Chausson campers

Chausson is een Frans merk met een lange geschiedenis. Het bedrijf startte in 1903, in de regio Parijs, als fabrikant van tanks, autocarrosserieën en radiatoren. In 1984 ontwierp Chausson haar eerste alkoofcamper: de Acapulco.

Chausson heeft het programma omgegooid en levert veel wagens op Ford.

Na de introductie van de Acapulco volgt de bedrijfsoprichting van Campingcars Chausson waarin ook Trigano toetreedt. Tien jaar later volgt overname door Trigano. Omdat Frankrijk een echt camperland blijkt, groeit het bedrijf in rap tempo. Alle campermodellen, uitgezonderd de campervans, komen uit de Trigano VDL fabriek in Tournon sur Rhône (Ardêche). Met een oppervlakte die gelijk staat aan 33 voetbalvelden is dit één van de grootste productielocaties van Europa – jaarlijks lopen hier zo’n 5.000 campers van de band. De campervans komen uit een aparte fabriek in Sevel (Italië), die pal naast de productiecomplex van de Fiat Ducato-fabriek ligt.

De Chausson X550 – een kruising tussen de campervan en een smalle halfintegraal.

CAMPERMODELLEN

Het aanbod van Chausson is in modeljaar 2023 compleet geherstructureerd. We beginnen met de campervans. Die zijn er in vijf modellen tussen 5,41 en 6,36 meter, in vier uitrustingsniveaus. Dan komen de halfintegralen: drie op een lengte van 6,99 en de andere zijn 7,19 meter lang – allemaal op een Ford Transit-chassis en leverbaar met zes indelingen. Al deze wagens hebben een face-to-face zithoek en bij drie indelingen is een hefbed boven de zithoek mogelijk. Dan zijn er nog twee alkoofcampers bij Chausson, typische gezinswagens met goed doordachte indelingen en maximaal zeven slaapplaatsen. Beide gebouwd op een Fiat Ducato en dat geldt ook voor de bijzondere X550: een kruising tussen een campervan en een Van (de benaming voor een smalle halfintegraal). Dan zijn er nog twee Vans op basis van de Ford Transit.

Meer info: www.nl.chausson-motorhomes.com
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.