Bürstner caravans en campers

Meesterschrijnwerker Jakob Bürstner, net 30 jaar oud, opent een eigen meubelfabriek in Neumühl, bij Kehl, Duitsland. In 1958 ziet zijn zoon Gerhart Bürstner meer toekomst in de caravan en ontwikkelt met succes z’n eerste exemplaar. Drie jaar later volgt een nieuw model, de Delphin. Met inmiddels een overvol opdrachtenbestand komt in 1966 de ommezwaai: van meubelfabriek naar caravanbouwer.
In 1975 zorgt de Flipper voor een successtory bij de caravans. In 1986 zet Bürstner de stap naar de campers, met de Fiat Ducato als basis. De opbouw van de camper komt grotendeels uit de caravanproductie. In 2003 introduceert Bürstner, ook onder de naam Delfin, een camper op basis van Renault Master. Zo ontstaat de trend die Bürstner tot aan vandaag handhaaft: het produceren van recreatievoertuigen met een eigen gezicht. Bürstner behoort sinds 1998 tot de Erwin Hymer Group.
CARAVANMODELLEN
De instapserie bestaat uit drie types: allereerst zien we de Premio Life met vier indelingen, vervolgens de Premio met tien indelingen en tenslotte de Premio Plus (twee indelingen) met een hefbed boven de dinette – Bürstner was de eerste caravanbouwer die hef tweepersoons hefbed (afkomstig uit de campers) introduceerde in de caravan. In het modellengamma zit vervolgens de Averso, de middenklasser met een trendy uitstraling, verkrijgbaar in zeven indelingen. Vanaf modeljaar 2020 is er ook een Averso Harmony Line: een luxe designversie van de ‘gewone’ Averso, ook met zeven indelingsvarianten . En tenslotte is er de Averso Plus (met drie indelingen): waarbij ‘Plus’ staat voor het extra tweepersoons hefbed boven de zithoek.

CAMPERMODELLEN Bürstner bouwt z’n buscampers onder de naam City Car, verkrijgbaar in drie lengtes (540, 600 en 640 cm) en zes indelingen, op Fiat Ducato. Na de buscampers  volgt de Travel Van, een compacte halfintegraal van 2,20 meter breed, verkrijgbaar met dwarsbed of bedden in de lengterichting. Daarna volgt de Lyseo: de instapserie van Bürstner, die begint met de Lyseo Time halfintegraal (vier indelingen) maar ook als integraal leverbaar is: de Lyseo Time I (drie indelingen). Daarnaast is er de serie Lyseo TD met meer ruimtegevoel door onder andere een lager chassis en deze Lyseo TD is er ook als Harmony Line: een speciale uitvoering in maar liefst tien luxe indelingen. Nieuw in 2020 is de Lyseo-M Harmony Line, een luxe uitgevoerde halfintegraalcamper op Mercedes Sprinter met achterwielaandrijving die door de ANWB werd uitgeroepen tot ‘Camper van het Jaar 2020’. Verkrijgbaar in twee indelingsvarianten, waaronder met Frans bed. Bij de hogere middenklasse Ixeo-serie kun je kiezen voor de halfintegraal Ixeo T (vier indelingen) en de TL, met een aerodynamisch gevormd dak waarin het tweede tweepersoonsbed schuilgaat (twee indelingen). De Ixeo is ook leverbaar als integraalcamper (Ixeo I), met zeven indelingen.

 

 

Meer info: www.buerstner.nl
Klik hier voor de dealerlocator

 

 

 

Recommended Posts