Dethleffs caravans en campers

Omdat hij tijdens zakenreizen graag zijn familie om zich heeft, bouwt Arist Dethleffs z’n eerste caravan in 1931. Die rijdende hotelkamer trekt nogal belangstelling en zo wordt Dethleffs grondlegger van het reizen met een caravan. In 1936 gaan de eerste caravans in productie, in 1955 loopt de eerste Nomad-caravan van de band: een serie die nog steeds bestaat.

In 1971 wordt Dethleffs uit het Duitse Isny verkocht aan Wolfgang Thrun en Jakob Eicker (T.E.C.). Samen met Erwin Hymer richten zij in 1980 de onderneming CMC op, met daarin de merken Dethleffs, Eriba, Hymer en TEC. In 1983 verwerft Erwin Hymer alle rechten van het CMC-concern. Dethleffs blijft groeien en in 1983 begint de productie van de eerste camper, waarna opnieuw een zeer succesvolle periode volgt. In die jaren maakt Dethleffs faam als fabrikant van veelzijdige recreatievoertuigen voor de hele familie. Dat ‘familiegevoel’ staat bij Dethleffs nog altijd hoog in het vaandel.

CARAVANMODELLEN
Het caravanportfolio van Dethleffs start met de c’joy, een instapper (met vier indelingen) die door z’n compacte afmetingen en laag gewicht ook geschikt is achter veel kleinere auto’s. Daarna volgt de c’go, een hippe serie caravans in acht indelingen. Er is keuze uit vier vrolijke bekledingsvarianten die we ook terugzien in de c’go Up!: een caravan met hefbed boven de dinette. Van de Up! zijn twee modellen beschikbaar, waarvan de langste maar liefst 7 slaapplaatsen heeft. Ook in het portfolio zit de Coco, een superlichte, moderne caravan die aangeeft hoe Dethleffs de toekomst ziet – er is zelfs een prototype (e-Coco) waarmee de Duitse fabrikant experimenteert met elektrische hulpaandrijving. Een nieuwe serie voor modeljaar 2021 is de Aero in vijf indelingen, gebouwd voor jonge en jong gebleven caravanliefhebbers. Door het  winterpakket is de Aero ook in koude tijden te gebruiken. Dan volgt de Camper, een caravanserie met een omvangrijke standaarduitrusting en veel indelingen met stapelbed: ideaal voor families. De Camper is verkrijgbaar in twaalf indelingen. De Nomad is al jarenlang een populair model bij Dethleffs. Hij combineert een elegant interieur met een uitgebreide standaarduitrusting. Ruime keuze want beschikbaar in vijftien indelingen. Tenslotte het vlaggenschip van Dethleffs, de Beduin Scandinavia: een luxe caravan met een strak modern interieur in zeven indelingen.

CAMPERMODELLEN
Het modellenprogramma begint met de Globebus, de meest compacte camperserie bij Dethleffs, waarmee je door de smalste straatjes en over de bochtigste bergpassen kunt toeren. Deze serie is beschikbaar in zowel halfintegraal- als integraalcampers. Daarna volgt de Trend: een camper voor de sportieve en prijsbewuste camperaar. Ook verkrijgbaar als halfintegraal, integraal en als alkoof, met een strakke afwerking en de houtvrije Lifetime-Smart bodemconstructie. Vervolgens komen we bij de nieuwe Pulse die in het middensegment valt: een ruime wagen met een uitgekiend verlichtingsconcept in het interieur. Gebouwd op de vertrouwde Fiat Ducato, met keuze uit zes halfintegralen en zes integraalindelingen. De Pulse is ook als Pulse Classic verkrijgbaar in vier indelingen, met een iets traditioneler interieur. De Globeline T 6613 EB is een nieuwe halfintegraal op basis van een Mercedes Sprinter met achterwielaandrijving. De Esprit markeert de topklasse bij de Dethleffs campers, beschikbaar in vier integraaluitvoeringen en voor modeljaar 2021 compleet vernieuwd. We besluiten met twee bijzondere series. Allereerst de ALPA: een succesformule voor reislustige koppels. Er is een integraaluitvoering van de ALPA en drie alkoofversies. De A 9820-2 staat op een robuust Iveco-chassis met dubbele luchtvering, achterwielaandrijving en een maximaal toelaatbaar totaalgewicht tot 7,2 ton. En dan hebben we nog de Globetrotter in twee uitvoeringen: de XXL A is een grote alkoof op Iveco-chassis en de XL I is een grote integraal op Fiat/AL-KO chassis.

Meer info: www.dethleffs.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!