Kabe caravans en campers

In 1958 start Kurt Blomqvist met de ontwikkeling van caravans in Tenhult, in de Zweedse provincie Småland. Later volgen ook kampeerauto’s, die net als bij de caravans onder de naam Kabe het levenslicht zien.

De Zweden gebruiken bijzondere technieken om de modellen winterproof te maken tot in het extreme. De wanden, vloer en het dak zijn dikker dan bij andere fabrikanten en de ramen kleiner, zodat minder warmte verloren gaat. Kabe heeft een uniek vloerverwarmingsysteem en nog zo’n innovatie is VarioVent, een gepatenteerde oplossing voor verwarming en ventilatie. De kwaliteitsfilosofie van het merk is terug te vinden in ieder detail, tot aan de meubelconstructie. Naast caravans bouwt Kabe jaarlijks zo’n 900 campers in een 12.000 vierkante meter grote fabriek die nog steeds in Småland staat.

CARAVANMODELLEN
De Estate, de vervanger van de Classic, is de instapserie bij Kabe en in modeljaar 2022 compleet vernieuwd, zowel qua exterieur als qua interieur. De elf indelingen hebben alleen een wat minder uitgebreid uitrustingsniveau dan de andere modelseries – de Kabe-kwaliteit is echter identiek. Daarna volgt de Edelstenen-serie, met type-aanduidingen als Ametist, Safir, Smaragd, Briljant en Diamant. Samen zijn ze de bestsellerserie met zeven verschillende indelingen. Vervolgens komen we bij de Royal, een luxueuze caravan die beschikbaar is in maar liefst 21 indelingen, uitgerust met de meest geavanceerde technieken. De Hacienda-serie heeft hetzelfde uitrustingsniveau als de Royal, maar is fors groter. Alle vijf indelingen zijn voorzien van een tandem-as onderstel. Tenslotte volgt de Imperial: een topklasse caravan voor de veeleisende caravanner. Verkrijgbaar in 15 indelingen.

CAMPERMODELLEN

De campers van Kabe heten Travelmaster en starten met de Classic, die beschikbaar is als integraal, als halfintegraal en als crossover-uitvoering. De crossover heeft een verhoging in het dak waarin het hefbed verborgen is. Bijzonder zijn de halfintegralen met een woongedeelte van maar liefst 250 cm breed, die optioneel ook geleverd kunnen worden met een hefbed boven de dinette. De Classic campers zijn beschikbaar in een lengte van 7,40 meter. Vanaf 2020 heeft Kabe campers op een Mercedes met ALKO chassis in het programma. Er zijn drie series: de Royal, de Crown en de Imperial. De Royal is een halfintegraal verkrijgbaar in twee lengten, een 780 (vijf indelingen) en een 880 (twee indelingen). De Crown is verkrijgbaar in drie lengtes (I 760, I 810 en de I 860) met in totaal 9 indelingen. De Imperial is er in drie lengtes (I 810, I 860 en I 910) ook met 9 indelingen. Kabe heeft ook een campervan met de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. Deze Kabe Van zit duidelijk in het premium segment en is optioneel uit te voeren met dubbele wielen achter, waardoor een maximaal toelaatbaar gewicht ontstaat van 5 ton.

Meer info: www.kabe.se/nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.