Bürstner caravans en campers

Meesterschrijnwerker Jakob Bürstner, net 30 jaar oud, opent een eigen meubelfabriek in Neumühl, bij Kehl, Duitsland. In 1958 ziet zijn zoon Gerhart Bürstner meer toekomst in de caravan en ontwikkelt met succes z’n eerste exemplaar. Drie jaar later volgt een nieuw model, de Delphin. Met inmiddels een overvol opdrachtenbestand komt in 1966 de ommezwaai: van meubelfabriek naar caravanbouwer.

In 1975 zorgt de Flipper voor een successtory bij de caravans. In 1986 zet Bürstner de stap naar de campers, met de Fiat Ducato als basis. De opbouw van de camper komt grotendeels uit de caravanproductie. In 2003 introduceert Bürstner, ook onder de naam Delfin, een camper op basis van Renault Master. Zo ontstaat de trend die Bürstner tot aan vandaag handhaaft: het produceren van recreatievoertuigen met een eigen gezicht. Bürstner behoort sinds 1998 tot de Erwin Hymer Group.

CARAVANMODELLEN
De instapserie van Bürstner bestaat uit drie types: allereerst zien we de Premio Life met vier indelingen, vervolgens de Premio met elf indelingen en tenslotte de Premio Plus (vier indelingen) met een hefbed boven de dinette – Bürstner was de eerste caravanbouwer die het tweepersoons hefbed uit de campers introduceerde in de caravan. In het modellengamma zit vervolgens de Averso, de middenklasser met een trendy uitstraling, verkrijgbaar in twaalf indelingen. Vanaf modeljaar 2020 is er ook een Averso Harmony Line: een luxe designversie van de ‘gewone’ Averso, ook met zeven indelingsvarianten. En tenslotte is er de Averso Plus (met drie indelingen): waarbij ‘Plus’ staat voor het extra tweepersoons hefbed boven de zithoek.

CAMPERMODELLEN
Bürstner bouwt z’n buscampers onder de naam Eliseo en Campeo, verkrijgbaar in drie lengtes (540, 600 en 640 cm) en vier indelingen, op Fiat Ducato. Na de buscampers volgt de Travel Van, een compacte halfintegraal van 2,20 meter breed, verkrijgbaar met dwarsbed of bedden in de lengterichting. Dan nieuw in 2020, terug van weggeweest, de Delfin: een halfintegraal op Citroën-chassis en verkrijgbaar in zeven indelingen. Daarna volgt de Lyseo-serie: de Lyseo M op Mercedes Sprinter – met twee indelingen – en dan de Lyseo TD op Fiat Ducato in tien indelingen. Als laatste de Lyseo Time A, de alkoofcamper, met twee indelingen. Bij de hogere middenklasse Ixeo-serie kun je ook kiezen voor de halfintegraal Ixeo TL met een aerodynamisch gevormd dak waarin het tweede tweepersoonsbed schuilgaat (twee indelingen). Voor modeljaar 2021 is er een een gloednieuwe Elegance-serie in het Bürstner-programma: een integraal in de premiumklasse op Mercedes Sprinter met tandemas AL-KO chassis. Als eerste voorzien van het Thetford iNDUS toiletsysteem met vaste tank onder het chassis.

 

 

Meer info: www.buerstner.nl
Klik hier voor de dealerlocator

 

Recommended Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!