Hymer campers

In 1957 bouwt Erwin Hymer z’n eerste caravan en in 1961 ontwerpt hij de Caravano: de eerste camper van zijn hand. In 1976 volgt de Hymermobil 521: een compacte integraal, uitgevoerd met een door Hymer zélf bedacht hefbed, verborgen in het plafond boven de cabinestoelen. Maar Erwin Hymer staat aan de wieg van nog veel meer innovaties…

Zo wordt voor de wanden van zijn campers de zogenaamde PUAL-bouwwijze ontwikkeld, bestaande uit schuim van polyurethaan (PU) en een buitenlaag van aluminium (AL). In 1980 worden de merken Eriba (caravans) en Hymer (campers) samengevoegd en later verwerft Erwin Hymer merken als Dethleffs, Bürstner en LMC. Zo ontstaat een van de grootste concerns in de branche: de Erwin Hymer Group. Met de in 1981 geïntroduceerde B-Klasse bereikt het merk wereldfaam. De B-klasse bestaat nog steeds, in diverse uitvoeringen. De campers worden geproduceerd in Bad Waldsee, Duitsland.

CAMPERMODELLEN

In totaal heeft Hymer elf camperseries in het programma. We beginnen met de Exsis-serie: die is in zowel halfintegraal- als integraaluitvoering op Fiat Ducato en beide met drie indelingen. Z’n lichtgewichtconstructie en wendbaarheid maken van de Exsis een prettig rijdende camper. Op basis van het Mercedes-chassis wordt de Hymer Tramp S gebouwd: een halfintegraal, leverbaar met of zonder hefbed. De Tramp S 585 is in het modeljaar 2022 nieuw, hij is 7,09 meter lang en heeft een ruim interieur met een extra brede zijbank. De S 585 heeft achterin twee enkele bedden. Dan de Hymer ML-T: een halfintegraal waarvan enkele uitvoeringen leverbaar zijn met vierwielaandrijving. Daarna volgt de B-klasse: integraalcampers die zowel op Fiat als op Mercedes leverbaar zijn. Op Fiat Ducato is dat de B-Supreme Line, een camper met een exclusieve uitrusting en hoog comfort. Op de Mercedes Sprinter levert Hymer de B-klasse Modern Comfort die als integraal en als halfintegraal leverbaar is. Dan volgt het topmodel van Hymer, de B-Masterline, op Mercedes Sprinter. Net als de Modern Comfort heeft ook de Masterline voorwielaandrijving, gecombineerd met het hightech Super Light Chassis (SLC) waarin ook composiet is verwerkt.

Meer info: www.hymer.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu