Benimar campers

Benimar uit Peñiscola is het enige Spaanse merk in de kampeerautobranche en onderdeel van de Triganogroep. Zo’n driehonderd medewerkers laten per jaar ongeveer 3.500 campers van de band rollen.

Het Spaanse merk produceert al ruim veertig jaar campers met een trendy interieurstijl en vaak verrassende indelingen. Sterk punt is de productie van gezinscampers, geschikt om met vijf personen te reizen en te overnachten. Er is zelfs een model waarin zes personen een goedgekeurde zitplaats en een bed hebben: onder de zeven meter én geschikt om met B-rijbewijs te besturen dankzij de lichtgewicht bouwwijze. Het merendeel van de campers beschikt over een Webasto-dieselverwarming. Bijkomend voordeel hiervan is dat één gasfles aan boord voldoet. De sandwich polyester opbouw is voorzien van XPS schuim als isolatiemateriaal.  PVC-spanten verstevigen de opbouw. De Northautokapp, herkenbaar aan het specifieke logo, is een special voor de wintersportliefhebber. Benimar rust diverse series uit met deze optie.

CAMPERMODELLEN
De Benivan is een buscamperserie met zes indelingen op Fiat-basis. Bij de halfintegralen starten we met de Tessoro, gebouwd op een Ford Transit-onderstel. De campers hebben slimme indelingen en alle twaalf modellen hebben standaard een elektrisch hefbed boven de zithoek. Ook de Mileo-halfintegralen – op Fiat Ducato – hebben standaard een extra elektrisch verstelbaar tweepersoonsbed boven de zithoek. De serie bestaat uit vijf verschillende indelingen, geschikt voor 2 tot 6 personen. De alkoven worden bij Benimar gebouwd onder de naam Sport. De campers staan op Fiat Ducato-onderstel en de serie bestaat uit vier gezinsindelingen voor 4 tot 7 personen. Ze zijn uitgerust met hetzelfde trendy meubeldesign als de Tessoro-range. De integraalcampers zijn door Benimar compleet vernieuwd en hebben een nieuwe naam: Amphitryon, met een lengte van 742 cm een riante zitgroep en drie verschillende bed opstellingen. De Perseo is ook weer terug in het assortiment, als halfintegraal-uitvoering van de Amphitryon. Die heeft boven de loungezit een hefbed en is te koop in drie verschillende indelingen, gebouwd op Fiat Ducato. Standaard uitgerust met veel accessoires en geschikt om met 2 tot 4 personen te reizen. Bij de halfintegrale campers zijn de Tessoro 487 op een Ford-chassis en de Mileo 287 op een Fiat Ducato onderstel nieuwe indelingen in 2020.

Meer info: www.benimar.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts