Dethleffs caravans en campers

Omdat hij tijdens zakenreizen graag zijn familie om zich heeft, bouwt Arist Dethleffs z’n eerste caravan in 1931. Die rijdende hotelkamer trekt nogal belangstelling en zo wordt Dethleffs grondlegger van het reizen met een caravan. In 1936 gaan de eerste caravans in productie, in 1955 loopt de eerste Nomad-caravan van de band: een serie die nog steeds bestaat.

In 1971 wordt Dethleffs uit het Duitse Isny verkocht aan Wolfgang Thrun en Jakob Eicker (T.E.C.). Samen met Erwin Hymer richten zij in 1980 de onderneming CMC op, met daarin de merken Dethleffs, Eriba, Hymer en TEC. In 1983 verwerft Erwin Hymer alle rechten van het CMC-concern. Dethleffs blijft groeien en in 1983 begint de productie van de eerste camper, waarna opnieuw een zeer succesvolle periode volgt. In die jaren maakt Dethleffs faam als fabrikant van veelzijdige recreatievoertuigen voor de hele familie. Dat ‘familiegevoel’ staat bij Dethleffs nog altijd hoog in het vaandel.

CARAVANMODELLEN

Het caravanportfolio van Dethleffs start met de c’joy (vijf indelingen), die door z’n compacte afmetingen en laag gewicht ook geschikt is achter veel kleinere auto’s. Daarna volgt de c’go, een hippe serie caravans in zes indelingen. Er is keuze uit vier vrolijke bekledingsvarianten die we ook terugzien in de c’go Up!: een caravan met hefbed boven de dinette. Van de Up! zijn twee modellen beschikbaar, waarvan de langste maar liefst 7 slaapplaatsen heeft. Dan komt de Aero in acht indelingen, gebouwd voor jonge (en jong gebleven) caravanliefhebbers. Door het winterpakket is de Aero ook in koude tijden te gebruiken. Dan volgt de Camper, een caravanserie met een omvangrijke standaarduitrusting en veel indelingen met stapelbed: ideaal voor families. De Camper is verkrijgbaar in twaalf indelingen. De Nomad is al jarenlang een populair model bij Dethleffs. Hij combineert een elegant interieur met een uitgebreide standaarduitrusting (dertien indelingen). Tenslotte het vlaggenschip van Dethleffs, de Beduin Scandinavia: een luxe caravan met een strak modern interieur in tien indelingen.

CAMPERMODELLEN

Met ingang van modeljaar 2022 bouwt Dethleffs ook campervans, de Globetrail: de 600 DB met dwarsbed achterin en de 640 EB met twee enkele bedden. De Just-serie heeft er met de 6762 een nieuwe indeling met hefbed bijgekregen. In totaal bestaat die serie nu uit vier indelingen. Het modellenprogramma gaat verder met de Globebus, de compacte camperserie bij Dethleffs. Deze serie is beschikbaar in zowel halfintegraal- als integraalcampers. Daarna volgt de Trend: een camper voor de sportieve en prijsbewuste camperaar. De Trend is verkrijgbaar als halfintegraal, integraal en als alkoof, met een strakke afwerking en de houtvrije Lifetime-Smart bodemconstructie. Vervolgens komen we bij de Pulse die in het middensegment valt: een ruime wagen met een uitgekiend verlichtingsconcept in het interieur. Gebouwd op de vertrouwde Fiat Ducato en keuze uit halfintegraal- en integraalversies. De Pulse is ook als Pulse Classic halfintegraal verkrijgbaar in twee indelingen, met een iets traditioneler interieur. De Esprit markeert de topklasse bij de Dethleffs campers, beschikbaar in vier integraaluitvoeringen en in modeljaar 2021 compleet vernieuwd. We besluiten met twee bijzondere series: allereerst de ALPA, een succesformule voor reislustige koppels die verkrijgbaar is in twee integraaluitvoeringen en drie alkoofversies waarvan de A 9820-2 op een robuust Iveco-chassis staat met dubbele luchtvering, achterwielaandrijving en met een maximaal toelaatbaar totaalgewicht tot 7,2 ton. En dan hebben we nog de Globetrotter in twee uitvoeringen: de Globetrotter XXL A is een grote alkoof op Iveco-chassis en de Globetrotter XL I is een uit de kluiten gewassen integraal op Fiat/ALKO chassis.

Meer info: www.dethleffs.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu