Chausson campers

Chausson is een Frans merk met een lange geschiedenis. Het bedrijf startte in 1903, in de regio Parijs, als fabrikant van radiatoren, tanks en autocarrosserieën. In 1984 ontwierp Chausson haar eerste alkoofcamper: de Acapulco.

Na de introductie van de Acapulco volgt de bedrijfsoprichting Campingcars Chausson waarin ook Trigano toetreedt. Tien jaar later volgt overname door Trigano. Omdat Frankrijk een echt camperland blijkt, groeit het bedrijf in rap tempo. Alle campermodellen, uitgezonderd de campervans, komen uit de Trigano VDL fabriek in Tournon sur Rhône (Ardêche). Met een oppervlakte die gelijk staat aan 33 voetbalvelden is dit één van de grootste productielocaties van Europa. Jaarlijks lopen hier zo’n 5.000 campers van de band. De campervans komen uit een speciale productiehal in Sevel (Italië), naast de Fiat Ducato-fabriek.

CAMPERMODELLEN

In 2021 is het aanbod van Chausson een stuk duidelijker geworden: je kiest eerst het uitrustingsniveau, te beginnen met een basisversie op Fiat Ducato of Ford Transit: de First Line. Vervolgens kun je bij de Fiat kiezen voor het Titanium VIP-pakket en bij de Ford is dat het Premium VIP-pakket. De campervan ‘Van’ is er in vier modellen tussen 5,41 en 6,36 meter, met vijf carrosserievarianten. Nieuw binnen die serie is de V690 op Fiat Ducato met voorin de klassieke campervan-indeling: de keuken voor de schuifdeur, een kleine zitgroep aan de overkant met daarachter de badkamer. Achterin, op een met aluminium bedekte vloer past bijvoorbeeld een motor onder een groot elektrisch hefbed. De Vans zijn verkrijgbaar in een VIP en een Premium uitvoering. De alkoofserie van Chausson bestaat uit vier familiecampers, typische gezinswagens met goed doordachte indelingen en maximaal zeven slaapplaatsen. De halfintegraals zijn verkrijgbaar in tien varianten die zowel op Ford- als op een Fiat-onderstel staan. Sommige modellen hebben een hefbed boven de dinette en de focus ligt op voertuiglengtes tussen de 7,00 en 7,19 meter. In modeljaar 2022 komt er een nieuwe compacte serie campers met twee indelingen: de S 514 met een lengte van nog geen 6 meter en de 6.59 meter lange S 697. Deze campers zijn 2.10 meter breed en staan op een Ford Transit. De integraal 7020 en de halfintegraalcamper 660 zijn een aanvulling op uitgebreide gamma van Chausson.

Meer info: www.nl.chausson-motorhomes.com
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu