De vakantiechecklist

Ik ben zo’n kampeerder die daags voor de vakantie z’n kleding in een weekendtas propt, het oplaadsnoer van m’n telefoon van het nachttafeltje grist en na een vluchtige blik door de huiskamer de deur achter zich dichttrekt en vertrekt. Belangrijkste bagage? M’n… creditcard.

Met een vakantiechecklist vergeet je nooit meer iets

Niet dat ik zo’n big spender ben, maar áls ik ‘ns wat vergeet, dan koop ik het wel in het buitenland. Met als gevolg dat ik zomaar vier gekartelde broodmessen in de keukenla van m’n camper heb liggen, drie verschillende tangetjes om teken te verwijderen (handig!) én dat ik elke ochtend kan kiezen uit zomaar vier geurtjes deodorant en drie soorten shampoo. Vakantiechecklists waren aan mij nooit besteed. Maar dat is inmiddels veranderd…

Want je lost met zo’n stukje betaalplastic toch echt niet álle problemen op. Probeer bijvoorbeeld maar ‘ns in Italië een zwembroek te vinden als je 1,98 meter lang bent, met het postuur van een beginnende Duitser. Of leg in Frankrijk maar even bij de plaatselijke apotheek uit dat je iets wilt tegen kwallenbeten. En middenin de Dolomieten een defect waterpompje scoren voor de caravan… da’s ook best een uitdaging. Vandaar dat ik inmiddels beschik over een interessante voorraad reserve-onderdelen en dat ik – nog steeds één dag voor vertrek – even een blik werp op de door schade en schande opgestelde vakantiechecklist, die ik ook altijd even onder de neus van De Puber wrijf.

Niet dat dát indruk maakt, maar het is wel leuk als ik voor z’n neus, na drie uur binnensmonds en luidkeels vloeken, zijn vergeten iPhone-oplaadsnoer uit een bovenkastje tover. Een een uur later z’n zwembroek – ‘die had ik wél bij in m’n tas gedaan’. En de volgende dag die onmisbare USB-kabelwirwar plus z’n collectie powerbanks. En ik check ook altijd even of-ie een trui bij zich heeft, een regenjack en een paar extra schoenen, voor als het zonnetje ’t laat afweten. Een aartje naar z’n vaartje zullen we maar zeggen 😉 En ondertussen maak ik kopietjes van onze paspoorten en andere belangrijkste documenten, check ik de nummers om bankpassen te blokkeren, koop ik vochtige schoonmaakdoekjes en zorg ik dat de voorraad ducttape en tie-raps up-to-date is – daarmee repareer je zowat álles wat onderweg kapot kan gaan.

Met andere woorden: check onze tips en download hieronder de Camp-to-Go vakantiechecklist!

vakantie checklist

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.