Karmann campers

Voor z’n allereerste camper doet Wilhelm Karmann inspiratie op in Zuid-Afrika. Vanaf 1977 bouwt het merk vanuit Italië en later Frankrijk op de Volkswagen T2. Het bedrijf dankt z’n faam vooral aan de samenwerking met Volkswagen maar in de volgende jaren bouwt Karmann vooral op andere platforms. 

Naast campers ontwikkelt Karmann ook een eigen caravan – de Postillion. Toch ligt de kerncompetentie duidelijk in de gemotoriseerde sector, waardoor de caravanproductie een langzame dood sterft. In 2000 volgt overname door Eura Mobil, maar het bedrijf blijft opereren als onafhankelijke onderneming. Karmann krijgt vervolgens veel bekendheid met de camperseries Colorado en Missouri. In 2005 wordt Eura Mobil, en daarmee dus ook Karmann, opgenomen in de Trigano-groep. In 2011 lanceert het bedrijf een productoffensief voor campervans. Vanaf dat moment richt de productie zich uitsluitend op campervans gebouwd op Fiat Ducato, Ford Transit en Renault Traffic.

CAMPERMODELLEN

De Karmann Davis is gebouwd op Fiat Ducato en verkrijgbaar in zes indelingen, met een Trendstyle- of Lifestyle uitvoering. Deze instapserie komt uit de campervanfabriek van Trigano in Sevel (Italië). De Davis 630 heeft een variabele opslagruimte achterin, doordat het bed in hoogte verstelbaar is. De complete Davis-serie is onder de naam ‘View’ te bestellen met een uitklapbaar slaapdak. De Dexter-serie bestaat uit een Dexter en Dexter Trend. Die laatste, de 560, staat op een Ford-chassis en is als 570 ook leverbaar met 4×4 aandrijving. De andere acht indelingen worden gebouwd op Fiat Ducato. De Dexter 550 is een bijzondere indeling met hefbed, douche en keuken achterin. De Dexter 555 en de 595 zijn ook voorzien van een hefbed. De Dexter-serie komt uit de Trigano-fabriek van Font Vendome in de Dordogne (Frankrijk). Deze Dexter heeft onder andere inbouwramen en is standaard luxueuzer uitgerust dan de Davis. Nieuw in modeljaar 2022, tenslotte, is de Karmann Duncan, een heel compacte campervan met hefdak, op basis van de Ford Transit Custom. De Duncan is verkrijgbaar in twee lengtes, 4,97 en 5,34 meter en je kunt kiezen tussen dieselmotoren met 107 tot 170 pk.

Meer info: www.karmann-mobil.de 
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!