Kip caravans

Jan Kip start in 1934 een carrosseriebedrijf in Hoogeveen om vervolgens in 1947 voor eigen gebruik z’n eerste kampeerwagen te bouwen. Dit resulteert in het produceren van Kip Caravans, vanaf 1949: niet meer weg te denken uit de Nederlandse kampeerhistorie.

In 1954 introduceert Jan Kip de ‘Kuiken’: een kleine caravan met een opvallende achterklep. In 1961 verhuist het bedrijf naar een groter perceel op het industrieterrein in Hoogeveen. De productie van caravans stijgt naar het respectabele aantal van 10.000 stuks in 1971. Na diverse ups en downs richtte het bedrijf zich vanaf 1982 voornamelijk op het bouwen van karakteristieke, technisch hoogwaardige caravans. Hierna volgt een periode van diverse overnames en faillissementen. Op 23 september 2010 is er wederom een faillissement waarna de firma Boedelbak met Kip in november 2010 een succesvolle doorstart maakt.

Kip Kompakt

CARAVANMODELLEN

De Kompakt is al 35 jaar succesvol en wordt in 2017 ingrijpend vernieuwd. De Kompakt behoort tot de populairste en meest karakteristieke caravanmodellen van het merk, ideaal voor twee sportieve kampeerders en geschikt voor praktisch iedere trekauto. De Shelter is het sportieve zusje van de Kompakt voor de avontuurlijk ingestelde kampeerder. Dan volgt de Vision: een compacte, laag gebouwde caravan voor een optimale stroomlijn. Het handige hefdak biedt voldoende stahoogte. Twee indelingen: eindkeuken en middenkeuken. De Greyline is het paradepaardje van Kip en in 2017 compleet gerestyled. Modern qua vormgeving met een strak interieur en de mogelijkheid om het slaapgedeelte naar eigen inzicht in te delen.

Meer info: www.kipcaravans.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts