CROSSCAMP

In Isny, in de Duitse Allgau-regio staat de camperfabriek van Dethleffs, waar ook de nieuwe Crosscamp campervans worden gebouwd – een nieuw type kampeerauto binnen de Erwin Hymer Group.

Crosscamp campervans worden gebouwd in een supermoderne fabriek die in 2019 werd opgestart. Binnen de Hymer groep was behoefte aan een compacte kampeerautobus die de concurrentie aan moet gaan met de bekende kleine campers op basis van Volkswagen. Dus werd in 2019 de Crosscamp geïntroduceerd die vanaf eind 2021 ook verkrijgbaar is in Nederland, bij enkele speciaal geselecteerde dealers.

CAMPERMODELLEN

De Crosscamp is verkrijgbaar in twee varianten, de Flex en de Lite versie, gebouwd op basis van Toyota en Opel. De Flex heeft een keukenblok met een geïntegreerde spoelbak, met daaronder twee watertanks (2x 10 liter) voor drinkwater en afvalwater. Het tweepits gasfornuis wordt gevoed door een gasfles van 2,8 kg. De Flex is een volledig uitgeruste camper met vier slaapplaatsen en kan ook gebruikt worden als een auto voor dagelijks gebruik. De Lite-variant heeft geen keukenblok; wel is er een uitschuifbaar gasfornuis in de bagageruimte. Door het ontbreken van een keukenblok is er in de Lite ruimte voor een extra breed bed, over de hele breedte van het interieur.

Met een hoogte van 1.99 meter passen beide modellen ook in parkeergarages – handig als je de stad in wilt. De campers worden standaard geleverd met een 1,5-liter viercilinder dieselmotor (88 kW/120 pk) onder de motorkap. Nog meer vermogen en comfort bieden de als optie leverbare 2,0-liter varianten: met 106 kW (144 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak of achttraps automaat en met 130 kW (177 pk) als achttraps automaat. Met de vele optionele veiligheidsassistentie pakketten is de Crossscamp uit te rusten tot een moderne reisgenoot.

Meer info: www.crosscamp.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
download udemy paid course for free
Menu