Zaterdag 18 december zijn we weer op tv: RTL4, 17 uur. In het Camp to Go kampeer tv-programma bekijken we dan drie mooie campings in Nederland: in de provincie Gelderland, op de Veluwe en in het mooie Limburg. Hier verklappen we alvast welke.

In Camp to Go neemt Sander Janson elke week twee families mee naar een camping, ergens in Nederland – en telkens met een ander kampeermiddel. De komende dagen stellen we de families aan je voor, we bekijken de kampeermiddelen en we beginnen met de campings – handig als je daar meer over wilt weten.

Camping De Rijnstrangen

Camping De Rijnstrangen – Gelderland
Camping De Rijnstrangen ligt in het Gelderse dorpje Aerdt, vlakbij Arnhem. Het is een prachtige, kleine groene camping met 26 kampeerplekken tussen de fruitbomen, maar je kunt er ook terecht voor een bed&breakfast of jezelf trakteren op een luxe verblijf in een van de twee energieneutrale appartementen. De camping is aangesloten bij Vekabo, de vereniging van kampeerboeren met 1.200 kleinschalige campings en platteland-accommodaties, en die vind je allemaal op de website www.inhetgroen.nl. De Rijnstrangen is een voormalig agrarisch bedrijf en de camping ligt midden in het prachtige natuurgebied De Gelderse Poort, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Maar lekker nietsdoen kan natuurlijk ook, onder je eigen luifel. De camping heeft prima sanitair met vloerverwarming, er is een gezellige ‘Huuskamer’ met een kleine keuken, er zijn overdekte picknickplekken en een overdekte fietsenstalling met oplaadpunten voor e-bikes. Maar het allerleukste van kleinschalige campings is het persoonlijk contact; met de andere gasten én met de eigenaren, Willemijn Botje en Niels Leenders, die van kamperen echt hun passie hebben gemaakt en die je graag vertellen over wat er in de omgeving te doen is. En voor wie niet zonder kan: camping De Rijnstrangen heeft razendsnelle wifi, met glasvezel!
Hier lees je wat de ACSI van camping De Rijnstrangen vindt. En dit zegt de ANWB over deze mooie camping.

Camping De Helfterkamp

Camping De Helfterkamp – Veluwe
Blote voeten in het groene gras, fluitende vogels en kinderen die zorgeloos aan het spelen zijn… Dat is vakantie op camping De Helfterkamp, ANWB Camping van het Jaar in 2019, in de categorie ‘mooiste groene camping’ én Camping van het Jaar in 2020 en 2021, in de categorie ‘beste charme camping’. De Helfterkamp ligt op de Veluwe, in een prachtige bosrijke omgeving, vlakbij het dorpje Vassen. Het is een kleinschalige familiecamping en hier voel je nog die hartelijke, dorpse gastvrijheid en dat levert je meteen een gevoel van thuiskomen op. Camping De Helfterkamp beschikt over 160 ruime en goed onderhouden toeristische kampeerplaatsen op gedeeltelijk autovrije velden – veilig voor de kinderen. De kleintjes kunnen zich lekker uitleven in een van de speeltuinen en als het ‘ns slecht weer is, kun je relaxen in de boerenschuur, met tv, leestafel en poolbiljart en de kinderen kunnen zich vermaken in de hooiberg of de kinderboerderij, waar je geitjes kunt aaien. Tweemaal per week komt een foodtruck op de camping – fijn als je een keertje geen zin hebt om te koken. Langs de camping stroomt de Hartense Molenbeek, een ondiep stroompje waar je heerlijk in kunt pootjebaden. In de omgeving zijn vijftien wandel- en fietsroutes uitgezet die je onder meer door de kroondomeinen voeren. Neem ook je mountainbike mee, want daarmee kun je uitstekend op eigen gelegenheid de Koninklijke Houtvesterij verkennen: een prachtig bos- en heidegebied vlakbij de camping.
Hier lees je wat de ANWB van camping De Rijnstrangen vindt. En dit zegt de ACSI over deze mooie camping.

Camping De Leistert

Recreatiepark de Leistert – Limburg
Recreatiepark de Leistert ligt in het hart van Midden-Limburg, tussen de Peel en de Maas. Dit familiepark biedt alles voor een heerlijke vakantie tijdens alle jaargetijden. Het park staat bekend om het grote aantal faciliteiten, waaronder drie restaurants en een snackbar, en er is een uitgebreid recreatieprogramma voor kinderen. Wat doen de kids het meeste op dit vakantiepark? Spelen, spelen, spelen. Of dit nu buiten is in de meer dan dertig (!) speeltuinen en speelhoekjes, of binnen in de indoor-speeltuin of in de sfeervolle jungle van La Selva Playground. Nog niet uitgespeeld? Wat dacht je van een potje adventure golf op de nieuwe golfbaan, of een wedstrijd hyperbowlen op de nieuwe bowlingbanen? To play or not to play, that’s NO question! En blijven slapen? Dag is goed geregeld op Recreatiepark de Leistert, want het park is in 2019 uitgeroepen tot Camping van het Jaar in de categorie ‘camping met de beste huuraccommodaties’. Glampingtenten, Safaritenten, Luxe Vakantieboerderijen, Lodges, teveel om op te noemen. En kom je kamperen? Dan kun je hier ook prima terecht – bijvoorbeeld op de kampeerplekken met privésanitair, sommige zelfs met infraroodsauna!
Hier lees je wat de ACSI van camping De Rijnstrangen vindt. En dit zegt de ANWB over deze mooie camping.

Tot zo ver de campings. Hou de blogpagina’s van Camp to Go in de gaten, want deze week stellen we ook de families aan je voor én we verklappen ook alvast met welke kampeermiddelen ze op stap gaan!
Aflevering 5 van Camp to Go zie je zaterdag om 17u bij RTL4 en de herhaling is op zondagochtend 11.30u, ook op RTL4. Kijk je ook?