Bürstner caravans en campers

Meesterschrijnwerker Jakob Bürstner, net 30 jaar oud, opent een eigen meubelfabriek in Neumühl, bij Kehl, Duitsland. In 1958 ziet zijn zoon Gerhart Bürstner meer toekomst in de caravan en ontwikkelt met succes z’n eerste exemplaar. Drie jaar later volgt een nieuw model, de Delphin. Met inmiddels een overvol opdrachtenbestand komt in 1966 de ommezwaai: van meubelfabriek naar caravanbouwer.

Bürstner - City Car

In 1975 zorgt de Flipper voor een successtory bij de caravans. In 1986 zet Bürstner de stap naar de campers, met de Fiat Ducato als basis. De opbouw van de camper komt grotendeels uit de caravanproductie. In 2003 introduceert Bürstner, ook onder de naam Delfin, een camper op basis van Renault Master. Zo ontstaat de trend die Bürstner tot aan vandaag handhaaft: het produceren van recreatievoertuigen met een eigen gezicht. Bürstner behoort sinds 1998 tot de Erwin Hymer Group.

CARAVANMODELLEN

De instapserie bstaat uit drie types: allereerst zien we de Premio Life met vier indelingen, vervolgens de Premio met negen indelingen en tenslotte de Premio Plus (twee indelingen) met een hefbed boven de dinette – Bürstner was de eerste caravanbouwer die deze techniek, afkomstig uit de campers, introduceerde in de caravan. In het modellengamma zit vervolgens de Averso, de middenklasser met een trendy uitstraling, verkrijgbaar in maar liefst acht indelingen. De Averso Plus (met drie indelingen) heeft ook een hefbed boven de zithoek.

CAMPERMODELLEN

Bij de buscampers introduceerde Bürstner een paar jaar geleden de City Car, die in Italië van de band loopt. Verkrijgbaar in drie lengtes en vijf indelingen, gebouwd op Fiat Ducato. Ook is er een luxere Harmony Line-versie van de City Car leverbaar, met twee indelingen. Na de buscampers  komen we bij de Lyseo-instapserie van Bürstner, die begint met de Lyseo Time halfintegraal (vier indelingen) maar ook als integraal leverbaar is: de Lyseo Time I (vier indelingen). En hij is er ook als alkoof: de Lyseo Time A met twee indelingen. De Harmony Line is een speciale uitvoering van de Lyseo Time met vier indelingen die luxer zijn uitgevoerd. Daarnaast is er de serie Lyseo TD met meer ruimtegevoel door onder andere een lager chassis. In de middenklasse zien we de Ixeo-serie, die zowel beschikbaar is als halfintegraal (Ixeo T, met vier indelingen en de TL met drie indelingen) én als integraal: de Ixeo I met negen indelingen. De Ixeo Limeted is een speciale integraal voor de fijnproever. Vervolgens komen we bij de Elegance, het topmodel bij de integraals van Bürstner. Nog een bijzondere vermelding voor de Argos A 747-2: een grote alkoof familiecamper waarmee je met zes personen op stap kunt.

Meer info: www.buerstner.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts