Chausson campers

Chausson is een vermaard Frans merk met een lange geschiedenis. Het bedrijf startte in 1903, in de regio Parijs, als fabrikant van radiatoren, tanks en autocarrosserieën. In 1984 ontwierp Chausson haar eerste alkoofcamper: de Acapulco.

Na de introductie van de Acapulco volgt de bedrijfsoprichting Campingcars Chausson waarin ook Trigano toetreedt. Tien jaar later volgt overname door Trigano. Omdat Frankrijk een echt camperland blijkt, groeit het bedrijf in rap tempo. Alle campermodellen, uitgezonderd de buscampers, komen uit de Trigano VDL fabriek in Tournon sur Rhône (Ardêche), midden tussen de wijngaarden van de Vallée du Rhône. Met een oppervlakte die gelijk staat aan 33 voetbalvelden is dit zelfs één van de grootste productielocaties van Europa. Jaarlijks lopen hier zo’n 5.000 campers van de band. De buscamper komen uit een speciale productiehal in Sevel (Italië), naast de Fiat Ducato fabriek.

CAMPERMODELLEN
Bij de buscampers zijn er vier modellen tussen 5,41 en 6,36 meter, met vijf carrosserievarianten. De Vans zijn verkrijgbaar in een VIP- en een Premium-uitvoering. Bij de alkoofcampers zien we vier typische gezinswagens met goed doordachte indelingen en maximaal zeven slaapplaatsen. Vervolgens zien we bij de halfintegraalcampers maar liefst 18 indelingen, zowel op Ford als op een Fiat-onderstel. Sommige modellen hebben een hefbed boven de dinette. De Chausson 778 heeft een hefbed achter; met een druk op de knop zoemt dit tweepersoonsbed tegen het plafond en ontstaat een mega badkamer met een grote, uitschuifbare wastafel. Voorin heeft deze camper een grote face-to-face zitgroep met daarboven een tweede hefbed. Dan komen we bij de Chausson integraalcampers: deze serie bestaat uit drie indelingen met alles erop en eraan. Twee wagens met een queensbed en een wagen met twee enkele bedden; de integralen hebben alle een face-to-face zithoek.  En nog een stapje hoger bouwt Chausson de Titanium: vijf all-inclusive modellen met diverse extra’s zoals achteruitrijcamera, deur met raam en hor en fraai uitgevoerde meubels, gebouwd op een Ford chassis. Met automatische versnellingsbak en 170 pk motor.

Meer info: www.nl.chausson-motorhomes.com
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts