Concorde campers

Helmut Reimann, pionier in de caravanbranche, start zijn bedrijf Concorde in 1981. In 1983 ontwikkelt hij de eerste kampeerautobussen op Ford-basis: zestig stuks verlaten de werkplaats. Eind 1996 verhuist Reimann naar Aschbach (Duitsland) en een jaar later ziet de eerste Concorde integraal het levenslicht.

Twee jaar na de eerste integraal volgt de Charisma, die een bestseller wordt onder de premiumcampers. Als in 2005 Joachim Baumgartner aan het roer komt, krijgt de ontwikkeling een nieuwe impuls. De nieuwe Charisma II gaat in productie, een camper met een hooggeplaatste cabine. Het bedrijf groeit gestaag door en wordt een trendsetter in het topsegment van de zogenaamde ‘Liners’. Ter ere van het 35-jarig jubileum in 2016 presenteert Concorde twee nieuwe modellen: een alkoofcamper onder de 8 meter (Cruiser 791 RL) en de Charisma 920 G, met een garage voor de Smart.

CAMPERMODELLEN

We starten met een ‘kleintje’ binnen het Concorde-portfolio: de Credo, op basis van een Iveco Daily. Leverbaar in vier indelingen waarvan drie met enkele bedden en één met queensbed. Daarna volgt de Carver met vier indelingen waaronder de Carver 791 RL, met een rondzit achterin en twee enkele hefbedden aan de voorzijde. Bij Concorde is de Charisma nog steeds een bestseller, beschikbaar in drie indelingen en in modeljaar 2022 geheel vernieuwd. Bij de Cruiser kun je kiezen tussen een opbouw op Iveco Daily-chassis met de bijzondere 8 versnellingen ZF-Wandlerautomaat, of voor de Iveco Eurocargo: een vrachtwagenchassis met onder andere luchtremmen en een motorrem. Daarnaast is er de Cruiser Atego met twee indelingen op Mercedes Atego. Vervolgens komen we bij de Liner: een majestueuze verschijning met z’n maximale lengte van 11,65 meter en een gewicht van meer dan 7,5 ton. Leverbaar op M.A.N.-chassis of Mercedes Atego en je kunt kiezen uit liefst zes indelingen. Tenslotte vergapen we ons aan de Centurion met dertien indelingen op Mercedes Actros, of naar keuze een Iveco of Mercedes Atego als basisvoertuig. Natuurlijk met garage voor de auto, met daarboven een schuin geplaatst queensbed. De Centurion is voorzien van een slide-out, waardoor de leefruimte fors groter wordt.

Meer info: www. concorde.eu
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.