Chausson campers

Chausson is een Frans merk met een lange geschiedenis. Het bedrijf startte in 1903, in de regio Parijs, als fabrikant van radiatoren, tanks en autocarrosserieën. In 1984 ontwierp Chausson haar eerste alkoofcamper: de Acapulco.

Na de introductie van de Acapulco volgt de bedrijfsoprichting Campingcars Chausson waarin ook Trigano toetreedt. Tien jaar later volgt overname door Trigano. Omdat Frankrijk een echt camperland blijkt, groeit het bedrijf in rap tempo. Alle campermodellen, uitgezonderd de buscampers, komen uit de Trigano VDL fabriek in Tournon sur Rhône (Ardêche). Met een oppervlakte die gelijk staat aan 33 voetbalvelden is dit één van de grootste productielocaties van Europa. Jaarlijks lopen hier zo’n 5.000 campers van de band. De buscampers komen uit een speciale productiehal in Sevel (Italië), naast de Fiat Ducato-fabriek.

CAMPERMODELLEN
In 2021 is het aanbod van Chausson een stuk duidelijker geworden: je kiest eerst het uitrustingsniveau, te beginnen met een basisversie (Fiat Ducato of Ford Transit): First Line.  Daarnaast heeft de Fiat het Titanium VIP-pakket en bij de Ford is dat het Premium VIP-pakket.
De buscamper ‘Van’ is er in vier modellen tussen 5,41 en 6,36 meter, met vijf carrosserievarianten. Nieuw voor 2021 is de V690 op Fiat Ducato met voorin de klassieke indeling: de keuken voor de schuifdeur, een kleine zitgroep aan de overkant met daarachter de badkamer. Achterin, op een met aluminium bedekte vloer past bijvoorbeeld een motor onder een groot elektrisch hefbed. De Vans zijn verkrijgbaar in een VIP en een Premium uitvoering. De alkoofserie van Chausson bestaat uit vier familiecampers, typische gezinswagens met goed doordachte indelingen en maximaal zeven slaapplaatsen. De halfintegralen hebben tien indelingen die zowel op Ford- als op een Fiat-onderstel staan. Sommige modellen hebben een hefbed boven de dinette en de focus ligt op voertuiglengtes tussen de 7 en 7,19 meter. Nieuw bij Chausson zijn de modellen 648 en 788 (beide met queensbed), de Chausson 777 GA (met enkele bedden) en de Chausson 644 (met een dwarsbed achterin). De Chausson 788 is verkrijgbaar op Ford-chassis (lengte 7,16 meter) en op Fiat-chassis ( 7,19 meter) en je kunt het queensbed opklappen om toegang tot de garage te krijgen. Tenslotte de Chausson Integraal, allemaal een face-to-face zithoek. Deze serie bestaat uit drie indelingen: twee wagens met een queensbed en één wagen met twee enkele bedden.

Meer info: www.nl.chausson-motorhomes.com
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!