VOLOP CARAVAN-NIEUWS TIJDENS KAMPEER & CARAVAN JAARBEURS

Nieuwe caravans en bijzondere primeurs, die vind je op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 5 tot en met 9 oktober. De belangrijkste noviteiten bij de caravans verklappen we nú alvast op deze pagina.

Nieuw topmodel bij Knaus: de Azur.

Comeback voor Knaus Azur

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs zal Knaus z’n nieuwe topmodel onthullen: de Azur. Met deze caravan positioneert het Duitse merk zich in de premiumklasse. Bijzonder is de fibreframe-technologie die de Azur een robuuste, zelfdragende constructie oplevert. Aan de binnenkant is de styling heel bijzonder, met antracietkleurige wanden en plafonds, een lichte houtkleur en witte ladefronten in de keuken. Innovatief is dat het interieur onder een kleine hoek is geplaatst. Dat resulteert in meer ruimte bij de keuken en het bed.

Adria Altea compleet vernieuwd.

Adria vernieuwt Altea caravanserie

De Adria Altea is een gewilde caravanserie die helemaal opnieuw is ontwikkeld. Z’n populariteit dankt hij aan de lichtgewicht bouwwijze waardoor je meestal aan het normale B-rijbewijs genoeg hebt. Om de caravan lichter te maken dan z’n voorgangers zijn meubels en bovenkasten op een nieuwe manier geconstrueerd en wordt gebruik gemaakt van het lichtgewicht AL-KO Vario X-chassis, herkenbaar aan de uitsparingen in de chassisbalken. In de Altea zien we slimme badkamerconcepten waarmee de Sloveense fabrikant furore maakt in andere caravanseries. Met toilet, douche en een opklapbaar wastafeltje. Leuk bedacht zijn de vilten opbergetui’s die je op verschillende plekken in het interieur kunt bevestigen.

‘Whitewash’-interieur in de Dethleffs c’joy.

Facelift voor Dethleffs c’joy caravans

De Dethleffs c’joy – een verkooptopper in Nederland – is compleet gerestyled. Lichtgewicht materialen en gewichtsbeparende techniek zorgen ervoor dat de c’joy ook geschikt is voor de wat kleinere trekauto’s. Met een breedte van slechts 212 cm is het de perfecte caravan voor instappers in de kampeerbranche, want met deze relatief smalle caravan kunnen ook beginnende chauffeurs prima uit de voeten. Een runner-up in de verkoopstatistieken is de c’joy 460 LE met een een trendy ‘whitewash’ woongedeelte en twee enkele bedden die eenvoudig aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Daarmee is het een echte tweepersoonscaravan. Ideaal voor samen, of als de kinderen wat ouder zijn en buiten in hun eigen tentje slapen. Rijklaar ongeveer 950 kilo en je mag ‘m beladen tot 1.200, of optioneel – als je auto dat mag trekken – zelfs 1.500 kg.

Hefbed levert extra slaapplaatsen in de Bürstner Premio Plus.

Bürstner Premio Plus tot 7 slaapplaatsen

Bürstner heeft de instapseries Premio en Premio Plus een facelift gegeven waardoor het interieur nog beter bij deze tijd past: jong, fris en trendy. Speciaal voor grote of samengestelde gezinnen is de Premio Plus 510 TK interessant, met maar liefst zeven slaapplaatsen: twee op de tot bed omgebouwde dinette, twee in het hefbed en twee – of zelfs drie – in het stapelbed, want daarin kun je een extra etage bestellen. Verder zit alles aan boord dat je in een ruime caravan mag verwachten: een grote zithoek, een flinke keuken met dito koelkast en een badkamer die je kunt uitbreiden met een douche.

Je moet ‘m van binnen zien: de Tandero van LMC.

Japanse invloeden in de LMC Tandero

Hij was nog niet eerder te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, de LMC Tandero, met Scandinavisch design en fraaie olijfgroene kleurvlakken. Bijzonder zijn ook de Japanse invloeden zoals de achterwand bij het bed, die een Aziatisch sfeertje oproept met een ondergaande zon. Japans minimalisme zien we terug bij de verborgen kastvergrendelingen: door het ontbreken van handgrepen ontstaat een strak interieur. De Tandero is er in vijf uitvoeringen waaronder ook een model met stapelbed.

De Pep Pantiga is de nieuwe instapklasse bij Tabbert.

Nieuwe instapper bij Tabbert: Pep Pantiga

De Tabbert PEP is vervangen door de Pep Pantiga, een nieuwe instapserie bij Tabbert. Hij bestaat uit drie modellen, waarbij vooral de kleine 390 WD opvalt: een compacte tweepersoonscaravan met aan de binnenkant folies met glittereffect die het interieur een bijzondere uitstraling geven. Buiten vallen vooral de extra grote zijramen op. Qua indeling heeft dit model een keuken aan de voorzijde met de toiletruimte ernaast. Boven de grote dinette scharniert een tweepersoonsbed uit de achterwand waardoor het woongedeelte gewoon kan blijven staan. De Pep Pantiga 390 WD weegt rijklaar 1.155 kilo, te beladen tot 1.400 kg.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs vindt plaats van 5 t/m 9 oktober in de Jaarbeurs, Utrecht. Voor meer info over de beurs, zoals entreekaarten, openingstijden en het workshopprogramma, klik je hier.