NA TWEE JAAR WEER NAAR DE JAARBEURS
Veel leuke vakantieregio’s op de Fiets en Wandelbeurs

Morgen (24 februari) start de Fiets en Wandelbeurs die nog tot en met 26 februari duurt. Door corona werd het jaarlijkse evenement twee keer noodgedwongen afgeblazen, maar nu kan het weer volledig doorgang vinden. Het evenement vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en natuurlijk is ook Camp to Go aanwezig.

Rando Girolata – foto: Nico Robert

Op de beurs ontdek je leuke fiets- en wandelbestemmingen, struin je langs outdoor- en kampeermateriaal en pas je je nieuwe wandelschoenen. Ervaren vrijwilligers praten je graag bij over de mooiste routes in binnen- en buitenland en op de diverse fietsparcoursen kun je de nieuwste modellen toerfietsen en e-bikes uitproberen. Interessant is ook het programma met lezingen en workshops. Camp to Go is er ook aanwezig om fietsers en wandelaars te informeren over kamperen in de meest brede vorm. Van luxe op vakantie met de caravan of camper tot avontuurlijk op stap met de vouwwagen, tent, daktent of tenttrailer. Extra leuk: je entreeticket geeft ook toegang tot E-bike Xperience, hét e-bike-testevent van Nederland. Twee events dus voor de prijs van één.

FRANKRIJK, SPANJE, DUITSLAND

Bijzonder aan de Fiets en Wandelbeurs is dat diverse landen aanwezig zijn en hun mooiste regio’s presenteren. Duitsland is gastland van de beurs, maar je kunt er ook informatie vinden over de Spaanse regio Catalunya, Polen, over Madeira en bijvoorbeeld het populaire kampeerland Frankrijk. Daarmee is het evenement ook interessant voor kampeerders die graag mooie wandelingen of fietsroutes uitproberen.

La Dolce Via – foto: M.Dupont

Frankrijk pakt overigens flink uit, komend weekend tijdens de beurs, en presenteert diverse regio’s. Waaronder de Opaalkust in Noord-Frankrijk of de bergpassen, bossen, watervallen en alpenweiden in de prachtige omgeving van Avoriaz. Ook de Ronde van de ‘Suisse Normande’ (de favoriete GR-wandeling van de Fransen!) is een aanrader voor liefhebbers van natuur en avontuur. Deze langeafstandsroute van 113 kilometer voert je langs de hoogtepunten van de streek met een grillig heuvellandschap en indrukwekkende rotspartijen. Interessant is ook de uitdagende GT20 in het noorden van Corsica of de romantische lus rond de Saumur in de Anjou-regio. En dichterbij huis kun je ook terecht: in de Franse Ardennen zijn de Véloroute Centre Ardenne en de Véloroute Lesse & Semois leuke en uitdagende fietsroutes.

Hier lees je meer over de Fiets en Wandelbeurs 2023