Carado campers

De wieg van de Carado campers staat in het Duitse Sachsen. In Neustadt, vlakbij Dresden, staat de camperfabriek Capron, een van de modernste in z’n soort. In 2005 richt de Erwin Hymer Group het merk Carado op om hoogwaardige en aantrekkelijk geprijsde campers in het instapsegment te produceren, als concurrent voor de merken uit Zuid-Europa.

Bij de productie van campers ligt de focus op efficiënte fabricageprocessen, doordachte logistiek en een modern machinepark. Aanvankelijk produceerde Carado ook caravans, maar dat stopte in 2016 waardoor de vrijkomende capaciteit volledig voor campers kon worden benut. Fabricage van zijwanden en interieur vindt volledig in eigen beheer plaats. Meer dan veertig voertuigen lopen er dagelijks van de band: goed gebouwde wagens zonder al te veel poespas en een beperkt aantal optiepakketten.

CAMPERMODELLEN
Alle Carado’s worden vanaf 2020 gebouwd in Neustadt bij Dresden. De buscampers, voorheen Vlow, heten vanaf 2020 Camper Van. Ze zijn beschikbaar in drie opbouwlengtes (van 5.41 tot 6.36 meter) en vier indelingen: met een dwarsbed, enkele bedden of zelfs twee tweepersoonsbedden boven elkaar (model CV601). Voor de Camper Vans wordt de Fiat Ducato gebruikt, met de 2.3 L Multijet Euro 6 motor, vanaf 88 kW/120 pk. De halfintegralen staan ook op Fiat Ducato met (standaard) 120 pk motor. Verkrijgbaar in tien verschillende indelingen en genummerd van T132 tot T549. De T449 heeft een queensbed en gescheiden douche- en toiletruimte. De T549 is nieuw met een face-to-face indeling en verder gelijk aan de T449. Vervolgens maken drie grote familiealkoven deel uit van het Carado-programma – favoriet in de verhuurmarkt. Alle integraalcampers zijn vanaf 2021 ook op een heavy chassis leverbaar. De integralen hebben vier indelingen: de I447 met twee enkele bedden en de I449 met queensbed, beide 7,43 meter lang. De I339 is 6,98 meter lang en heeft een queensbed. De I338 heeft een lengte van 6,98 meter en twee enkele bedden. Carado heeft nu drie Van indelingen: drie compacte halfintegralen met een breedte van 2,14 meter. De V337 heeft twee eenpersoonsbedden, de V132 heeft een dwarsbed. In de nieuwe V339 staat achterin een queensbed. De Van serie van Carado is ook verkrijgbaar in een Europa Edition.

Meer info: www.carado.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!