Dethleffs caravans en campers

Omdat hij tijdens zakenreizen graag zijn familie bij zich heeft, bouwt Arist Dethleffs z’n eerste caravan in 1931. Die rijdende hotelkamer trekt nogal wat belangstelling en zo wordt Dethleffs grondlegger van het reizen met een caravan. In 1936 gaan de eerste in productie, in 1955 loopt de eerste Nomad-caravan van de band: een serie die nog steeds bestaat.

In 1971 wordt Dethleffs uit het Duitse Isny verkocht aan Wolfgang Thrun en Jakob Eicker (T.E.C.). Samen met Erwin Hymer richten zij in 1980 de onderneming CMC op, met daarin de merken Dethleffs, Eriba, Hymer en TEC. In 1983 verwerft Erwin Hymer alle rechten van het CMC-concern. Dethleffs blijft groeien en in 1983 begint de productie van de eerste camper, waarna opnieuw een zeer succesvolle periode volgt. In die jaren maakt Dethleffs faam als fabrikant van veelzijdige recreatievoertuigen voor de hele familie. Dat ‘familiegevoel’ staat bij Dethleffs nog altijd hoog in het vaandel.

CARAVANMODELLEN

Het caravanportfolio van Dethleffs start met de c’joy (vijf indelingen), die door z’n compacte afmetingen en laag gewicht ook geschikt is achter veel kleinere auto’s. Daarna volgt de c’go, een hippe serie caravans in zes indelingen. Er is keuze uit vier vrolijke bekledingsvarianten die we ook terugzien in de twee uitvoeringen van de c’go Up!: een caravan met hefbed boven de dinette, waarvan de langste maar liefst 7 slaapplaatsen heeft. Dan komt de Aero in acht indelingen, gebouwd voor jonge (en jong gebleven) caravanliefhebbers. Door het winterpakket is de Aero ook in koude tijden te gebruiken. Dan volgt de Camper, een caravanserie met twaalf indelingen en met een omvangrijke standaarduitrusting. Veel modellen zijn uitgevoerd met stapelbed: ideaal voor families. Weer een tikkie luxer is de Nomad-serie (dertien indelingen), al jarenlang een populair model bij Dethleffs. Hij combineert een elegant interieur met een uitgebreide standaarduitrusting. Tenslotte het vlaggenschip van Dethleffs, de Beduin Scandinavia: een luxe caravan met een strak modern interieur in tien indelingen.

De Dethleffs Globetrail 590C op Ford Transit.

CAMPERMODELLEN

De campervans van Dethleffs heten Globetrail: de 600 DB met dwarsbed achterin en de 640 EB met twee enkele bedden. Verkrijgbaar op Fiat- of Peugeot-basis. Daarnaast is er de Globetrail 590 op Ford Transit. Een maatje kleiner is de Dethleffs Urban, een compacte campervan met hefdak en leverbaar in twee indelingen, gebouwd op een Ford Transit Custom. Bij de halfintegraals starten we met de Just 90-serie, bestaande uit negen indelingen op Citroën Jumper-chassis. Ook is er een Just Go-serie halfintegraals op basis van een Ford Transit en verkrijgbaar in acht indelingen. Het modellenprogramma gaat verder met de Globebus, de compacte camperserie bij Dethleffs, beschikbaar als integraalcamper in twee indelingen. Daarna volgt de Trend, verkrijgbaar als halfintegraal en als integraal in zes indelingen, met een strakke afwerking en de houtvrije Lifetime-Smart bodemconstructie. Vervolgens komen we met de Pulse in het middensegment: een ruime wagen die als halfintegraal en als integraal leverbaar is op de vertrouwde Fiat Ducato. De wagens hebben een uitgekiend verlichtingsconcept in het – moderne – interieur. De Pulse is ook als Pulse Classic halfintegraal verkrijgbaar in vier indelingen, met een iets traditioneler interieur. Dethleffs levert ook alkoofversies waarvan de A 9820-2 op een robuust Iveco-chassis staat, met dubbele luchtvering. De Esprit markeert de topklasse bij de Dethleffs campers, beschikbaar in vier integraaluitvoeringen. We besluiten met twee bijzondere series: allereerst de ALPA, een succesformule voor reislustige koppels die verkrijgbaar is in twee integraaluitvoeringen en drie alkoofversies waarvan de A 9820-2 op een robuust Iveco-chassis staat met dubbele luchtvering, achterwielaandrijving en met een maximaal toelaatbaar totaalgewicht tot 7,2 ton. En dan hebben we nog de Globetrotter in twee uitvoeringen: de Globetrotter XXL A is een joekel van ’n alkoof op Iveco-chassis en de Globetrotter XL I is een uit de kluiten gewassen integraal op Fiat/AL-KO chassis.

Meer info: www.dethleffs.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.