Hymer campers

In 1957 bouwde Erwin Hymer z’n eerste caravan en in 1961 bedacht hij de Caravano: de eerste camper van zijn hand. In 1976 volgde de Hymermobil 521: een compacte integraal, uitgevoerd met een door Hymer bedacht hefbed, verborgen in het plafond boven de cabinestoelen. Maar hij stond aan de wieg van nog veel meer innovaties…

Zo werd voor de wanden  van zijn campers de zogenaamde PUAL bouwwijze ontwikkeld, bestaande uit schuim van polyurethaan (PU) en een buitenlaag van aluminium (AL). In 1980 werden het caravanmerk Eriba en de Hymer campers samengevoegd en later verwierf Erwin Hymer merken als Dethleffs, Bürstner en LMC. Zo ontstond één van de grootste concerns in de branche: de Erwin Hymer Group. Met de in 1981 geïntroduceerde B-Klasse bereikte het merk wereldfaam. De B-klasse bestaat nog steeds, in diverse uitvoeringen. De campers worden geproduceerd in Bad Waldsee, Duitsland.

CAMPERMODELLEN
We beginnen met de Exsis-serie: die is er in zowel halfintegraal- als integraaluitvoering op Fiat Ducato. Z’n lichtgewichtconstructie en wendbaarheid maken van de Exsis een goede reisgezel. Ook op basis van Fiat wordt de Hymer Tramp Ambition in Bad Waldsee gebouwd: een ruime halfintegraal, leverbaar met of zonder hefbed. Op Mercedes-chassis is er de ML-T, een halfintegraal waarvan enkele uitvoeringen leverbaar zijn met vierwielaandrijving. Daarna volgt de B-klasse: integraalcampers die zowel op Fiat als op Mercedes leverbaar zijn. Op Fiat Ducato zijn dat de B-Premium Line en B-Supreme Line, allebei met een exclusieve uitrusting en hoog comfort. Op de Mercedes Sprinter werd vorig jaar de B-klasse Modern Comfort geïntroduceerd, die naast integraal ook als halfintegraal is. De halfintegraal werd Camper van het Jaar 2019 (tijdens de ANWB-verkiezing) en de integraal won de NKC-verkiezing Kampeerauto van het Jaar 2019, in de categorie integraalcampers. Voor modeljaar 2020 komt er een B-klasse bij, de B-Masterline, op Mercedes Sprinter, die daarmee meteen het topmodel van Hymer wordt. Net als de Modern Comfort heeft ook de Masterline voorwielaandrijving, gecombineerd met het high-tech Super Light Chassis (SLC) waarin ook composiet is verwerkt. Nog een andere bijzonderheid binnen het B-klasse segment is de DuoMobil (op Fiat Ducato), speciaal ontwikkeld voor twee personen, met een royale rondzit achterin en voorin een comfortabele slaap- en badkamer.

Meer info: www.hymer.com/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts