8 tips voor het huren van een camper

Genieten zonder verplichtingen: dat zijn de voordelen van reizen met camper, caravan of vouwwagen. Maar je hoeft natuurlijk niet meteen een hele kampeeruitrusting aan te schaffen. Vrijheid kun je ook huren!

Twee daagjes hier, drie daagjes daar. Een mooie route door de Alpen, of een weekje aan het strand. Ultieme flexibiliteit. Geen andere manier van vakantievieren biedt je zoveel variatie. En halverwege je plannen bijstellen? Ook dát is kamperen, lekker je neus achterna. En een caravancamper of vouwwagen hoef je natuurlijk niet meteen te kopen. Vrijheid, natuur en onafhankelijkheid kun je ook huren: de ideale manier om kennis te maken met de leukste manier van vakantievieren.


Veel BOVAG-bedrijven hebben een eigen huurvloot. Als je met de vouwwagen of caravan op stap gaat, is een auto met trekhaak het enige dat je nodig hebt. En een B-rijbewijs natuurlijk, want dat is in de meeste gevallen al voldoende. En met dat B-rijbewijs is ook voldoende als je kiest voor een campervakantie. In het laagseizoen huur je een vouwwagen al voor zo’n 35 euro per dag, een caravan ‘doet’ zo’n 60 euro en met een camper kun je in het voorseizoen al op pad vanaf een kleine 100 euro per dag: een prima manier om uit te proberen of deze manier van vakantievieren bij je past.
Huurplannen? Camp to Go heeft 8 tips:

Tip 1 – Vroeg boeken!
Op pad in het hoogseizoen? Dan zijn huurcampers, -vouwwagens en -caravans zeer gewild. Als je vast zit aan een bepaalde periode, boek dan nog voor de jaarwisseling.

Tip 2 – Maatje groter
Slim: kies een caravan of camper die 1 persoon groter is dan je gezinssamenstelling – dan heb je ook bij minder weer lekker de ruimte. En lees hier de tips over rijden en beladen.

Tip 3 – Extra uitrusting
Inventaris is vaak onderdeel van de huurprijs. Beddengoed, kinderzitjes of een fietsendrager zijn meestal tegen meerprijs beschikbaar. Informeer vooraf.

Tip 4 – Kilometerkosten
Bij campers zijn soms de gereden kilometers inbegrepen in de huurprijs.  En anders kun je extra kilometers bijkopen of per km afrekenen.


Tip 5 – Verzekering
Natuurlijk is het gehuurde kampeermiddel verzekerd. Wel geldt een eigen risico, meestal net zo hoog als de waarborgsom (zie tip 8). Voor schades hoger dan 1.90 meter (door takken, rotsen of bruggen) geldt soms een hoger eigen risico. Je kunt het eigen risico meestal afkopen.

Tip 6 – Relax!
Maak reisetappes niet te lang. Je hebt alles aan boord om comfortabel korte pauzes te houden. Je kunt ook makkelijk een extra overnachting inplannen als je het rijden zat wordt. Voor campings en camperplekken kun je handige apps downloaden op je telefoon.

Tip 7 – Het hele jaar
Op pad met de camper of caravan? Dat kan het hele jaar, zelfs in de winter. Ze zijn uitstekend geïsoleerd en beschikken over comfortabele verwarming. Je kunt zelfs naar de wintersport!

Tip 8 – Kleine lettertjes
Hou rekening met bijkomende kosten, zoals een waarborgsom van € 250 (vouwwagen), € 750 (caravan) tot € 1.500 (camper). Vaak wordt er ook bedrag gerekend voor rijklaar maken en schoonmaak, incl. stroomkabel en volle gasfles etc (€ 49 – € 99).

Het dichtstbijzijnde verhuurbedrijf vind je op www.camp-to-go.nl/huren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.