiFi

Het. Lijkt. Me. Heerlijk. Een vakantie zónder wifi en zonder bereik. Een hele dag zonder dat ik tweehonderd keer m’n mail check… Geen Facebook – even niét kijken waar m’n vrienden uithangen, of wat ze doen. Even geen felicitatieberichtjes sturen. Een paar dagen zonder dat nieuwsgierigmakende ‘pling’ van Whatsapp… Maar kán ik dat ook?

Vroeger waren het de ‘brandschone toiletten’ waarop kampeerders hun campingkeuze baseerden – tegenwoordig is het de wifi. Al helemaal als je kinderen meehebt, want voor hen is het een eerste levensbehoefte. Ook bij mijn puber, want bij hem hoef ik echt niet aan te komen met een wifivrije zone. Sterker nog: aan het rollen van z’n ogen kan ik zien wat de kwaliteit van het campingnetwerk is.

Maar als ik eerlijk ben… Hoe vaak pak ik niet m’n telefoon om even de weersverwachting te checken, een foto op Instagram te posten, even te kijken naar de file-informatie onderweg of om even m’n timeline op Facebook bij te werken: ik denk dat ik zelf ook niet zonder kan.

Toch zijn het juist de jonge kampeerders die steeds vaker een vakantie zoeken waarbij ze compleet offline kunnen zijn. Zo blijkt uit een onderzoek van de ANWB. Zij kiezen voor vakanties waarbij ze nieuwe ervaringen opdoen, liefst buiten die virtuele wereld waarin ze in hun dagelijks leven de meeste tijd doorbrengen. De wat oudere kampeerders willen juist vaker online, om contact te houden met het thuisfront, met de kinderen en kleinkinderen. Maar alleen het idee al: geen ge-pling van Whatsapp, geen verdwaalde werkmails en geen ‘sorry-ik-wist-niet-dat-je-op-vakantie-was’ belletjes van collega’s.
Het. Lijkt. Me. Heerlijk.

Nog meer beeldschermpjes, gadgets en knoppen? Je vindt ’t hier

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.