Kabe caravans en campers

In 1958 start Kurt Blomqvist met de ontwikkeling van caravans in Tenhult, in de Zweedse provincie Småland. Later volgen ook kampeerauto’s, die net als bij de caravans onder de naam Kabe het levenslicht zien.

De Zweden gebruiken bijzondere technieken om de modellen extreem winterproof te maken. De wanden, vloer en het dak zijn dikker dan bij andere fabrikanten en de ramen kleiner, zodat minder warmte verloren gaat. Kabe heeft een uniek vloerverwarmingsysteem en nog zo’n innovatie is VarioVent, een gepatenteerde oplossing voor verwarming en ventilatie. De kwaliteitsfilosofie van het merk is terug te vinden in ieder detail, tot aan de meubelconstructie. Naast caravans bouwt Kabe jaarlijks zo’n 900 campers in een 12.000 vierkante meter grote fabriek die nog steeds in Småland staat.

CARAVANMODELLEN
De Classic is de instapserie bij Kabe, met elf indelingen die een wat minder uitgebreid uitrustingsniveau hebben dan de andere modelseries – de Kabe-kwaliteit is echter wel identiek aan de andere modellen. Daarna volgt de Edelstenen-serie, met type-aanduidingen als Ametist, Safir, Smaragd, Briljant en Diamant. Samen zijn ze de bestsellerserie met zeven verschillende indelingen. Vervolgens komen we bij de Royal, een luxueuze caravan die beschikbaar is in maar liefst 21 indelingen, uitgerust met de meest geavanceerde technieken. De Hacienda-serie heeft hetzelfde uitrustingsniveau als de Royal, maar is fors groter. Alle vijf indelingen zijn voorzien van een tandem-as onderstel. Tenslotte volgt de Imperial: een topklasse caravan voor de veeleisende caravanner. Verkrijgbaar in 15 indelingen.

CAMPERMODELLEN
De campers starten met de Travelmaster, die beschikbaar is als integraal, als halfintegraal en als crossover-uitvoering. De crossover heeft een verhoging in het dak waarin het hefbed verborgen is. Bijzonder zijn de halfintegralen met een woongedeelte van maar liefst 250 cm breed die optioneel ook geleverd kunnen worden met een hefbed boven de dinette. De Travelmaster-integraal is leverbaar in drie lengtes. Topmodel bij Kabe is de Integrated met een lengte van 910 cm. Vanaf 2020 heeft Kabe campers op een Mercedes met AL-KO chassis in het programma. Er zijn twee series: de Crown en de Imperial. De Crown is verkrijgbaar in drie lengtes (I 760, I 810 en de I 860) met in totaal 9 indelingen. De Imperial is er in drie lengtes: de I 810, I 860 en I 910, met in totaal 9 indelingen. Kabe heeft ook een buscamper met de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. Voor modeljaar 2021 is er een nieuwe halfintegraal op Mercedes Sprinter, de Royal. Verkrijgbaar in twee lengten, een 780 in vijf indelingen en een 880 met twee indelingen.

Meer info: www.kabe.se/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!