Hymer campers

In 1957 bouwt Erwin Hymer z’n eerste caravan en in 1961 ontwerpt hij de Caravano: de eerste camper van zijn hand. In 1976 volgt de Hymermobil 521: een compacte integraal, uitgevoerd met een door Hymer zélf bedacht hefbed, verborgen in het plafond boven de cabinestoelen. Maar Erwin Hymer staat aan de wieg van nog veel meer innovaties…

Zo wordt voor de wanden van zijn campers de zogenaamde PUAL-bouwwijze ontwikkeld, bestaande uit schuim van polyurethaan (PU) en een buitenlaag van aluminium (AL). In 1980 worden de merken Eriba (caravans) en Hymer (campers) samengevoegd en later verwerft Erwin Hymer merken als Dethleffs, Bürstner en LMC. Zo ontstaat één van de grootste concerns in de branche: de Erwin Hymer Group. Met de in 1981 geïntroduceerde B-Klasse bereikt het merk wereldfaam. De B-klasse bestaat nog steeds, in diverse uitvoeringen. De campers worden geproduceerd in Bad Waldsee, Duitsland.

CAMPERMODELLEN
In totaal heeft Hymer elf camperseries in hun programma. We beginnen met de Exsis-serie: die is in zowel halfintegraal- als integraaluitvoering op Fiat Ducato en beide met drie indelingen. Z’n lichtgewichtconstructie en wendbaarheid maken van de Exsis een prettig rijdende camper. Op basis van het Mercedes-chassis wordt de Hymer Tramp S gebouwd: een ruime halfintegraal, leverbaar met of zonder hefbed. Dan de Hymer ML-T: een halfintegraal waarvan enkele uitvoeringen leverbaar zijn met vierwielaandrijving. Daarna volgt de B-klasse: integraalcampers die zowel op Fiat als op Mercedes leverbaar zijn. Op Fiat Ducato is dat de B-Supreme Line, een camper met een exclusieve uitrusting en hoog comfort. Op de Mercedes Sprinter de B-klasse Modern Comfort die zowel als integraal en als halfintegraal leverbaar is. Dan het topmodel van Hymer, de B-Masterline, op Mercedes Sprinter. Net als de Modern Comfort heeft ook de Masterline voorwielaandrijving, gecombineerd met het hightech Super Light Chassis (SLC) waarin ook composiet is verwerkt. In het modeljaar 2021 is dit topmodel ook leverbaar als halfintegraal. Deze Masterline T 780 heeft twee enkele bedden en een gescheiden douche/toilet ruimte.

Meer info: www.hymer.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!