Carado campers

In Neustadt, vlakbij Dresden, staat de camperfabriek Capron, een van de modernste in z’n soort. In 2005 richt de Erwin Hymer Group het merk Carado op om hoogwaardige en aantrekkelijk geprijsde campers in het instapsegment te produceren, als concurrent voor de merken uit Zuid-Europa.

Bij de productie van campers ligt de focus op efficiënte fabricageprocessen, doordachte logistiek en een modern machinepark. Aanvankelijk produceerde Carado ook caravans, maar dat stopte in 2016 waardoor de vrijkomende capaciteit volledig voor campers kon worden benut. Fabricage van zijwanden en interieur vindt volledig in eigen beheer plaats. Meer dan veertig voertuigen lopen er dagelijks van de band: goed gebouwde wagens zonder al te veel poespas en een beperkt aantal optiepakketten.

CAMPERMODELLEN

Alle Carado’s worden gebouwd in Neustadt bij Dresden. Dat gebeurt al 15 jaar en daarom zijn in 2022 vijftien camperindelingen verkrijgbaar in een speciale Edition 15-uitvoering. De Camper Van is beschikbaar in drie opbouwlengtes (van 5.41 tot 6.36 meter) en vier indelingen: met een dwarsbed, enkele bedden of zelfs twee tweepersoonsbedden boven elkaar (model CV601). Voor de Camper Vans wordt de Fiat Ducato gebruikt, met de 2.2 liter Multijet Euro 6 motor, vanaf 88 kW/120 pk. Nieuw voor modeljaar 2022 is dat de campervans optioneel uitgerust kunnen worden met een hefdak. De halfintegralen staan ook op Fiat Ducato, standaard. Verkrijgbaar in tien verschillende indelingen en genummerd van T132 tot T549 waarbij dat laatste model nieuw is, met een face-to-face indeling en verder gelijk aan de T449 (queensbed, gescheiden douche en toilet). Vervolgens maken drie grote familiealkoven deel uit van het Carado-programma – favoriet in de verhuurmarkt. Alle integraalcampers zijn vanaf 2021 ook op een heavy chassis leverbaar. De integralen hebben vier indelingen: de I447 met twee enkele bedden en de I449 met queensbed, beide 7,43 meter lang. De I339 is 6,98 meter lang en heeft een queensbed. De I338 heeft een lengte van 6,98 meter en twee enkele bedden. Carado produceert verder nog drie compacte halfintegralen met een breedte van slechts 2,14 meter, onder de naam Van. Model V337 heeft twee eenpersoonsbedden, de V132 heeft een dwarsbed. In de nieuwe V339 staat achterin een queensbed. De Van-serie van Carado is tevens verkrijgbaar in een Europa Edition met uitgebreide standaarduitrusting.

Meer info: www.carado.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.