Carado campers

De wieg van de Carado campers staat in het Duitse Sachsen. In Neustadt, vlakbij Dresden, staat de camperfabriek Capron, een van de modernste in z’n soort. In 2005 richt de Erwin Hymer Group het merk Carado op om hoogwaardige en aantrekkelijk geprijsde campers in het instapsegment te produceren, als concurrent voor de merken uit Zuid-Europa.

Bij de productie van campers ligt de focus op efficiënte fabricageprocessen, doordachte logistiek en een modern machinepark. Aanvankelijk produceerde Carado ook caravans, maar dat stopte in 2016 waardoor de vrijkomende capaciteit volledig voor kampeerauto’s kon worden benut. Fabricage van zijwanden en interieur vindt volledig in eigen beheer plaats. Meer dan veertig voertuigen lopen er dagelijks van de band: goed gebouwde wagens zonder al te veel poespas en een beperkt aantal optiepakketten.

CAMPERMODELLEN

De enige serie die niet in Neustadt wordt gebouwd is de Vlow: deze serie buscampers komt uit de Dethleffs-fabriek in Isny – net als Carado onderdeel van de Erwin Hymer Groep. De Vlow-serie omvat drie indelingen in drie opbouwlengtes (van 5.41 tot 6.36 meter) met een dwarsbed of enkele bedden. Voor de Vlow wordt de Fiat Ducato ingezet, met de 2.0 L Multijet light, 85 kW (115 pk) Euro 6 motor.

Carado

De andere campers komen wel allemaal uit de Capron-fabriek. Zoals de  halfintegraals, allemaal op Fiat Ducato met standaard 130 pk motor. Verkrijgbaar in negen verschillende indelingen en genummerd van T132 tot  T449. Die laatste heeft een queensbed en gescheiden douche- en toiletruimte. Vervolgens maken drie grote familiealkoven deel uit van het Carado-programma – favoriet in de verhuurmarkt. Bij de integraals zijn drie indelingen beschikbaar: de I-447 met twee enkele bedden en de I-449 met queensbed, beide 7.43 meter lang. De I-339 is 6.98 meter lang en heeft een queensbed.

Begin 2019 heeft Carado de Camper Van geïntroduceerd: twee compacte halfintegrale campers met een breedte van 2.14 meter. De V 337 heeft twee eenpersoonsbedden, de V 132 heeft een dwarsbed.

Meer info: www.carado.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts