Frankia campers

Gustav Gross startte in 1960 de Frankia-onderneming die dertig jaar later, in 1990, opging in de Franse Pilote-groep. Toch is Frankia nog altijd een overduidelijk ‘made in Germany’ product. Zowel de ontwikkeling als de productie vindt plaats in het Duitse Marktschorgast.  

In ruim 55 jaar wist Frankia uit te groeien tot een gerenommeerd camperproducent. Zo’n honderdvijftig medewerkers produceren jaarlijks 550 campers. De productie van meubelwerk, carrosseriedelen, stoffering en zelfs het spuitwerk van de wagens in zilver metallic en de speciale Platin-kleur, kortom alles, vindt plaats in eigen beheer. Zo blijft de hoogste kwaliteitsnorm gewaarborgd. Ook biedt deze onafhankelijke werkwijze mogelijkheden tot vergaande personalisering van campers: alle meubeldecors en stofferingen zijn naar wens te combineren en voor veeleisende klanten is er zelfs een afwijkende indeling te realiseren. Je hebt keuze uit maar liefst achtenzeventig mogelijkheden met betrekking tot chassis en indelingen.

CAMPERMODELLEN

De Yucon is de campervan van Frankia, al noemen ze die zelf ‘MicroLiners’. Hij is zowel op Fiat als Mercedes verkrijgbaar. Met de Mercedes Sprinter als basisvoertuig is hij er in vier indelingen en in twee lengtes: de Yucon 7.0 GD is de langere versie van de 6.0 GD. Met de Fiat Ducato als basis is de Yocon er in vier indelingen met de drie gebruikelijke lengtes van Fiat (540-600-640). De Frankia Neo MT 7 GDK en de NEO MT 7 BD zijn beide halfintegralen die Frankia specifiek voor het B-rijbewijs heeft ontworpen; allebei gebouwd op de Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving. Ook weer met wintervaste, dubbele bodem en de – typisch Frankia – grote achterklep bij de garage. Bij de grote modellen rolt allereerst de F-Line van de band, een populaire serie die zowel als integraal (13 indelingen) en als alkoofcamper (2 modellen) verkrijgbaar is op Fiat met ALKO-chassis. De M-Line staat op een Mercedes-chassis en bestaat uit twee integralen en één halfintegraal. Vervolgens komen we bij de luxe Titan-serie, bestaande uit acht integraalcampers op Fiat/ALKO. Iedere lengte staat ook als Plus-indeling in de folder: met een rondzit achterin en de bedden boven de cabinestoelen. Het topmodel van Frankia is de Platin op Mercedes-chassis: deze integraalcamper is verkrijgbaar in twee lengtes en per lengte drie indelingen.

Meer info: www.frankia.com en www.raemacampers.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu