Eriba caravans

In 1957 gaan Eriba-grondleggers Erich Bachem en Erwin Hymer met hun eerste, zelfgebouwde caravan op vakantie, om ‘m te testen. Dat is de Troll, toen nog met een vast dak. Het model bestaat na al die jaren nog steeds, inmiddels met hefdak, onder de naam Eriba Touring. Daarnaast produceert Eriba nog veel meer caravans.

Een icoon in de caravanwereld: de Eriba Touring.

De Touring-serie kent een vaste schare aanhangers. Met z’n ronde vormen lijkt het kleinste model nog als twee druppels water op de Troll van toen, maar binnen de Tourings zijn er ook grotere modellen leverbaar, de meeste met vastbed. Het hefdak komt ook terug in de Feeling-serie. Eriba is gevestigd in Bald Waldsee (Duitsland) en vormt een onderdeel van de Erwin Hymer Group. Elk jaar brengt het merk nieuwe modellen uit en met hun productieaantallen behoren ze tot één van de belangrijkste spelers op de caravanmarkt.

De Touring 820, het vlaggenschip van Eriba.

CARAVANMODELLEN

Zoals gezegd is de Eriba Touring een compacte hefdak-caravan met een grote cultfactor, met dank aan z’n vrijwel ongewijzigde, eigenwijze ontwerp. De Touring is er in diverse afmetingen en in zeven indelingen en biedt plaats aan maximaal vier personen. Je kunt kiezen uit twee uitvoeringen: Legend of Urban, beide met een eigen interieurdesign en ook aan de buitenkant zie je subtiele verschillen. Na de Touring volgt de Feeling, ook uitgevoerd met hefdak. De Feeling is – net zoals de Touring – echte reiscaravan: compact, licht en wendbaar, maar met moderne looks. Er is keuze uit vier indelingen. Dan is er de Nova Light, een caravan in vijf indelingen en voorzien van een modern design dat jonge (en jong gebleven) kampeerders zal aanspreken. Vlaggenschip is de Touring 820 waarin je enerzijds heel duidelijk de Touring-afkomst herkent, maar waarmee ook een brug is geslagen met de legendarische Airstream van het Amerikaanse Thor-concern dat de Erwin Hymer Group heeft ingelijfd.

Meer info: www.eriba.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.