VOOR LIEFHEBBERS VAN TENTDOEK:
Meer daktenten en tenttrailers dan ooit!

Tenten, vouwwagens, daktenten en voortenten: er is veel nieuws tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (5 t/m 9 oktober). Zo is het aantal daktenten fors uitgebreid en zijn er op de vouwwagenboulevard in Hal-10 meer merken dan ooit! De belangrijkste primeurs lees je nú al bij Camp to Go.

Topmodel Red Ruby van Campooz.

Vouwwagenboulevard

Rondkijken in de kleurrijke modellen van Alpenkreuzer, wegdromen in een Holtkamper of je verbazen over het opzetgemak van de TakeOff en de Camp-let? Het kan in Utrecht. En dan hebben we het nog niet over de opzienbarende primeurs van Smitveld en Campooz! Alleen al dáárvoor, en voor de ruimtewonders van Cabanon en Campwerk kom je naar de vouwwagenboulevard tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs – er staan meer merken dan ooit. Dus kom kijken, vergelijken en wegdromen. De Jaarbeurs is van 5 t/m 9 oktober dé plek om een keuze te maken uit het enorme aanbod vouwwagens en tenttrailers.

Smitveld Ruebist Ecoline met duurzaam Ten Cate tentdoek.

Smitveld tenttrailer met duurzaam tentdoek

Smitveld is het eerste vouwwagenmerk met duurzaam tentdoek. Je vindt het in de Smitveld Ruebist Ecoline. Het doek, dat in Nijverdal wordt gefabriceerd wordt door Ten Cate Outdoorfabrics, bestaat uit gerecycled polyester en duurzaam geteelde hennep dat een groot deel van het tot nu toe gebruikelijke katoen vervangt. Door het inzetten van gerecycled polyester hoeven geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt en de toevoeging van hennep betekent dat er veel minder katoen nodig is – een grondstof waarvan bekend is dat er veel water nodig is bij de teelt en de verwerking. Bij de fabricage van de tenttrailers gebruikt Smitveld daarnaast hout uit duurzaam beheerde bossen uit Europa. Daarom is de Smitveld Ruebist Ecoline genomineerd voor de Duurzaamheidsprijs.

Met tentdoek van gerecyclede tentdoeken bespaart Karsten 100.00 liter water per tent.

Karsten Blueline

Het Noord-Hollandse Karsten Tenten is ook genomineerd voor de Duurzaamheidsprijs die op initiatief van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, brancheorganisatie KCI en NKC – Europa’s grootste camperclub – in het leven is geroepen. Karsten heeft inmiddels twee gezinstenten die gemaakt zijn van duurzaam geproduceerd tentdoek waarin gerecyclede spijkerbroeken zijn verwerkt. Na de Opera is ook de Lacerta toegevoegd aan Karstens’ Blueline-collectie. Door het gebruik van spijkerbroeken als grondstof worden enorme hoeveelheden water bespaard, tot maar liefst 100.000 liter per tent. Behalve de doeksoort – ontwikkeld door Ten Cate uit Nijverdal – is ook het grondzeil gemaakt van gerecycled pvc.

Een van de daktent-primeurs op de Jaarbeurs is de Thule Approach.

 

Thule Approach

Met maar liefst vijf daktenten komt de Zweedse fabrikant Thule naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, met daaronder de Approach – een compleet nieuwe daktent met extra grote ramen in het dak en de zijwanden. Daardoor valt er veel daglicht naar binnen en ’s nachts kun je vanuit bed naar de sterren staren. De Approach heeft een nieuwe manier van opzetten, met montagebeugels waardoor de daktent in drie minuten gebruiksklaar is. Blijf je ergens langer staan dan een dag, of is het wat minder weer, dan kun je de Approach heel makkelijk uitbreiden met een aanbouw of luifel (apart verkrijgbaar) van Thule.

De vernieuwde iKamper 3.0.

Nog veel meer daktenten in Utrecht!

De Approach is lang niet de enige daktent in Utrecht – de populariteit van daktenten blijft maar groeien. Steeds meer mensen ontdekken de flexibiliteit van kamperen op het dak van de eigen auto. Behalve Thuile zijn ook Campwerk en het Nederlandse merk ‘Dare to be Different’ aanwezig met nieuwe verschillende soft- en hardcovers. Een andere primeur komt van het Duitse iKamper dat de 3.0-versie van z’n succesvolle hardcover-daktent op de Jaarbeurs presenteert. De hardcover, waarin de tent gebruiksklaar ligt opgeborgen, is opnieuw is ontwikkeld waardoor er meer plaats is voor slaapzakken en kussens. De nieuwe matras met negen zones is bovendien veertig procent dikker geworden en een extra isolatielaag helpt bij de koudere nachten. Slim is de doorvoer in de aluminium bodem zodat je – als je op de camping staat – gemakkelijker een kabeltje naar binnen kunt leggen.

Met de Isabella Buddy maak je van elke cassetteluifel een voortent. Ook voor caravans.

Isabella Buddy

Door de toename van de camperverkoop komt Isabella – bekend van de caravanvoortenten – ook met oplossingen voor kampeerauto’s. Het Deense bedrijf maakt bijvoorbeeld speciale stand-alone campertenten die kunnen blijven staan als je een dagje aan het toeren bent met de camper. Nieuw is de Isabella Buddy waarmee je een complete voortent maakt van de populaire cassetteluifel. Hij past op de modellen van Fiamma en Thule en bestaat uit twee zijkanten en een front, die je aan de luifel bevestigt. De voorkant is verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen zodat je de ruimte onder de luifel flexibel kunt indelen. Cassetteluifels zijn ook populair bij caravanners, door hun gebruiksgemak en doordat ze razendsnel uitgerold zijn. Voor langer verblijf is de Isabella Buddy dus ook ideaal op caravans met zo’n luifel.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt van 5 t/m 9 oktober gehouden in de Utrechtse Jaarbeurshallen. Voor informatie over entreetickets, openingstijden en het workshop-programma, klik je hier.