Eriba caravans

In 1957 gingen grondleggers Erich Bachem (Eriba) en Erwin Hymer van het Erwin Hymer Concern op vakantie met hun eerste, zelfgebouwde caravan om deze te testen. Dat was de Troll, toen nog met een vast dak. Het model bestaat nog steeds, inmiddels met hefdak, onder de naam Eriba Touring. En daarnaast produceren ze nog veel meer caravans én campers: onder de naam Hymer.

Eriba

De Touring-serie kent een vaste schare aanhangers. Met z’n ronde vormen lijkt het kleinste model nog als twee druppels water op de Troll van toen, maar binnen de Tourings zijn er ook grotere modellen leverbaar, de meeste met vastbed. Het hefdak komt ook terug in de Feeling-serie.  Daarnaast ontwikkelt Eriba uit Bald Waldsee (Duitsland), onderdeel van de Erwin Hymer Group, jaarlijks nieuwe modellen. Met hun productieaantallen behoren ze tot één van de belangrijkste spelers op de caravanmarkt.

Eriba

CARAVANMODELLEN

Zoals gezegd is de Eriba Touring een compacte caravan met een grote cultfactor, met dank aan z’n vrijwel ongewijzigde ontwerp. De Touring is er in diverse afmetingen en indelingen en biedt plaats aan maximaal 4 personen. De volgende stap is de Feeling, een echte reiscaravan: compact, licht, wendbaar en ook met hefdak. De wat meer traditionele caravanvorm kom je tegen bij de Exciting: een echte gezinscaravan met slaapplaatsen voor maximaal 9 personen. In het luxe-segment valt de Nova-serie, van Nova Light tot Nova S. Stuk voor stuk functionele designcaravans met een hoog kwaliteitsniveau.

Meer info: www.eriba.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts