Frankia campers

Gustav Gross startte in 1960 de Frankia-onderneming die dertig jaar later, in 1990, opging in de Franse Pilote-groep. Toch is Frankia een overduidelijk ‘made in Germany’ product. Zowel de ontwikkeling als de productie vindt plaats in het Duitse Marktschorgast.  

In ruim 55 jaar wist Frankia uit te groeien tot een gerenommeerd camperproducent. Zo’n honderdvijftig medewerkers produceren jaarlijks 550 campers. De productie van meubelwerk, carrosseriedelen, stoffering en zelfs het spuitwerk van de wagens in zilver metallic en de speciale Platin-kleur, kortom alles, vindt plaats in eigen beheer. Zo blijft de hoogste kwaliteitsnorm gewaarborgd. Ook biedt deze onafhankelijke werkwijze mogelijkheden tot vergaande personalisering van campers: alle meubeldecors en stofferingen zijn naar wens te combineren en voor veeleisende klanten is er zelfs een afwijkende indeling te realiseren. Je hebt keuze uit maar liefst achtenzeventig mogelijkheden met betrekking tot chassis en indelingen. Alle modellen met ‘Plus’-aanduiding hebben een rondzit achter en een slaapkamer met twee enkele bedden boven de cabine.

CAMPERMODELLEN
De in 2020 geïntroduceerde Yucon, een buscamper met de Mercedes Sprinter als basisvoertuig, wordt voor modeljaar 2021 uitgebreid met de Yucon 7.0 GD: een langere versie van de 6.0 GD, beide met enkele bedden achter. Nieuw voor modeljaar 2021 is ook de Frankia Neo MT 7 GDK, een halfintegraal die specifiek voor het B-rijbewijs is ontworpen en gebouwd op de Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving. Ook weer met wintervaste, dubbele bodem en de – typisch Frankia – grote achterklep bij de garage. Deze tweede indeling van de Neo heeft onder andere meer ruimte in de keuken. Bij de grote modellen rolt allereerst de F-Line van de band, een populaire serie die zowel als halfintegraal, integraal en als alkoofcamper verkrijgbaar is. Gebouwd op Fiat Ducato-chassis en leverbaar in twintig indelingen op vijf lengtes en met keuze uit maar liefst zeven verschillende bedvarianten. De M-Line staat op een Mercedes-chassis en bestaat uit drie integralen en één halfintegraal. Vervolgens komen we bij de Titan-serie, bestaande uit drie integraalcampers en twee alkoofseries in drie lengtes, allemaal gebouwd op Fiat. Iedere lengte staat ook als Plus-indeling in de folder: met een rondzit achterin en de bedden boven de cabinestoelen. Het topmodel van Frankia is de Platin op Mercedes-chassis: deze integraalcamper is verkrijgbaar in twee lengtes en twee indelingen.

Meer info: www.frankia.com en www.raemacampers.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!