Benimar campers

Benimar uit Peñiscola is het enige Spaanse merk in de camperbranche en onderdeel van de Trigano-groep. Zo’n driehonderd medewerkers laten per jaar ongeveer 3.500 campers van de band rollen.

Het Spaanse merk produceert al ruim veertig jaar campers met een trendy interieurstijl en vaak verrassende indelingen. Sterk punt is de productie van gezinscampers, geschikt om met vijf personen te reizen en te overnachten. Er is zelfs een model waarin zes personen een goedgekeurde zitplaats (met veiligheidsgordel) én een bed hebben: onder de zeven meter én geschikt om met B-rijbewijs te besturen dankzij de lichtgewicht bouwwijze. Het merendeel van de campers beschikt over Webasto-dieselverwarming. Bijkomend voordeel hiervan is dat één gasfles aan boord voldoet, om op te koken. De sandwich polyester opbouw is voorzien van XPS schuim als isolatiemateriaal. PVC-spanten verstevigen de opbouw. De Northautokapp, herkenbaar aan het specifieke logo, is een special voor de wintersportliefhebber. Benimar rust diverse series uit met deze optie.

CAMPERMODELLEN

De Benivan is een serie campervans met acht indelingen op Fiat-basis. De Benimar halfintegralen starten met de Tessoro, gebouwd op een Ford Transit-onderstel. Alle tien modellen beschikken standaard over een elektrisch hefbed boven de zithoek. De Tessoro 468 heeft een face-to-face bankopstelling: twee zitbanken tegenover elkaar. De volgende serie halfintegralen – Benimar Mileo– wordt gebouwd op Fiat Ducato. Net als de Tessoro hebben ook deze wagens standaard een elektrisch hefbed. De Mileo-serie bestaat uit vier verschillende indelingen, geschikt voor twee tot zes personen. De Mileo 261 blijft net onder de zeven meter en heeft een ruime zithoek, keuken, douche en twee eenpersoonsbedden die je kunt koppelen zodat een groot tweepersoonsbed ontstaat. De alkoven worden bij Benimar gebouwd onder de naam Sport. De campers staan op Fiat Ducato-onderstel en de serie bestaat uit drie gezinsindelingen voor vier tot zeven personen. Ze zijn uitgerust met hetzelfde trendy meubeldesign als de Tessoro-range. De integraalcampers van Benimar heten Amphitryon en er is keuze uit drie varianten, waaronder de Amphitryon 940 met een lengte van 6,99 meter. In deze vijfpersoons camper (op Fiat Ducato) zijn vijf slaapplaatsen aanwezig zonder dat je de zithoek hoeft om te bouwen. De twee andere integralen hebben een lengte van 742 cm met een riante zitgroep en verschillende bedopstellingen.

Meer info: www.benimar.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.