Op vakantie in Kroatië

Blauwer kan haast niet: de Adriatische zee met 1.700 kilometer kustlijn. De ritselende branding wiegt je in langzaam slaap. Zalig genieten van de zon die je huid langzaam bruin bakt… Kroatië is geweldig. Van de glooiende velden van Istrië tot de groene eilanden in de Kvarner en de watervallen van Plitvice. En: campings om door een ringetje te halen!

Maar liefst 1.700 kilometer telt de kustlijn van Kroatië, en – hou je vast – bijna twaalf honderd eilanden en eilandjes. Perfect voor een avontuurlijke kampeervakantie met zon, zee en… eilandhoppen. Dat wordt makkelijk gemaakt door de vele veerdiensten waarop je ook met je caravan terecht kunt. Sommige eilanden, zoals Krk, kun je ook met een brug bereiken.

Eilanden, watervallen en meren

De groene eilanden van Kroatië liggen er prachtig bij in de Adriatische Zee en de meeste campings hebben een mooie ligging aan het water. Kamperen kun je ook op het eiland Mljet

Bij de 10.000 jaar oude zoutwatermeren in het Nationaal Park Maar wat dacht je van de Plitvicemeren met hun kraakheldere watervallen?

Het binnenland van Istrië
Een populaire bestemming is Istrië, het grootste schiereiland in de Adriatische Zee. Natuurlijk voor z’n fantastische kust, waar je niet alleen kunt zonnen maar ook heerlijk rondstruinen in oude havenstadjes. Snorkelen in prachtige baaitjes en lunchen op een terrasje aan de haven. Maar ook het binnenland trekt steeds meer toeristen, met z’n glooiende heuvels en verstilde dorpjes.

Campingtips
Kroatië heeft een rijk aanbod aan campings. Van gezellige, rustige campings tot luxe vakantieparken, zowel aan zee als in het binnenland. Een paar suggesties:

Camping Krk (Krk)

Camping Solaris (Šibenik)

Camping Lanterna (Porec)

Camping Poljana (Mali Losinj)

Camping Solitudo (Dubrovnik)

Camping Ježevac (Krk)

 

Voor nog veel meer vakantiebestemmingen kijk je hier

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.