In aflevering 4 van Camp to Go gaan de vriendinnen Lieke en Robin op stap met een luxe Hymer camper en in dezelfde aflevering maakt Sander Janson kennis met de familie Van Maurik die met z’n viertjes gaan kamperen. Maar eerst moeten ze – zonder enige kampeerervaring – een grote tunneltent opzetten. Zal de relatie dat overleven?

‘Waar Lieke gaat, gaat Snoetje’ – Lieke is onafscheidelijk met haar poes Snoetje die zelfs haar eigen kinderwagen heeft.  Maar ze gaat ook mee op de boot en de poes is zelfs ook al eens mee geweest tijdens een kanotocht. Vriendin Robin is ook dol op Snoetje, maar haar grote passie is dansen. Verder is ze het liefst buiten in de natuur aan het duiken, varen, zwemmen of skeeleren. En spelletjes doen, en dat is maar goed ook, want haar vriendin Lieke is ook een echte spelletjesfanaat. In aflevering 4 van het kampeer tv-programma Camp to Go proberen ze een gloednieuwe Hymer camper uit: een halfintegraal. En natuurlijk kruipen ze allebei achter het stuur, als ze camping De Leistert in Limburg gaan bezoeken.

Maar dat is niet de enige camping die we bezoeken, want Camp to Go strijkt ook neer in de prijswinnende camping Beerze Bulten, in het Overijssels Vechtdal. Daar ontmoet Sander Janson de familie Van Mourik: vader Joris, moeder Ingrid en kinderen Raiza en Dimar. Deze sportieve familie doet aan geocaching, en er wordt dus heel wat gewandeld in weekenden en tijdens vakanties. Maar of ze daar nu tijd voor hebben? De Van Mourikjes gaan namelijk zelf een tent opzetten: een grote tunneltent van Nederlands fabrikaat: de Karsten tent wordt met de hand gemaakt in het Noord-Hollandse Zwaag. De familie Van Mourik heeft niet veel kampeerervaring. En dat komt goed uit, want zo’n Karsten-tent is eenvoudig op te zetten – en dat kun je zien op zaterdag 11 december, om 17u bij RTL4 (herhaling zondag 12 december 11.30u).