Karmann campers

Voor z’n allereerste camper doet Wilhelm Karmann inspiratie op in Zuid-Afrika. Vanaf 1977 bouwt het merk vanuit Italië en later Frankrijk op de Volkswagen T2. Het bedrijf dankt z’n faam vooral aan de samenwerking met Volkswagen maar in de latere jaren bouwt Karmann vooral op andere platforms. 

Naast campers ontwikkelt Karmann ook een eigen caravan – de Postillion. Toch ligt de kerncompetentie duidelijk in de gemotoriseerde sector, waardoor de caravanproductie een langzame dood sterft. In 2000 volgt overname door Eura Mobil, maar het bedrijf blijft opereren als onafhankelijke onderneming. Karmann krijgt vervolgens veel bekendheid met de camperseries Colorado en Missouri. In 2005 wordt Eura Mobil, en daarmee dus ook Karmann, opgenomen in de Trigano-groep. In 2011 lanceert het bedrijf een productoffensief voor campervans. Vanaf dat moment richt de productie zich uitsluitend op campervans gebouwd op Fiat Ducato, Ford Transit en Renault Trafic.

CAMPERMODELLEN

De Karmann Davis is gebouwd op Fiat Ducato en verkrijgbaar in zes indelingen, met een Trendstyle- of Lifestyle uitvoering. Deze instapserie komt uit de campervanfabriek van Trigano in Sevel (Italië). De Davis 630 heeft een variabele opslagruimte achterin, doordat het bed in hoogte verstelbaar is. De complete Davis-serie is onder de naam ‘View’ te bestellen met een uitklapbaar slaapdak. De Dexter-serie bestaat uit een Dexter en Dexter 4×4. Die laatste in twee indelingen, de 560 en de 570, staat op een Ford-chassis en heeft standaard vierwielaandrijving. De andere vijf indelingen worden gebouwd op Fiat Ducato. De Dexter 550 is een bijzondere indeling met hefbed, douche en keuken achterin. Hij heeft heeft onder andere inbouwramen en is standaard luxueuzer uitgerust dan de Davis. De Dexter-serie komt uit de Trigano-fabriek van Font Vendome in de Dordogne (Frankrijk). Tenslotte is er de Karmann Duncan, een heel compacte campervan met hefdak, op basis van de Ford Transit Custom. De Duncan is verkrijgbaar in twee lengtes, 4,97 en 5,34 meter en je kunt kiezen tussen dieselmotoren met 107 tot 170 pk.

Meer info: www.karmann-mobil.de 
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.