Eriba caravans

In 1957 gaan Eriba-grondleggers Erich Bachem en Erwin Hymer met hun eerste, zelfgebouwde caravan op vakantie, om ‘m te testen. Dat is de Troll, toen nog met een vast dak. Het model bestaat na al die jaren nog steeds, inmiddels met hefdak, onder de naam Eriba Touring. Daarnaast produceert Eriba nog veel meer caravans.

De Touring-serie kent een vaste schare aanhangers. Met z’n ronde vormen lijkt het kleinste model nog als twee druppels water op de Troll van toen, maar binnen de Tourings zijn er ook grotere modellen leverbaar, de meeste met vastbed. Het hefdak komt ook terug in de Feeling-serie. Eriba is gevestigd in Bald Waldsee (Duitsland) en vormt een onderdeel van de Erwin Hymer Group. Elk jaar brengt het merk nieuwe modellen uit en met hun productieaantallen behoren ze tot één van de belangrijkste spelers op de caravanmarkt.

CARAVANMODELLEN

Zoals gezegd is de Eriba Touring een compacte caravan met een grote cultfactor, met dank aan z’n vrijwel ongewijzigde, eigenwijze ontwerp. De Touring is er in diverse afmetingen en in elf indelingen en biedt plaats aan maximaal 4 personen. Daarnaast is er de Touring 820: een statement op het gebied van luxe kamperen in een caravan waarin je nog steeds de Touring-afkomst herkent. Na de Touring volgt de Feeling, een echte reiscaravan: compact, licht, wendbaar en net als de Touring ook met hefdak. Er is keuze uit drie indelingen. Dan is er de Nova Light, een compacte reiscaravan in vier indelingen met een mooi design en zeer aantrekkelijk voor jonge (en jong gebleven) kampeerders. Vervolgens is er in het luxe-segment de Nova-serie, stuk voor stuk functionele designcaravans met een hoog kwaliteitsniveau. Het Nova-modelassortiment wordt gekenmerkt door zijn innovatieve Climadur-carrosserieontwerp met uitstekende isolatie-eigenschappen, Ook zijn de rondingen een duidelijk stijlkenmerk van de Nova. Nieuw voor 2022 in deze serie is de Eriba Nova 565. Er zijn in totaal tien indelingen beschikbaar voor de verwende kampeerder.

Meer info: www.eriba.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu