Kip caravans

Jan Kip start in 1934 een carrosseriebedrijf in Hoogeveen om vervolgens in 1947 voor eigen gebruik z’n eerste kampeerwagen te bouwen. Dit resulteert in de productie van Kip Caravans, vanaf 1949. Het merk is niet meer weg te denken in de Nederlandse kampeerhistorie.

In 1954 introduceert Jan Kip de ‘Kuiken’: een kleine caravan met een opvallende achterklep. In 1961 verhuist het bedrijf naar een groter perceel op het industrieterrein in Hoogeveen. De productie van caravans stijgt naar het respectabele aantal van 10.000 stuks in 1971. Na diverse ups en downs richt het bedrijf zich vanaf 1982 voornamelijk op het bouwen van karakteristieke, technisch hoogwaardige caravans. Hierna volgt een periode van diverse overnames en faillissementen. Op 23 september 2010 is er wederom een faillissement waarna de firma Boedelbak met Kip in november 2010 een succesvolle doorstart maakt.

Kip Kompakt

CARAVANMODELLEN

We starten bij Kip met de Shelter, verkrijgbaar in drie uitvoeringen, voor de avontuurlijk ingestelde kampeerder. De Kompakt, met twee indelingen, behoort tot de populairste en meest karakteristieke caravanmodellen van het merk, ideaal voor twee sportieve kampeerders en geschikt voor praktisch iedere trekauto. Hij is verkrijgbaar in een Adventure- en een Travel-uitvoering. Dan volgt de Vision: een compacte, laag gebouwde caravan voor een optimale stroomlijn. Het handige hefdak biedt voldoende stahoogte. Er zijn twee indelingen beschikbaar: met eindkeuken of met middenkeuken. En daarnaast is de caravan in diverse buitenkleuren leverbaar. De Greyline is het paradepaardje van Kip. Modern qua vormgeving, met een strak interieur en de mogelijkheid om het slaapgedeelte naar eigen inzicht in te delen.

Meer info: www.kipcaravans.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.